Ahoj všem, prosím o radu, už nevím co dělat.
Měl jsem w7 na kterém jsem měl avast premier s licencí na 2 roky. Přešel jsem pomocí upgradu na w10. Vše fungovalo, žádný problém. Pak jsem přešel na SSD disk. Pomocí přiloženého sw (acronis tru image) jsem provedl clone disc. Systém fungoval. Po zapnutí to 2 dny hlásilo nějakou chybu win 32, která pak zmizela a už se neobjevila. Přestaly fungovat asi 3 programy, které jsem opravil opětovnou instalací. Dále jsem zjistil, že se ztratila ikona avastu z lišty. Když jsem ho chtěl spustit normálně z instalace, tak avast prostě nešel spustit. Pokusil jsem se ho přeinstalovat, ale po spuštění instalace se instalátor ukončí, aniž by nahlásil nějakou chybu. Provedl jsem deinstalaci (pomocí revo unistal) s tím, že ho znovu přeinstaluji, ale instalátor se chová stejně. Po spuštění se ukončí a nic se neděje. Zkoušel jsem i nejnovější avast pro w10, ale výsledek stejný. Systém ale žádnou chybu nehlásí. Jinak vše ostatní již funguje bez problémů. Když dám zpět do stroje starý HDD, tak tam žádný problém není, vše maká.
Už nevím, co dělat??? Děkuji za rady.
avast a w10 Vyřešeno
Re: avast a w10
S klonováním disku a následnou funkčností software bývá občas problém, je lepší čistá instalace, zvlášť pokud se jedná o SSD. Je možné, že se nepřekopíroval nějaký systémový soubor, sektor HDD na němž původně byl může být poškozený.
Děkuju za vaše názory a rady. 

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”