Mám podezření, že mám v PC nějakou havěť. Vím, mohla bych to řešit v sekci HiJackThis, to ale nechci, chci to vyřešit přeinstalováním Windowsu. Potřebovala bych ale zachovat některé soubory z PC, hlavně teda nějaké fotky, videa a dokumenty. Mám 2 TB disk, skoro celý zaplněný, potřebných (viz výše souborů) je ale jen pár GB, na zbytku stovek GB mi nezáleží, proto bych ráda disk a zároveň i SSD naformátovala.
Jak ale dostat ty soubory z (asi) zavirovaného PC? Když bych připojila k PC jiný HDD/flashku,.. tak si ji zaviruji taky, a to nechci. Napadlo mě nahrát si podstatné soubory na Google Disk, odkud bych je po reinstalaci do čistého PC stáhla. Jde to ale takhle vyřešit? Nenahrály by se tam ty soubory i s nějakou ,,infekcí"?
Zeptám se blbě, ale jak je to s připojením telefonu do infikovaného PC? Můžou se nějak ty viry z PC uložit i do mobilu? Pochybuji, že by se takový virus mohl projevit v telefonu, když to je jiný operační systém (konkrétně u mě Android 10). Může ale pak takový mobil sloužit jako ,,přenašeč"? Myslím to tak, že když ho pak zapojím do jiného PC, tak se tam ty viry nahrají?
Poslední věcí, která se týká přeinstalování PC - chtěla bych provést úplně novou čistou instalaci Windows 10 z instalačního USB disku, jednou jsem to už ale prováděla, klíč byl tedy již aktivován, půjde tedy aktivovat i podruhé?
Mám i notebook, kde bych ráda provedla to samé, také bych chtěla provést čistou instalaci, tam je ale problém. Neznám aktivační klíč, protože jsem notebook už s Windows 10 koupila, dá se klíč nějak zjistit? A bude se při instalaci dát použít?
Je mi jasné, že pro vás, kteří se v tom orientují, to jsou hloupé dotazy. Budu ale ráda, když mě poučíte.