Postupně nefungující internet (vir?)

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

8Hory8
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Postupně nefungující internet (vir?)

Příspěvekod 8Hory8 » 16 říj 2012 16:51

Zdravím,

existuje nějaký vir, či spywere atp. který napadá připojení k internetu nebo webový prohlížeč a jeho funkčnost?
Po včerejším surfování na internetu se mi po navštívení jedné web. stránky na chvilku sekl pc a od té doby mi nefunguje v porhlížeči většina stránek (vůbec se nenačtou) a ostatní, co se rozjedou se načítají dlouho a ne úplně.

Projížděl jsem systém Sbybotem-Serch and Destroy a Nodem32, ale ani jeden nic nenašel. Registry a prohlížeče jsem čistil CCleanrem a také žádná změna.

Neví někdo co by to mohlo být a případně jak to vyřešit? Postupně dochází i k omezení možnosti stahovýní souborů z internetu a obecně se dost zpomalil.

Budu moc vděčný za kažou radu.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Postupně nefungující internet (vir?)

Příspěvekod Pic » 16 říj 2012 17:15

Jestliže máš podezření na nějakou potvoru z netu, tak vlož log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o kontrolu. Odborníci na havěť všeho druhu poradí. Návod najdeš v uvedené sekci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

8Hory8
nováček
Stav:

Příspěvekod 8Hory8 » 16 říj 2012 17:17

Jj, děkuju. Už na to koukám a log za chvíli vložím.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 19 říj 2012 09:37

viry často mění DNS. Prohlířeče samotné nenapadají , ale přes ně se dostávají do systému.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”