Vir skrývá data na flashce nebo z nich dělá jen odkazy

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

lukas122
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vir skrývá data na flashce nebo z nich dělá jen odkazy

Příspěvekod lukas122 » 17 kvě 2015 14:40

Zdravim vás , neviem sa zbaviť jedneho zákerného vírusu ktorý mi skrýva data na usb alebo ich mení na odkazy takže ked vložím usb do počítača bud na usb nič nenájdem aj ked tam je napr. cca 10GB dat alebo je to všetko premenené na odkazy, ked dám usb do iného počítača tak taktiež ukazuje iba odkazy, všetky usb ktoré pripojim do mojho počítača zmenia data na odkazy. Urobil som factory reset ( mám windows home premium 64 bit ) myslel som že to pomôže a nič, nainštaloval som si ESET smart security preskenoval som počítač aj usb a nič nenašlo a stále to robí. O tom víruse som čítal na jednom fore tiež mal jeden človek to isté ale nič konkretne tam ktomu nebolo popísané a bolo to pred 8 rokmi zverejnené takže by to bolo asi zbytočné písať mu. Ak má niekto skúsenosti stýmto vírus prosím poradte mi. ďakujem
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 18 kvě 2015 12:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis

Reklama
jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Vírus

Příspěvekod jerabina » 17 kvě 2015 15:03

Udělejte prosím sken pomocí programu HiJackThis(NÁVOD) a log následně vložte do této sekce: HiJackThis.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

M@jo
nováček
Stav:

Re: Vir skrývá data na flashce nebo z nich dělá jen odkazy

Příspěvekod M@jo » 21 kvě 2015 11:34

Skuste oskenovat USB s nainstalovanym ESETom a aktualnou virusovou databazou. Nenachadzaju sa na kluci subory IndexerVolumeGuid? Malo by sa jednat o zasifrovany malware, ktory dekoduje cca 20 MB dllka s podozrivym nazvom na kluci (napr. ~_vmhiruyjdkdeuwhrmmnbl.rim). Je to v poslednom case dost casty malware siriaci sa usb klucmi.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”