Dobrý den ve škole máme za úkol vytvořit web pomocí css, ale zasekl jsem se u toho, že mi nefunguje když vytvořím menu pomocí ul a li a do css dám
#menu li
{
display:inline-block;
background: url(images/all.jpg);
}
tak se mi pozadí nezobrazí nevíte v čem je chyba.
Tvorba webu pozadí li Vyřešeno
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: tvorba webu pozadí li
asi to nenašlo ten obrázek
zkoušej to radši s barvama, takže tam dej místo tý cesty třeba black a budeš mít černé pozadí (funguje jakákoliv jiná anotace)
zkoušej to radši s barvama, takže tam dej místo tý cesty třeba black a budeš mít černé pozadí (funguje jakákoliv jiná anotace)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Nemáš špatně adresu toho obrázku? Je-li soubor se stylem v jiném adresáři než soubor html, může být chyba v adrese – ta se totiž vztahuje k souboru, z něhož obrázek voláš. Umístění samotného html pak nehraje roli.
Pokud i tak problém přetrvává, umísti to někam na web a dej odkaz.
Pokud i tak problém přetrvává, umísti to někam na web a dej odkaz.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
trošku nám to přibliž.adresářovou strukturu, jestli to máš v externím css nebo přímo v html souboru nastylováno, ať ti můžem pomoct třeba s tou adresou k tomu obrázku.
Re: Tvorba webu pozadí li
cesta není určitě špatná a obrázek je taky v pohodě, jenom jestli to není špatný způsob zápisu nebo se mi tam něco nekříží, čistě barvy fungují.
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Led 2012 14:43) ---
http://195.113.171.140/~navratil/
v odkazu dejte zobrazit zdrojový kod, je to tam jednoduše
Kód je moc dlouhý, pro vyšší přehlednost jsem ho dal do spoileru. Stačí rozkliknout. Myloš
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Led 2012 14:43) ---
http://195.113.171.140/~navratil/
v odkazu dejte zobrazit zdrojový kod, je to tam jednoduše
Kód je moc dlouhý, pro vyšší přehlednost jsem ho dal do spoileru. Stačí rozkliknout. Myloš
► Zobrazit spoiler
Re: Tvorba webu pozadí li Vyřešeno
soubor pozadia.jpg, na který odkazuješ v #vše, neexistuje, na serveru je bez toho -a- na konci: pozadi.jpg.
Soubory all.jpg a výstřižek.jpg taktéž neexistují (a nevím, jestli mají jen jiné jméno, nebo chybějí vůbec).
Krom toho používat v názvech selektorů nebo souborů diakritiku (#vše, #zkoužka2, výstřižek.jpg) bych se opravdu neodvažoval.
Ještě bych doplnil – podle ~vlnovky v URL hádám, že jde o linuxový server – v takovém případě pozor na záměnu malých/VELKÝCH písmen, bo linux je case sensitive.
Soubory all.jpg a výstřižek.jpg taktéž neexistují (a nevím, jestli mají jen jiné jméno, nebo chybějí vůbec).
Krom toho používat v názvech selektorů nebo souborů diakritiku (#vše, #zkoužka2, výstřižek.jpg) bych se opravdu neodvažoval.
Ještě bych doplnil – podle ~vlnovky v URL hádám, že jde o linuxový server – v takovém případě pozor na záměnu malých/VELKÝCH písmen, bo linux je case sensitive.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Tvorba webu pozadí li
Myloš pozadí je naschvál celé černé, předtím jsem to dělal jinak, obrázky pozadí existují ale vy se k nim nemáte jak dostat, prosím o shovívavost moje 1. www, už to nějak dořeším sám dík
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4374
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
14 lis 2024 19:51