Čím otvorím starý DBF súbor

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

m6692
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Čím otvorím starý DBF súbor

Příspěvekod m6692 » 19 led 2011 22:16

Ahojte
potreboval by som poradiť akým programom by som vedel editovať DBF súbor, ktorý prikladám v nasledovnom linku :

http://rapidshare.com/files/443454139/PSC.DBF

Ide o pomerne starú databázu asi z roku 1995 ( + - 4 roky) , skúšal som všeliaké DBF editory a prehliadače (asi 10 rôznych programov) no buď mi vypíšu že je poškodený súbor alebo ak to aj otvoria obsah je úplne nezmyselný. Pritom databázový súbor je úplne v poriadku pretože je súčasťou starého programu, ktorý obsahuje podobné databázy a ten program funguje. Skúšal som to aj pomocou FOXPRO 2.6 ale výsledok ten istý.

Ďakujem

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Čím otvorím starý DBF súbor

Příspěvekod Myloš » 19 led 2011 22:42

http://www.slunecnice.cz/sw/psdbf-view/

Doplňuji – právě jsem ten tvůj soubor zkusil otevřít (prve jsem ho přehlédl), ale nepovedlo se to.
Ten DBF musí být nakopnutý, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Dokonce jsem ho zkoušel zkontrolovat programem WhatForm, který podle přípony rozpoznal sice databázový soubor FoxPro, ale podle hlavičky (první bajty souboru) usuzuje, že by to mohl být binární soubor, například *.sys nebo *.bin.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

m6692
nováček
Stav:

Re: Čím otvorím starý DBF súbor

Příspěvekod m6692 » 20 led 2011 08:24

Ďakujem za odpoveď,
ako som už aj ja písal taktiež som vyskúšal dosť takých DBF prehliadačov ale nepodarilo sa mi to otvoriť. Ten súbor je určite v poriadku (dával som ho sem len ako príklad hlavne kvoli jeho veľkosti) lebo v programe je takýchto DBF súborov veľa a ani jeden mi nejde otvoriť, pričom ten program pracuje s týmito databázami správne, napĺňanie databáz ide bez problémov, indexácia tiež, vytvorí mi z nich potrebné výstupy korektne. Jedná sa mi práve o to že v niektoré databázy v tom programe za ten čas narástli do veľmi veľkých rozmerov čo už obmedzuje funkčnosť programu. Preto by som potreboval otvoriť ich a vymazať staré nepotrebné záznamy.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
    od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic)
    11
    4193
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 říj 2024 19:48
  • Sháním starý pevný disk NEC D5S2100A
    od martin69 » 16 bře 2025 16:51 » v K: Hardware
    2
    10582
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 11:34

Zpět na “Programování a tvorba webu”