Učím se C++, poraďte mi v začátcích.*

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

wizzy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Učím se C++, poraďte mi v začátcích.*

Příspěvekod wizzy » 10 led 2010 23:24

Čau chtěl bych se naučit programovat s C++ a tak jsem si sehnal e-book C++ za 21 dní. Zatím mám jen e-book ale později si chci obstarat knihu až to trochu více pochopím.
Vím, že je tam vše popsáno ale i přesto se mi to nějak nedaří. Mám stáhlí program Dev-Cpp ve kterém bych si to vše chtěl vyzkoušet ale stále se mi to nedaří. Právě jsem u Vytvoření spustitelného programu linkerem a když chci jít podle postupu knihy tak se v tom trochu ztrácím.
Nemohl by mi prosím někdo kdo tuhle knihu má, nebo kdo C++ rozumí poradit jak začít, Potřebuju se odpíchnout od zemi a něco začít dělat.
Předem děkuji.
Pokud by někdo chtěl pomoci a knihu nemá můžu sem dat link na stažení. :huh:
Naposledy upravil(a) Myloš dne 11 led 2010 09:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra). Nadpis „C++“ nevystihoval podstatu dotazu, čímž pravidla porušoval.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: C++

Příspěvekod memphisto » 11 led 2010 00:28

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

Link sem radši ani nedávej :smile: S tou knihou jsem taky začínal a je velmi dobrá. Jednoduše napsáno. Doporučuji ti si ze začátku dělat bokem, třeba do sešitu, poznámky a hned se budeš orientovat líp. Bohužel jako u všech programovacích jazyků jsem skončil v polovině :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

wizzy
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod wizzy » 11 led 2010 00:43

ahoj no něco jsem zkoušel a kdyby jsi mi chtěl pomoct tak sem to tu vypsal co bych měl začít dělat a uploadl tak se na to mužeš mrknout a popřípadě odpovědět.
http://www.sendspace.com/file/722fop

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 led 2010 00:50

Odcituji to, ať je vedět o čem je řeč

Vytvoření Spustitelného programu linkerem

Pro programy v C++ je typické, že se vytváří propojením jednoho
nebo více objektových souborů .obj s jednou nebo více knihovnami. Knihovnou
rozumíme sbírku propojitelných souborů, které jsou buď součstí vašeho kompilátoru,
nebo jež jste zakoupili zvlášť nebo jste je sami vytvořili a zkompilovali. Každý
kompilátor C++ je opatřen knihovnou praktických funkcí (nebo procedur)
a tříd, které se mohou stát součástí vašeho programu.
Postup při vytvoření spustitelného programu je následující:

1. Vytvořte zdrojový soubor s příponou .cpp
2. Tento zdrojový soubor zkomprimujte do souboru s příponou .obj
3. Propojte soubor .obj se všemmi potřebnými knihovnami, čímž vytvoříte
spustitelný program.

Ten postup bych zatím neřešil. To je jen zhruba představení, jak se vytváří už složitější aplikace s třídami. S tímhle si zatím nelam hlavu. Dál se k tomu dostaneš.

1. napíšeš zdrojový kód programu a ten bude uložen do souboru s koncovkou .cpp
2. zkomprimování znamená přeložit zdrojový kód do srozumitelné řeči pro libovolné PC. Vytvoří se spouštěcí soubor s koncovkou exe a pomocné knihovny .obj obsahující ostatní součásti
3. pokud se dá dohromady exe soubor a ty knihovny .obj, tak nám to dá dohromady program, který bude provádět operace, které jsi mu naprogramoval
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

wizzy
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod wizzy » 11 led 2010 00:56

oki moc dík kdybych si s něčím nevěděl rady tak sem zas napíšu :-) moc dík :number1:

Zpět na “Programování a tvorba webu”