Jak se naučit PROGRAMOVAT Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Quimk
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak se naučit PROGRAMOVAT

Příspěvekod Quimk » 30 lis 2011 22:29

Psal jsem tady něco ,že se kouknu a budu to umět ? Sem si nevšiml. Výš když nic neumím zatím tak si to asi nevycucám s palce nápad co udělám nebo ty si věděl co uděláš a jak ? Jestli jo tak si asi GENIUS.
Omlouvám se za moji češtinu píšu jen rychle jinak píšu pěkně jde podle toho co právě dělám. :) :D Dik

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak se naučit PROGRAMOVAT

Příspěvekod faraon » 01 pro 2011 00:49

Quimk píše:... nebo tutorial na youtube

Tak se hned nevztekej, řekl bych že těch čtyřiapadesát skoro hodinových přednášek z univerzity je dobrý tutoriál, ne?
Jak se programování učit ti neřeknu, já jsem se to učil tak, že jsem si o tom přečetl pár článků, potom knih, a opisoval a upravoval jsem stovky programů, které v těch knížkách a časopisech vycházely.
Měl jsem to na jednu stranu jednodušší v tom, že tehdejší ABC byl časák pro kluky s mozkem, ne reklamní škvár na úrovni Bravo girls, takže v něm vycházela spousta užitečných informací, a nejen v něm :evil:
Jenže ty máš zase Internet a můžeš použít Google, takže návodů najdeš miliony. Většinu v angličtině a nestojí za nic. Ale i těch knih je dneska k sehnání o dost víc.
Můj návod už jsem ti psal, začni tady: http://karel.oldium.net/ a hraj si. A podívej se co je tam úplně v levém horním rohu! Na tom Stanfordu to dělají úplně stejně, pár týdnů si studenti hrají s Karlem než začnou naplno. Až budeš umět základy, přejdi na skutečný programovací jazyk, třeba Pascal.
A mezitím se nauč něco o počítačích (ne jen o tom zastaralém šmejdu IBM-PC ale všeobecně), jak funguje procesor, registry, adresování paměti včetně virtuální, sběrnice, porty a rozhraní, co umožňují operační systémy (včetně historických), souborové systémy, k čemu jsou přístupová práva...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Zpět na “Programování a tvorba webu”