Firewall za routerem

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Potřebuju firewall za routerem ?

ANO
1
100%
NE
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 1

pevara
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Firewall za routerem

Příspěvekod pevara » 07 dub 2006 07:13

Včera jsem konečně přepnul svůj Compex do režimu Wireless Routing Client s překladem adres (NAT). Používal jsem Kerio, ale teď přemýšlím jestli ještě potřebuju Firewall když jsem teď za bránou? Jinak požívám AVG+Spyboot. Jde mi o to že těch omezení je nějak moc - potom to všechno nastavovat třeba pro DC++ je na palicu :-)

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 07 dub 2006 12:58

Jak říkávál náš farář, nevíš dne i hodiny. Jestli máš Kerio nainstalované, nastavené na optimální použití, tak by ti nemělo vadit, i když bude za routerem. Tady zase nastupuje otázka jaké je nové nastavení routeru. Máš ho jen pro sebe, nebo je na něj více uživatelů? Potom by každý chtěl nastavení jinak a je možné, že to v důsledku zase nebude chránit nikoho. Můj názor je, že než bude nastavený router na optimum, tak si kerio nechej. A zas tak velká spotřeba místa na disku a systémových prostředků u něj není. Osobně bych si jej nechal stále.
Na hlasovací otázku: Je-li dobře nastavený router - nepotřebuješ.
Je-li špatně nastavený - potřebuješ.

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 08 dub 2006 20:31

mijaja ti k tomu řekl už vše a já s tím taky plně souhlasím, firewall bych si určitě nechal, třeba už jen pro klid duše :D ochrany totiž není nikdy dost

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”