Ahoj měl bych takovou netradiční otázečku
takže mám jednu složku a vní je dalších řekněme 500 složek.ty složky se jmenujou například "práce","fotky","škola" atd atd. a já bych chtěl udělat Dávkovej soubor kterej by každej ten název byl velkými písmeny např z "práce" udělal "PRÁCE" a takhle přejmenoval všechny složky
půjde to nějak? děkuju mockrát jestli mi někdo pomůže :)
PS:prosím vynechejte příspěvky nač to potřebuješ atd
měnič názvu složek dávkový soubor
Re: měnič názvu složek dávkový soubor
Jestli to potřebuješ jen přejmenovat a nemusí to být nutně dávkou, můžeš použít TotalCommander, který má v hromadném přejmenování (Ctrl+M na vybraných souborech, respektive adresářích) i možnost změnit velikost písmen.
Anebo na totéž můžeš použít i Fialův RemDiak, který v rámci odstraňování diakritiky z názvů totéž umí i rekurzivně. Aby to zpracovávalo jen adresáře a vynechalo fotky, musíš jako masku uvést *. (hvězdička tečka) – za předpokladu, že mají všechny soubory nějakou příponu, jsou vyloučeny ze zpracování.
Anebo na totéž můžeš použít i Fialův RemDiak, který v rámci odstraňování diakritiky z názvů totéž umí i rekurzivně. Aby to zpracovávalo jen adresáře a vynechalo fotky, musíš jako masku uvést *. (hvězdička tečka) – za předpokladu, že mají všechny soubory nějakou příponu, jsou vyloučeny ze zpracování.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
aha ok tak já to nějak zkusím..ale kdyby někdo věděl jak dávkou byl bych moc rád....ale tobě také děkuju za radu :)
Náhodou jsem narazil na tento post, tak dávám řešení.
- Přílohy
-
- ucaseFolderTree.zip
- přejmenuje všechny adresáře a podadresáře v místě spuštění
- (610 bajtů) Staženo 28 x
A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-