Zasekaný PC
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Zasekaný PC
Mám nějaký zasekaný PC a tak si myslím, že v tom má prsty nějaký vir mohl by mi někdo pomoct ho pročistit aniž bych neztratil soubory (reinstal windows) ? Popřípadně doporučit nějaký antivir free proti virům atd? Zdá se mi, že zasekané jsou spíše prohlížeče jak firefox tak chrome většinou neodpovídají při minimalizaci a maximalizaci chvíly černý prohlížeč a pc se seká taky krapet nějaké nápady? Děkuji
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zasekaný PC
Michalkalensky píše:Mám nějaký zasekaný PC a tak si myslím, že v tom má prsty nějaký vir mohl by mi někdo pomoct ho pročistit
- Udělej si log v HJT sekci viz. návod.
Michalkalensky píše:Popřípadně doporučit nějaký antivir free proti virům atd?.
- Avira Free Antivirus
Michalkalensky píše:Zdá se mi, že zasekané jsou spíše prohlížeče jak firefox tak chrome většinou neodpovídají při minimalizaci a maximalizaci chvíly černý prohlížeč a pc se seká taky krapet
- To může být vytížený proces, vysoké teploty, špatný hdd
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
U těch prohlížečů to mě nedávno nedělalo až poslední dobou a ntb mám tak 2 měsíce úplně nový takže pochybuji, že by bylo něco vadného...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tááážkže....stáhneš si následující programy: HiJackThis, CCleaner, Spybot-Search and Destroy, Crystal Disk Info ,jako antivirus do budoucna třeba Avast Free Antivirus ( při registaci zadarmo dostaneš rok free licence), Heavy Load a HW Monitor. Prvně výpis u HJT hodíš odborníkům sem. Potom projedeš PC Spybotem, pak vyčistíš bordel CCleanerem, Crystal Disk Infem zkontroluješ HDD a screen hodíš sem, Heavy Loadem uděláš Stress CPU a Stress GPU testy( pustíš testy a zapneš HW Monitor. Po ideálně 15ti minutách vyscreenuješ teploty v HW Monitoru a screen sem dáš) . A pak už na budoucí jakouž takouž ochranu ten Avast.
PC: skládané CPU: AMD Phenom II X4 945 3,0 GHz RAM: 8GB DDR3 Kingston HyperX blu GPU: GAINWARD GTX560 GS Motherboard :AsRock N68C-GS FX Zdroj: Fortron HEXA 500W
Case: EuroCase ML5410 NTB: Acer Aspire 5551G RAM: 4GB RAM Samsung CPU: AMD Phenom II X3 N830 2,1GHz GPU: AMD Radeon HD 5650 1GB GDDR3
Case: EuroCase ML5410 NTB: Acer Aspire 5551G RAM: 4GB RAM Samsung CPU: AMD Phenom II X3 N830 2,1GHz GPU: AMD Radeon HD 5650 1GB GDDR3
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Btw, nechápu, jak můžeš mít v ntb 8GB RAM a k tomu 32bit Widle.
PC: skládané CPU: AMD Phenom II X4 945 3,0 GHz RAM: 8GB DDR3 Kingston HyperX blu GPU: GAINWARD GTX560 GS Motherboard :AsRock N68C-GS FX Zdroj: Fortron HEXA 500W
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Daemonic14 píše:Tááážkže....stáhneš si následující programy: HiJackThis, CCleaner, Spybot-Search and Destroy, Crystal Disk Info ,jako antivirus do budoucna třeba Avast Free Antivirus ( při registaci zadarmo dostaneš rok free licence), Heavy Load a HW Monitor. Prvně výpis u HJT hodíš odborníkům sem. Potom projedeš PC Spybotem, pak vyčistíš bordel CCleanerem, Crystal Disk Infem zkontroluješ HDD a screen hodíš sem, Heavy Loadem uděláš Stress CPU a Stress GPU testy( pustíš testy a zapneš HW Monitor. Po ideálně 15ti minutách vyscreenuješ teploty v HW Monitoru a screen sem dáš) . A pak už na budoucí jakouž takouž ochranu ten Avast.
No pokud tam nacpe všechno, co jsi vypsal, tak už ten komp ani nenaběhne.

Tazatel prosím o vložení HJT logu do HJT sekce. Spybot-Search and Destroy určitě neinstalovat, v dnešní době to je již zbytečný program, jeho funkci zastané 90% AV programů.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Já právě ted použávám avast free antivirus ale někdy mi zbytečně hází, že je něco vir přitom není a nebo blokuje stránky které jsou úplně bezpečné takže nějaký jiný antivir než avast?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Vinca
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ze zkušeností vím, že v notebookách většinou jako první odejdou disky (SSD a HDD). Takže bych zkusil třeba Crystal Disk Info a defragmentaci popřípadě bych zkusil vymazat mezipaměť u prohlížečů.
PC:
CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ (2x2,2GHz)
RAM: 2x1GB + 2x512MB (total 3GB RAM)
GK: GeForce GTS 250
HDD: Seagate 500GB
MB: LanParty NF 4 (939)
NTB1: Intel Celeron 1x2GHz/2GB RAM/Int.gr.Intel/80GB/Ubuntu
NTB2: Intel Pentium M 1x1,86GHz/2GB RAM/80GB/Ubuntu
CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ (2x2,2GHz)
RAM: 2x1GB + 2x512MB (total 3GB RAM)
GK: GeForce GTS 250
HDD: Seagate 500GB