S ohledem na vlákno viewtopic.php?f=7&t=63415, kde píše junfan o tom, že mu ESS až na jednu výjimku hlásil Unlocker ze všech webových zdrojů jako nakažený, jsem schválně jednu takovou (nakaženou?) verzi stáhnul (z FileHippo.com) a otestoval. Zatímco Avast neřekl ani píp, online skener od Esetu povídá toto:
unlocker1.9.0.exe Win32/Adware.ADON aplikace
Je opravdu nakažený? Mám se bát? Nebo je to planý poplach? Nechce se mi věřit, že by byl ke stažení nakažený soubor z tolika vcelku seriózních zdrojů.
Je Unlocker opravdu nakažený? Slunečnice.cz, FileHippo.com…
Je Unlocker opravdu nakažený? Slunečnice.cz, FileHippo.com…
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Je Unlocker opravdu nakažený? Slunečnice.cz, FileHippo.c
Určitě se jedná o planý poplach. Unlocker se totiž implementuje do systému, do kontextového menu, umí shazovat spuštěné aplikace atp. a z toho důvodu ho pravděpodobně Eset vyhodnotil jako nebezpečný....asi.... Ale počkej si na někoho, kdo tomu víc rozumí...
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je možné, že v rámci reklamy, jako dnes již všude
, do instalace autor nacpal nějakou reklamu/toolbar a ESET detekuje právě ji 
adware = otravná reklama
Tady jsou výsledky a hodnocení uživatelů na Virustotal

adware = otravná reklama
Tady jsou výsledky a hodnocení uživatelů na Virustotal
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Používam dlho, to je asi podľa toho ako je nastavený ESET, ak je nastavený na zachytávanie potenciálne nechcené aplikácie, tak môže detekovať.
Cez google som sa dočítal, že problém robí eBay odkaz, tak som si Unlocker stiahol, rozbalil normálne exe. súbor v 7zip a je to v:
Asi si je vedomý toho aj tvorca programu, lebo už asi mesiac sa nedá dostať k Unlockeru na domovskej stránke:
http://ccollomb.free.fr/unlocker/#download
Cez google som sa dočítal, že problém robí eBay odkaz, tak som si Unlocker stiahol, rozbalil normálne exe. súbor v 7zip a je to v:
Asi si je vedomý toho aj tvorca programu, lebo už asi mesiac sa nedá dostať k Unlockeru na domovskej stránke:
http://ccollomb.free.fr/unlocker/#download
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”