Mozilla vs Explorer

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

astrak
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Mozilla vs Explorer

Příspěvekod astrak » 15 črc 2008 13:04

Mám webové stránky (http://www.freewebtown.com/pavelmotal), které jsem navrhl pomocí rámů. Jsou psány standardním html kódem v poznámkovém bloku s několika jednoduchými php skripty. Bohužel při testování jsem zjistil, že ie s nimi nemá žádný problém (pro něho jsem to i dělal), ale Mozilla a Opera je neumí načíst. Chtěl jsem to vyřešit pomocí CSS (zbavil bych se tím rámů), ale nelíbí se mi, že bych neměl levý sloupec a hlavičku na jednom místě, proto bych raději zůstal u rámů… Nevíte, v čem by mohl být problém?

Reklama
Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Mozilla vs Explorer

Příspěvekod Tholus » 15 črc 2008 13:11

Promiň, ale optimalizovat web v dnešní době jen na IE6 je fakt masakr. :lol:
Rámy už se taky několik let nepoužívají...

Doporučuju ti to kompletně přepsat a použít php funkci:

<?
if (!isset($_REQUEST['strana'])) { include ("index.php"); };
if ($_REQUEST['strana'] == 'index' ) { include ("index.php"); };
?>

Pokud php trochu umíš, zjistíš, že je to super věcička. :wink:
Pak se ti to alespoň bude zobrazovat ve všech prohlížečích.

astrak
nováček
Stav:

Příspěvekod astrak » 23 črc 2008 09:28

No jo - to já vím. Také bych byl rád, kdyby je uměla zobrazit alespoň Mozilla. Problém je, že nevím co tam mám špatně a proč to nevadí jen Exploreru. Chtěl jsem je celé předělat na CSS, ale za 1. nevím, jestli by to vyřešilo a za 2. se mi líbí, když menu vč. hlavičky zůstane na svém místě. Když jsem to skriptoval, tak levé menu mi vždy jen poskočilo a vrátilo se a grafiku mi to celou potrhalo. Nemáte radu, co by byla účiná zbraň?

p. s.: k čemu je ta funkce dobrá :-) V péhápku jsem úplný začátečník :huh:

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 23 črc 2008 10:47

No, web je myslím napsaný, aby se zobrazoval správně, ALE co je to prosím tě za hosting? Běž na www.ic.cz. :wink: Alespoň to zkus, snad to pomůže.

astrak
nováček
Stav:

Příspěvekod astrak » 24 črc 2008 15:34

ic (i další české hostingy) sice nevypadají špatně, mají dost funkcí, ale 250mb není zase tak hodně velký prostor. A na freewebtown mám 2 Gb a také mnoho funkcí, které žádný poskytovatel v ČR nenabízí... A to vše ještě bez reklam :D

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak si myslíš, že to je poskytovatelem? Docela mě štve, že obrázky (tlačítka, pozadí) jsou napsány správně, zobrazí se a podruhé zase ne. Je to divný...Je možné, že toto vše je kvůli rámům? Klidně to předělám do CSS, ale nechci se s tím dělat, když si s tím stejně nejsem vůbec jistý...

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 25 črc 2008 08:03

Zkus si první vytvořit nesmyslný e-mail, zaregistrovat se na IC.cz a uvidíš. Ona to třeba zrovna může být reklama a ostatní prohlížeče jí zachycují.

Zpět na “Programování a tvorba webu”