POZOR - nový virus ( ten co nejspíše napadl pc v USA od rusá

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

wolfter
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

POZOR - nový virus ( ten co nejspíše napadl pc v USA od rusá

Příspěvekod wolfter » 13 bře 2014 23:14

Zdravím vás .
Bacha na nějaký nový virus alias proces mncewegf který nenajde ani Malwarebytes ani jakýkoliv antivir.
dnes jsem přeinstaloval widle ( windows 7 - upozorňuji originál ) a než jsem si vrátil antivira
( používám AVG Internet Security 2014 pro) tak se mi stávalo že mi něco extrémně zahlcovalo pc tedy těžce zatížilo hardware.
našel jsem ve správci proces jménem mncewegf který sebral 75% procesoru a cca 3.5 Gb ram. tak hned jsem ho vždy ukončoval a neřešil . po každém restartu při instalací aktualizací se mi stále po chvilce provozu zas zapl , tak jsem šel hledat co to je na netu a narazil jsem na komentáře na stránce zive.cz ( jediná stránka kde se tento název oběvil) .
hned jsem zareagoval a stáhl Malwarebytes se kterým jsem projel pc a nic. tak jsem dal reset a hned konrolu po spuštění ,počkal jsem si na oběvení tohoto procesu a zapnul kontrolu pc ( programů po spuštění atd. ) a stále nic . tak jsem klikl na proces , na vlastnosti a vyskočila mi cesta kde soubor sídlí a jeho složka.
hned jsem proces ukončil , smazal složku která neměla víc jak 1 MB a pak ve spouštění po startu byl skriptový soubor s identickým názvem tak ten jsem také smazal.
pc mi od téhle chvíle šlape jak má , načítá po spuštění ihned a už se mi neukazuje ten proces.
zde je cesta:
C:\Windows\inf\mncewegf nebo tak nejak a uvnitř exe soubor má identický název .
C:\Windows\inf\ zde jsem našel ten skript ---mncewegf.vbs---- nebo tak nějak ( neboly zde jsou data ke spouštění po startu . asi )
nejvíc mě udivilo , že taková hra The Elder Scrolls V Skyrim na ultra detail ( a plno jinejch náročnejch her) mi tak pc nezatíží jak tento proces.
dejte si bacha je to nějakej novej sajrajt co se musel nedávno objevit. protože nikde na netu není o tom ani zmínka ani informace o tomto názvu ( akorát na zive.cz a to je z 25.2.2014) .

http://www.zive.cz/poradna/chybne-hlase ... =1#2719075

ten co se tam ptal , napsal správně název procesu který mu háže chybu ale nejspíše nebyl úplný , tak mu to házelo error ( chybu jak psal - že přestal mncewegf.exe pracovat ) . doporučuji si to pohlídat u každého majitele Win 7iček protože podle mého to je něco co má za úkol vám buď odpálit pc , nebo zatížit HW tak aby se tam mohly schromáždit data či někdo napíchnout , čert ví.
( jestli to není náhodou ten ruskej humus jak nedávno napadl PCčka v USA a ani bych se nedivil -- mimochodem také to bylo cca 20.2.2014 + - )
snad jsem trochu pomohl a včas upozornil . zkopíruju tento text na víc míst aď si dají lidé bacha na své plechové mazlíčky

sry ale je to jen překopírované a poupravené. chci to dát na nejvíce míst aby si lidi daly bacha.
díky a čest

Reklama
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: POZOR - nový virus ( ten co nejspíše napadl pc v USA od

Příspěvekod beather » 13 bře 2014 23:22

divné, že google po zadání názvu toho procesu vyhledá jenom české stránky
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

wolfter
nováček
Stav:

Příspěvekod wolfter » 13 bře 2014 23:33

ano , protože nějaký nový virus napadl nedávno ( 20.2.2014.+.-.) vládní počítače v USA a udajně je ruskej původ. odevřel jsem si ten skript a opravdu je tam ruské kodování + ještě něco , neměl jsem nic v čem to pořádně prozkoumat při otevření. a dokonce když to řešily , mělo to podobný způsob chování počítače jako to dělalo u mě.

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 13 bře 2014 23:43

nepamatuješ si, kde by jsi mohl asi tak na tu havěť narazit?
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

wolfter
nováček
Stav:

Příspěvekod wolfter » 13 bře 2014 23:52

na to že jsem si dnes nainstaloval widle cca v 17:00 + - a avg jsem hodil až po 19:00 hodině ( po win aktualizacích ) tak nvm , nechodím nikam kde je to nebezpečné , ale stačí reklamy na webech , ty bývají dost nacpané ale to je jen má myšlenka . vědět kde jsem to chytil , hned bych stránku nahlásil.

jinak zde je jedna zpráva o tom attacku na světové pc -
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pocitace-vlad-v-eu-a-usa-celi-sofistikovanemu-utoku-pry-z-ruska/1052143
já se to dočetl jinde , a pak jsem už hledal ve světě o tom něco , ale nikde nedaly název viru. podle mě to je tohle. protože zmínky se objevily cca od konce minulého měsíce.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2014 00:12

Když instaluješ Win, nemusíš být připojený k Netu, jistě máš základ na disku a instaluješ antivir co nejdříve.

wolfter
nováček
Stav:

Příspěvekod wolfter » 14 bře 2014 00:20

ano to nemusíš ,
ale asi jsi nepřečetl pořádně co jsem psal , že až po aktualizacích. udělal jsem první aktualizace , jako vždy , a do toho jsem si dával ovladače atd co win nenainstaluje. a pak davam antivir. bohužel chyba :-D

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2014 00:23

Právě ... pak tam dáváš antivir.

wolfter
nováček
Stav:

Příspěvekod wolfter » 14 bře 2014 00:36

tak , nikdy jsem nic nechytil , chodím na známá prověřená místa , ale poprvé jsem se spálil , musím uznat :-D

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 14 bře 2014 09:23

to nebude žádný nový virus , bude to BitCoinMiner , podle toho umístění.
C:\Windows\inf\mncewegf

moc čteš zive.cz
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

wolfter
nováček
Stav:

Příspěvekod wolfter » 14 bře 2014 10:58

a přečetl jsi si to na zive.cz Jaro3? ne . tam nic takoveho není , jen že má takové a takové problémy. já hledal co to je za soubor , a jediná stránka my vyskočila kde se o tom bavily a taky bez informací co má kdo dělat jen to co neuspělo. a ať je to co chce , škodí to pc a je to tedy sajrajt.

mimochodem , já být taky guru na nějakém fóru tak ostatní nezavrhuji protože každé takové fórum je dost užitečné. :roll:

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 14 bře 2014 16:25

Tohle nečtu , je to zaměřeno jen na senzace , přinejmenším , nebo na hysterii vůči Ukrajině...

BitCoinMiner , to je nákaza ktzerá jde odstranit pomocí Malwarebytes' Anti-Malware , nic zvláštního.
Odkaz nenajdeš , protože tento druh nákazy vytváří jméno složky i soubor zcela nahodile. Ale vždy je ve složce C:\Windows\inf\
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”