Dobrý den,
v mém hlavním počítači (ne notebook) mám doma velice starý Firewall + Antivir od Symantec,
který bych už rád neprodleně přeinstaloval za nový antivir+fireewall od COMODO internet security.
(Pro tento antivir jsem se již rozhodl, neb na notebooku s ním mám dlouhodobě dobré zkušenosti)
Avšak oč mi jde: Symantec na počítači stále hlásí, že v karanténě drží dva trojské koně, které neumí odstranit.
A pokud tedy chci nainstalovat nový COMODO antivir, musím před tím tento starý antivir Symantec odinstalovat??
Nepustím tím tyto viry v karanteně zpět do počítače??
Jde tedy o to, či před inovací odinstalovat, či ne, či až po instalaci COMODA??
A mám se během těchto procedur taději odpojit od internetu, kvuli necharněné chvílí?
Poraďte mi prosím
Jak na nový antivir??
-
- Pohlaví:
Re: Jak na nový antivir??
Nejrozumější je obrátit se zde do sekce HijackThis, tam podle návodu vytvořit log, nechat si to zkontrolovat a následně vyčistit.
Potom nepotřebné odinstalovat, odstranit složku v Program Files /je-li tam/ a vše pročistit Ccleanerem, včetně registrů. A pak instalovat.
Potom nepotřebné odinstalovat, odstranit složku v Program Files /je-li tam/ a vše pročistit Ccleanerem, včetně registrů. A pak instalovat.
V životě jsem neslyšel, že by viry v karanténě zavirovaly počítač. Ani po odinstalování příslušného antiviru.
Jestli se tak bojíš nákazy, odpoj se od sítě, odinstaluj starý antivir, nainstaluj nový a teprve pak se zase připoj. Instalovat ale jeden antivir za chodu jiného považuji za podobnou pitomost, jako navlékat si druhý prezervativ, dokud máš nasazený první.
Jestli jsi opravdu paranoidní, pak můžeš po celé akci odinstalace/instalace zkusit ten log z HJT.
Jestli se tak bojíš nákazy, odpoj se od sítě, odinstaluj starý antivir, nainstaluj nový a teprve pak se zase připoj. Instalovat ale jeden antivir za chodu jiného považuji za podobnou pitomost, jako navlékat si druhý prezervativ, dokud máš nasazený první.

Jestli jsi opravdu paranoidní, pak můžeš po celé akci odinstalace/instalace zkusit ten log z HJT.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
už to je a vše ok :-)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli je vše, Ok, označ prosím vlákno za vyřešené. Díky.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”