Mozilla vs Explorer
Mozilla vs Explorer
Mám webové stránky (http://www.freewebtown.com/pavelmotal), které jsem navrhl pomocí rámů. Jsou psány standardním html kódem v poznámkovém bloku s několika jednoduchými php skripty. Bohužel při testování jsem zjistil, že ie s nimi nemá žádný problém (pro něho jsem to i dělal), ale Mozilla a Opera je neumí načíst. Chtěl jsem to vyřešit pomocí CSS (zbavil bych se tím rámů), ale nelíbí se mi, že bych neměl levý sloupec a hlavičku na jednom místě, proto bych raději zůstal u rámů… Nevíte, v čem by mohl být problém?
Re: Mozilla vs Explorer
Promiň, ale optimalizovat web v dnešní době jen na IE6 je fakt masakr.
Rámy už se taky několik let nepoužívají...
Doporučuju ti to kompletně přepsat a použít php funkci:
<?
if (!isset($_REQUEST['strana'])) { include ("index.php"); };
if ($_REQUEST['strana'] == 'index' ) { include ("index.php"); };
?>
Pokud php trochu umíš, zjistíš, že je to super věcička.
Pak se ti to alespoň bude zobrazovat ve všech prohlížečích.

Rámy už se taky několik let nepoužívají...
Doporučuju ti to kompletně přepsat a použít php funkci:
<?
if (!isset($_REQUEST['strana'])) { include ("index.php"); };
if ($_REQUEST['strana'] == 'index' ) { include ("index.php"); };
?>
Pokud php trochu umíš, zjistíš, že je to super věcička.

Pak se ti to alespoň bude zobrazovat ve všech prohlížečích.
No jo - to já vím. Také bych byl rád, kdyby je uměla zobrazit alespoň Mozilla. Problém je, že nevím co tam mám špatně a proč to nevadí jen Exploreru. Chtěl jsem je celé předělat na CSS, ale za 1. nevím, jestli by to vyřešilo a za 2. se mi líbí, když menu vč. hlavičky zůstane na svém místě. Když jsem to skriptoval, tak levé menu mi vždy jen poskočilo a vrátilo se a grafiku mi to celou potrhalo. Nemáte radu, co by byla účiná zbraň?
p. s.: k čemu je ta funkce dobrá :-) V péhápku jsem úplný začátečník
p. s.: k čemu je ta funkce dobrá :-) V péhápku jsem úplný začátečník

No, web je myslím napsaný, aby se zobrazoval správně, ALE co je to prosím tě za hosting? Běž na www.ic.cz.
Alespoň to zkus, snad to pomůže.

ic (i další české hostingy) sice nevypadají špatně, mají dost funkcí, ale 250mb není zase tak hodně velký prostor. A na freewebtown mám 2 Gb a také mnoho funkcí, které žádný poskytovatel v ČR nenabízí... A to vše ještě bez reklam
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak si myslíš, že to je poskytovatelem? Docela mě štve, že obrázky (tlačítka, pozadí) jsou napsány správně, zobrazí se a podruhé zase ne. Je to divný...Je možné, že toto vše je kvůli rámům? Klidně to předělám do CSS, ale nechci se s tím dělat, když si s tím stejně nejsem vůbec jistý...

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak si myslíš, že to je poskytovatelem? Docela mě štve, že obrázky (tlačítka, pozadí) jsou napsány správně, zobrazí se a podruhé zase ne. Je to divný...Je možné, že toto vše je kvůli rámům? Klidně to předělám do CSS, ale nechci se s tím dělat, když si s tím stejně nejsem vůbec jistý...
Zkus si první vytvořit nesmyslný e-mail, zaregistrovat se na IC.cz a uvidíš. Ona to třeba zrovna může být reklama a ostatní prohlížeče jí zachycují.
Zpět na “Programování a tvorba webu”