Zdravím, téměř všechny mé soubory v počítači byly zašifrovány do formátu XTBL. V souboru Readme, který se poté utvořil na disku, mi to hlásí:
Ваши файлы были зашифрованы.
Чтобы расшифровать их, Вам необходимо отправить код:
A60A22E570865D85DB42|0
на электронный адрес deshifrator02@gmail.com или decoder1@india.com .
Далее вы получите все необходимые инструкции.
Попытки расшифровать самостоятельно не приведут ни к чему, кроме безвозвратной потери информации.
All the important files on your computer were encrypted.
To decrypt the files you should send the following code:
A60A22E570865D85DB42|0
to e-mail address deshifrator02@gmail.com or decoder1@india.com .
Then you will receive all necessary instructions.
All the attempts of decryption by yourself will result only in irrevocable loss of your data.
Zašifrované soubory do formátu XTBL
Re: Zašifrované soubory do formátu XTBL
já mám od včera to samé,nevím,ale s čím to přišlo
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pomohlo by aspoň ostatní, kdyby jste oba přiznali, jak jste k tomu přišli.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Bohužel si nejsem ničeho nestandartního vědom,sice jsem stahnul Avast free,z důvodů neotevření DOSovského programu ,který hlásil chybějící soubor,ale ten už nešel nainstalovat.Našel jsem ,ale na Flashce,připojené k PC,zašifované soubory s časovým údajem před tímto stažením.Zavirovaný počítač jsem měl naposledy před 20 roky s diskety k měřícímu přístroji.Počítač mám zapnutý nonstop přes router bez nějakých antivirů.Děkuji předem za nápad jak zašifrované soubory opravit.Zašifrovalio to všechny soubory DBF,TXT,JPG,apod.
"Počítač mám zapnutý nonstop přes router bez nějakých antivirů"
Rekl bych, ze to je ten problem - zadny antivir a zadny firewall ktery by zabranil spojeni na server utocnika. Operacni system jsou predpokladam Windows XP.
S nejvetsi pravdepodobnosti je jediny zpusob jak zasifrovane soubory opravit - obnovit je ze zalohy ktera zasifrovana neni.
Jediny zpusob jak soubory desifrovat je napsat jim na ten email a zaplatit kolik si reknou.
Rekl bych, ze to je ten problem - zadny antivir a zadny firewall ktery by zabranil spojeni na server utocnika. Operacni system jsou predpokladam Windows XP.
S nejvetsi pravdepodobnosti je jediny zpusob jak zasifrovane soubory opravit - obnovit je ze zalohy ktera zasifrovana neni.
Jediny zpusob jak soubory desifrovat je napsat jim na ten email a zaplatit kolik si reknou.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zaplatit a doufat, že pošlou klíč. Já osobně bych čekal, že si řeknou o peníze, ty jim je pošleš a nic víc se už nestane a ty přijdeš nejen o data, ale i o peníze.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
To nedava smysl - kdyby neposlali klice, tak jim nikdo nic nezaplati.
Spolehat se na to ze FBI nebo Interpol zabavi servery nebo jinak ziska klice je mnohem mene nadejne nez zaplatit.
Spolehat se na to ze FBI nebo Interpol zabavi servery nebo jinak ziska klice je mnohem mene nadejne nez zaplatit.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pár známých si to myslelo taky. Tak zaplatili. Klíč ani jeden nedostal. Jeden dostal žádost o další peníze ....
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Tak došel mail ,chtějí 150 éček a do hodiny po zaplacení pošlou soubor a klíč k dešifrování ,jinak chtějí k uvěření jeden šifrovaný soubor ,který pošlou obratem zpět opravený.
PS používám 7 windows.
PS používám 7 windows.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Možná budeš mít kliku a narazil jsi na "slušný" lidi a klíč opravdu pošlou. Ale já osobně bych byl hodně skeptický.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To Speed_dead - tomu říkáš "slušný" lidi, když zašifrují PC? I když jsi dal to slovo do uvozovek, je to na pováženou mluvit o jakési pochybné slušnosti.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám na mysli, že ti neslušní zinkasují peníze, ale klíč nepošlou. Nebo jak jsem psal už výše, chtějí další peníze s tím, že pak klíč určitě pošlou. Jenže je to jen pokus vytáhnout další peníze. Imho když udělali podraz poprvý (slíbili, že za nějaký obolus pošlou klíč a neposlali), tak nevidím to jinak, že zkouší další podraz. I mezi těmito příživníky jsou lepší a horší lidi, ale tím je rozhodně nehodlám obhajovat. To ani v nejmenším. Jen to, že mezi těma gaunerama bývají často ti, co slibují a jen svoji oběť ždímají a velmi malá skupina, jenž to co napíše, tak i splní.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”