prosím Vás o pomoc.
Přemýšlím o vlastním serveru, který by přes net pomocí TCP komunikoval s připojenými klienty a taky aby fungoval jako klasický server pro web (nevím, jaký je rozdíl mezi TCP a web serverem - zatím jsem to neřešil). Zkoumal jsem programování v C# pro windows, kde lze snadno vytvořit vzájemné spojení, ale dost mě vadilo, že PC (serverové) zbytečně využívá paměť, procesor a HDD pro funkce samostatného OS, což zpomaluje chod celé komunikace serveru a hlavně mě vadí nutnost antiviru.
Přemýšlel jsem nad tím, že bych si to všechno naprogramoval v assembleru (jako celý OS od boot sektoru - jak bych jinak využil opravdové maximum výkonu ?

Tak teda bych se chtěl zeptat, zda neexistuje nějaký hotový řešení (jako například zdrojové kody pro ten assembler) a nebo nějaká pěkná distribuce linuxu, která by nebyla náročná a šlo by v ní jednoduše vytvořit takovýto stálé serverové spojení. Program pro tu distribuci si klidně sestavím sám, jen když nebude v jazyce C++ (ten patří mezi ty, které fakt ani trochu nechápu

Nevíte o něčem takovým ?
Děkuji moc za pomoc.
S pozdravem Paulí.