KIS 2009 znemoznuje sdileni souboru mezi 2 pc

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

KIS 2009 znemoznuje sdileni souboru mezi 2 pc

Příspěvekod radek178 » 04 úno 2009 09:12

Ahoj,
potreboval bych poradit. Dnes cely den jsem nastavoval tyto konfigurace pc a vysledek nikde. Vim, ze uz tady podobny prispevek je, ale neni u nej reseni a navic ja mam asi jiny problem.

Oba pc jsou pripojeny k routeru.
PC1
vista 64b, KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL(volal jsme na tech. podporu KIS a pry staci nastaveni bez problemu na LOCAL)

NTB
XP proff, vypnuto zjednodusene sdileni, KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL

oba pc maji zapnuto sdileni tiskaren
nasdilene slozky maji dostatecna prava, protoze po odinstalaci KISu jsem se pripojil
ping z PC1 na NTB jde bez problemu i kdyz jsou oba programy KIS zapnute
--------------------------------------

U obou pc jsem zkousel prepnout sit na TRUSTED a nepomohlo to. Z vist se na XP nedostanu, najde to pouze pocitac a nasdilenou slozku, ale do ni se nedostanu a hlasi to neco o spatnych pravech a ze mam kontaktovat spravce a pak, ze neni dostatek mista na serveru nebo neco takove(hlaska je pravdepodobne nepodstatna, jak vysvetlim dale). Z XP na velky PC1 vidim a dostanu se do nasdilenych adresaru bez problemu. Na XP jsem i doinstaloval "Odpovidajici zarizeni zjistoani topologie linkove vrstvy", ktere by mohlo podle MS situaci resit, ovsem neresi ji. Ve FW(KIS) na XP jsem v nastaveni site povolil uplne vse, nekolikrat jsem restartoval pc a nikdy jsem se z visty na XP nedostal, opacne pokazde. Nastaveni site na PC1 je stejne jako na NTB. Pak jsem zkusil, uplne vypnout cely KIS a take nic. Pak jsem si vsiml, ze ve vlastnostech site neni ten nainstalovany filtr KIS. Vzdycky tam byl, nevim proc tam neni a tak jsem KIS preinstaloval a filtr se stejne neobjevil, ale mezitim kdyz jsem mel KIS odinstalovan na tech XP, jsem se z vist uplne bez problemu na XP dostal.
Nevite nekdo, kde a co muze v KISu na NTB blokovat ten velky PC1?

Reklama

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”