Dobrý den.
Dlouho jsem používal CCleaner, pak jsem přešel na Glary Utilities a nyní používám Perfect utilities. Teď jsem se dočetl, že tyhle čističe mohou poškodit PC a to až k zhroucení systému! Prosím o radu, jestli to vubec používat a popřípadě který? Děkuji
čištění registrů Vyřešeno
čištění registrů
olcit
- Flame
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: čištění registrů
osobne pouzivam ccleaner asi rok a pul kazdej vecer pred spanim to projedu i internetove cookie apod, zatim bez problemu 

CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224
Jasně, taky jsem s ním neměl problemy, ale ty další po něm ještě našly hodně položek k vyčištění.
olcit
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
já to nechávám na TuneUpu :)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ccleaner je osvědčený a při čištění registrů lze dělat jejich zálohu (doporučeno). Používám jej již dost let a žádné problémy a ni jsem o nich neslyšel. Na netu je dost všelijakých info "jedna paní povídala". S dalšími uvedenými nemám zkušenosti, ani je nepoužívám.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No jo, CCleaner je v poho, jenom že IObit mi po něm ještě našel mraky svinčiku na odstranění. Skoro 600 MB.
olcit
Ahoj,
on každý čistič registrů najde něco jiného, záleží kde má naprogramováno hledat a zasahovat. CCleaner je bezpečný, nikdy jsme neviděla, že by něco narušil, navíc se dá dělat záloha.
Rozhodně nedoporučuji Advanced system care, ten dělá takovou čistku, že dřív či později prostě smaže, co nemá..a někdy dojde až k naboření systému.
Pokud budeš programy odinstalovávat třeba přes total uninstaller a občas použiješ cclenaer, mělo by to stačit.
on každý čistič registrů najde něco jiného, záleží kde má naprogramováno hledat a zasahovat. CCleaner je bezpečný, nikdy jsme neviděla, že by něco narušil, navíc se dá dělat záloha.
Rozhodně nedoporučuji Advanced system care, ten dělá takovou čistku, že dřív či později prostě smaže, co nemá..a někdy dojde až k naboření systému.
Pokud budeš programy odinstalovávat třeba přes total uninstaller a občas použiješ cclenaer, mělo by to stačit.
No super. Zatim jsem teda nic nepokazil. Čistil jsem to jen jednoklikovou údržbou.
Právě proto o tom píšu. Jestli si udržovat svinčik v PC a čistit jen ccleanerem, nebo postoupit riziko a smazat ty tuny balastu ?!
Právě proto o tom píšu. Jestli si udržovat svinčik v PC a čistit jen ccleanerem, nebo postoupit riziko a smazat ty tuny balastu ?!
olcit
Mě osobně stačí ccleaner.
-Stými čističmi PC, je to ako s antivírmi, každý radil niečo iné, tak som si to odskúšal sám, niet nad vlastnú skúsenosť.
-Niektorí tvrdia, že PC nečistia. Ja som zistil, že PC treba čistiť, lebo inak sa v ňom nabaluje viac a viac balastu a PC sa viditeňe spomaľuje.
-Teras čím čistiť? Istú dobu som experimentoval s rôznimy čističmi: Advanced system care, IObit, TuneUp, Glary Utilities atď., no najviac sa mi osvetčil CCleaner. Prečo ? Tie ostatné čističe vyčistia asi viac - dočista, ako CCleaner, povedal by som, až tak moc, že vždy sa mi niečo posralo, niekedy to viedlo až k preinčtalácii Windowsu.
-CCleaner je u mňa dobrý kompromis (vyčistí, PC zrýchli, má možnosť zálohy, takže keby niečo, vrátiš zmeny späť, ale ja som to nikdy nemusel použiť).
Takže moje skúsenosti záverom: treba čistiť počítač, ale, ak sa chceš vyvarovať že niečo pokazíš, naj je CCleaner. Môžeš veriť mojim skúsenostiam, alebo si to overiť a vyskúšať na vlastnej koži ako ja, možno dôjdeš k tým istým skúsenostiam ako ja.
-Niektorí tvrdia, že PC nečistia. Ja som zistil, že PC treba čistiť, lebo inak sa v ňom nabaluje viac a viac balastu a PC sa viditeňe spomaľuje.
-Teras čím čistiť? Istú dobu som experimentoval s rôznimy čističmi: Advanced system care, IObit, TuneUp, Glary Utilities atď., no najviac sa mi osvetčil CCleaner. Prečo ? Tie ostatné čističe vyčistia asi viac - dočista, ako CCleaner, povedal by som, až tak moc, že vždy sa mi niečo posralo, niekedy to viedlo až k preinčtalácii Windowsu.
-CCleaner je u mňa dobrý kompromis (vyčistí, PC zrýchli, má možnosť zálohy, takže keby niečo, vrátiš zmeny späť, ale ja som to nikdy nemusel použiť).
Takže moje skúsenosti záverom: treba čistiť počítač, ale, ak sa chceš vyvarovať že niečo pokazíš, naj je CCleaner. Môžeš veriť mojim skúsenostiam, alebo si to overiť a vyskúšať na vlastnej koži ako ja, možno dôjdeš k tým istým skúsenostiam ako ja.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: čištění registrů Vyřešeno
Netřeba otevírat tak staré téma
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”