vb6-poslat datum

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: vb6-poslat datum

Příspěvekod faraon » 16 dub 2013 18:16

toonnyy píše:Mě je 50 let, a s ničim dalšim už začínat nebudu.

To mi připomnělo jednoho jezuitu, který ve vatikánské tiskárně přes půl století sází knihy, dnes už pochopitelně digitálně. Když mu bylo osmdesát, tak přešel z Windowsu na Linux a dělá teď v TeXu. Nikdy není pozdě naučit se něco nového, spíš je problém poznat co z toho nového by mohlo být lepší/užitečnější než staré osvědčené věci ;-)
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 16 dub 2013 19:28

No pravdu máte oba, já jsem Visual Studio měl. Nicméně, učení mi už do hlavy moc neleze, to Studio je přece jen o něci jinačí, a hlavně, programuju opravdu sporadicky, jen když mě něco "nadchne"., pak si dám třeba půl roku pokoj, takže všechno zase zapomenu. Je to prostě jen občasný koníček, nikde svoje výtvory nepublikuju, mám prostě jen radost, když se mi něco povede, byť za pomoci takových, jako jste vy tady i jinde na forech. Pokud se program povede, zdrojáky samozřejmě nechávám, pro případ, že bych pak něco potřeboval použít, protože jak říkám, zapomínám. Moc oceňuju to, když někdo opravdu poradí, než když napíše "použij gůgla". Mám totiž ještě jeden, jazykový problém. Ve škole jsem se musel učit "parusky", takže pokud teď něco o tom programování najdu, je to většinou anglicky, a to jsem v ***.
No možná že to Studio ještě jednou nainstaluju. Jenže ta syntaxe je tam opravdu trochu jiná, tak abych tady od té doby neměl dotazy jen JÁ!! :lol:
Ale je pravda, že stránek pro Visual Studio je na netu víc, ne o zastaralém VB6. Takže ještě jednou Všem díky. Pokud se mi to nepovede, přejdu tedy na Visual Studio, jen doufám, že i pak si na moje "odborné dotazy" najde někdo z Vás čas :idea:
toonnyy
PS: Nebude dělat problém, pokud budu mít nainstalované oboje - Visual Studio i VB6? Mám Win 7.
Naposledy upravil(a) toonnyy dne 16 dub 2013 19:32, celkem upraveno 1 x.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 16 dub 2013 19:32

Visual Studio je i to staré co používáš, je to nějaká verze Visual Studio 99 či tak něco
při učení něčeho nového jsou vždycky problémy a určitě nebdueš jediný co sem bude něco posílat
při mém učení programování (a čehokoliv jiného) se velmi osvědčilo ptát se všech co jsou na blízku, dokud jsou :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 16 dub 2013 22:26

Tak jsem nainstaloval Visual Studio Express 2012, a chtěl bych poprosit o pár rad do začátku.
Při návrhu aplikace nelze posouvat formulář po obrazovce, je ukotven v levém horním rohu, lze to nějak nastavit?
Toolbox je schován u levé hrany monitoru, po kliknutí se vysune, vyberu nějaký prvek, umístím na formulář, toolbox opět zajede do strany. Lze jej nějak ukotvit?
Jak vytvořím, a kde pak najdu samotný *exe?
Taky to chce po mě nějakou registraci, nějaké Microsoft ID, vůbec netušim, co s tim.
Můžete prosím někdo poradit? Díky, toonnyy

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 16 dub 2013 22:34

:bigups:
máš českou verzi nebo anglickou? já nedávno stáhnul visual studio a koukal jsem že tam máme i češtinu, ale je to takovej nezvyk to mít česky :lol:
jo formulář je v levém horním rohu, startovní pozici lze nastavit ve vlastnostech formuláře
toolbox (a všechny nástroje a okna) jsou vyjížděcí s možností ukotvení a přesunutí kamkoliv s možností dokování ke krajům obrazovky
kompiluje se přes menu Build->někde tam (už mám českou verzi tak nevim, ale při spuštění by se to mělo taky zkompilovat); exáč potom najdeš někde u projektu -> projekt/Build/(Debug nebo Release)/projekt.exe
microsoft id je nějaký kód co ti pošlou od MS, prostě aby si měl licensi na ten produkt zadarmo - jestli nemáš tak to můžu napsat na sebe
iPhone XS

toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 16 dub 2013 22:45

OK, díky. Verzi mám anglickou. Ten toolbox jsem už ukotvil. Ta startovní pozice formuláře je až při buildu, ale při návrhu nelze formulář posouvat, to nevim. No a to ID když to pude u Tebe, budu moc rád, jinak to píše za 30 dní expiraci. Když tak bych poslal přez PM svoje údaje, nevim co všechno budou chtít.
PS: Tak jsem stahnul češtinu, a udělal i tu registraci, ale bohužel nemám žádné ID ani Kod produktu. Jen proběhla registrace, a pak konec. V meilu pouze ověření e-mail adresy, a teď to po mě chce jenom koupit produkt, stahnout nějaké doplňky atd. Ve Studiu když dám Registrovat produkt, tak to chce ten Kod produktu, nebo registrovat on-line, což jsem udělal. No možná ten kod příde později.
Jinak - třeba ve VB6 je ukončení aplikace Unload Me, tady je to Application.Exit Prostě je to dost odlišné, tak snad se s tím nějak poperu.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 17 dub 2013 08:15

Unload Me je zavření formulře a ne ukončení celé aplikace ne?
Application.Exit je ukončení celé aplikace ve VB .NET
Me.Close() by mohlo být zavření aktuálního formuláře (toho, ve kterém ho volám)

jdu stáhnout VB.NET :D
aha tak já ho mám :D

takže pozici formu (startovní) nastavíš ve vlastnostech formu pod položkou StartupPosition - nevim proč mají ty vlastnosti anglicky
iPhone XS

toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 17 dub 2013 08:58

Ono je to všechno k ničemu. Nemám prostě ten Kod produktu. Registraci On-line sem udělal, ale ten kod nemám, takže za 30 dní to Studio přestane fungovat.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 17 dub 2013 09:04

koukám že mi microsoft web na Express Visual Studio dneska nic neřekne :evil:

někde u tý registrace produktu by měl být odkaz nebo někde tam musí být možnost registrovat ten produkt přes visual studio
tam zadáš email a přijde ti tam licenční kód
iPhone XS

toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 17 dub 2013 09:25

No přez Visual Studio je zadat Kod produktu, nebo Registrovat online. Tu registraci jsem udělal, přišlo mi na meil ověření email adresy, a to je všechno. Pak když dám Registrovat online, můžu se už přihlásit pomocí údají vytvořených při registraci. Tam to ode mne ještě chce nějakej dotazník, kolik lidí pracuje v týmu atd., a že pokud nechci tyto údaje zdělovat, mám dát Storno. To udělám, a pak už to jen nabízí stažení Visual Studia, zakoupení, stažení dalších vylepšení či co, a to je vše. Žádný kod produktu jsem nedostal, tak fakt nevim.
PS: tak už to mám. Ono to chtělo prostě vyplnit i ten bl*** dotazník, pak to vyplivlo ten kod :lol:

Jinak s tim formulářem si asi nerozumíme, ale je to celkem jedno. Ta startup pozice nastane až po spuštění programu, ale já jsem chtěl posunout formulář při jeho návrhu, tedy při umisťování prvků, psaní kodu, a to nejde, formulář je prostě vlevo nahoře, a nelze s nim hnout. Ale je to jen prkotina, celkem nic se neděje.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 17 dub 2013 09:46

v pm máš produktový klíč, opravdu se musí vyplnit ten formulář, kde chtějí adresu, číslo atd.
koukal jsem, že už jsem se tam registroval a vyplněné jsem tyto údaje neměl tak nevím co tím sledují

jinak mě už to skoro funguje (1. tah, 2. tah, šance) akorát tam mám problém se synchronizací - webbrowser nějak neumí vrátit dokument synchronně a vrací ho přes nějakou událost DocumentComplete
iPhone XS

toonnyy
nováček
Stav:

Příspěvekod toonnyy » 17 dub 2013 09:55

Asi jsme psali oba současně,ten PC už mám, jak píšu.
Tak to sem z toho blázen, já zatim testuji takové to "Hallo World" atd. No ten WebBrowser už mi taky de, ale jak dostat losovaná čísla do TextBoxů, to vůbec netušim. Ono by vlastně stačilo použít AxInet1. Já v tom programu nepotřebuji tu stránku vidět, jen z ní dostat ty losovaná čísla. Přez ten AxInet1 umím stránku "otevřít", ale jak pak prohledat a dostat z ní ty data, to nevim. A když tak můžeš poslat ten tvůj zdroják, tedy pokud ti jdou čísla načíst někam do formuláře? toonnyy@centrum.cz
Díky toonnyy

Zpět na “Programování a tvorba webu”