S jakým programovacím jazykem bych měl začít?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: s jakžm programovacím jazykem bych měl začít?

Příspěvekod faraon » 13 bře 2013 05:46

peto5 píše:jak má tedy začít s s tím Karlem (ale to max 7 dní :) )

Úplně jednoduše, ulož si na něj odkaz a přečti si tu nápovědu a příklady co tam jsou: http://karel.oldium.net/
A nikam nespěchej, na Stanford University si studenti s Karlem hrají několik týdnů, a potom teprve začínají s Javou. Dobře programovat se stejně dřív než za deset let nenaučíš, tak to radši vezmi důkladně, ať z tebe není matlal jakých v M$ sedí spousty ;-)

Základ (algoritmizace) je ten, že z příkazů, které Karel zná, skládáš svoje vlastní příkazy, které vykonávají složitější činnost. Na začátku umí jen KROK, VLEVO-VBOK, POLOŽ a ZVEDNI. Takže když Karel umí VLEVO-VBOK, můžeš ho naučit tohle:

Kód: Vybrat vše

ČELEM-VZAD
  VLEVO-VBOK
  VLEVO-VBOK
KONEC

A když už umí obrat čelem vzad, dá se tenhle příkaz (a všechny další co už jsi ho naučil) použít v dalších příkazech/programech.

Jako první úkol si zkus vymyslet jak Karla naučit VPRAVO-VBOK, je několik způsobů jak to provést.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
peto5
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod peto5 » 17 bře 2013 18:12

dle toho karla mám s ním problém nejdou mi spouštět příkazy, ale o nevadí je tu jedna možnost nějáká ta kniha algoritmizace ale prej je v tý algoritmizaci vš matika. mohl bych tu matiku vynechat a zaměřit se na ty algoritmy bez té matiky? mám nějákou šanci tu algoritmizaci pochopit když mi karel nefunguje? :cry: . já to chápu takhle ale nevím estli je to správně :smile: . algoritmus chápu asi takhle: postup řešení určité činnosti. v pc bych to viděl takhle: algoritmus nám zadaná vstupní data promění na požadovaná výstupní data. chápu to co jsem tu napsal správně ? a mohl bych zkusit knihu o algoritmizaci ?

adidass
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod adidass » 17 bře 2013 18:17

No i když se tady psalo,že C# NE.Tak bych doporučil C# já sám jsem s ním začínal už na základní škole.A jenom podle návodu na internetu jsem to vcelku dobře pochopil.A na střední škole jsem si prohloubil mé informace.Navíc microsoft visual 2010 je zdarma.Takže si nemusí dělat starosti v jaké aplikaci to bude psát.
Gigabyte ga-870a-usb3 / Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz / AMD Phenom II X4 965 /
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 17 bře 2013 18:23

Matika a algoritmy, to nejde dělit, to jako auto a motor, taky ti bez motoru auto nepojede. Co se týče různých algoritmů, tak tam nejspíš bude jen suma (což je takové velké E) a to je jen převlečený sčítací cyklus :wink:

Adidass: Taky jsem s ním začínal, ale teď se doučuji to, co mi chybí. C# je jen o skládání příkazů do určité sekvence, která pak něco udělá. Téměř na VŠECHNO tam je knihovna. Java jakbysmet (když je C# kopie Javy). Takže to na začátek opravdu ne, protože pak zkrachuješ na spojovém seznamu :mad:

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 17 bře 2013 18:27

peto5 píše:nejdou mi spouštět příkazy

Co ti na tom nejde? Vlevo dole napíšeš program do editoru a kliknutím na ikonu s dvěma knížkami ho uložíš do slovníku.
Objeví se ti v levém horním okně, a pak libovolný z těch příkazů můžeš spustit kliknutím na zelený trojúhelník (šipku) před ním.
Když nějaký program běží, máš místo těch šipek červené křížky, a kliknutím na některý z nich program přerušíš.

Jakou knihu máš na mysli? Já jsem viděl i učebnici programování ve které nebyl jediný příkaz jakéhokoliv jazyka nebo jakýkoliv matematický příklad který by se nedal zvládnout se znalostmi ze základní školy!
Algoritmizace není o matematice, ale o postupech řešení úloh a problémů, zato naopak matematika je o algoritmech :lol:

peto5
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod peto5 » 17 bře 2013 18:45

aha já jsem hlupák :D . díky za pomoc. dobrý už tak něják mám rozhodnuto jak začít. mám knihu se základy programování. a tu algritmizaci si přečtu až dočtu tu knihu k té algoritmizaci použiju toho karla a jeto nebo naopak karel > kniha o algoritmizaci.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 17 bře 2013 18:53

To by mohlo jít, v tom Karlovi jde právě o to naučit se tvořit algoritmy, a také zvládnout základní programové struktury, větvení, cykly, podprogramy, to už jsem tu rozepsal, doufám že srozumitelně.

CrazyC0de
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyC0de » 18 bře 2013 13:25

Pokud je to kniha, která se zabývá pouze tou algoritmizací, tak je to v podstatě jedno...Nutno dodat, že na internetu najdeš spousty tutoriálů a návodu, tedy co se tohohle tématu týče, hlavně na nic nespěchej, jinak se nic nenaučíš, říkám to z vlastní zkušenosti, tutéž chybu jsem udělal při začátku tvorby webů, začal jsem se učit HTML, a během pár dní, jsem hnedka hupl na CSS, a to by jsi měl vidět ty katastrofální weby co jsem dokázal vytvořit, nešlo až tak o vzhled web, ale každý programátor který by se mrknul do zdrojového kodu, tak by se nervy zhroutil... no nic, dost o mně a at se ti daří.
Vtípek

Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>

peto5
Level 1
Level 1
Stav:

Re: S jakým programovacím jazykem bych měl začít?

Příspěvekod peto5 » 28 bře 2013 11:56

jo prosím dal by mi někdo odkaz na ten pascal na internetu je jich spoustu.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: S jakým programovacím jazykem bych měl začít?

Příspěvekod faraon » 28 bře 2013 12:08

Zpět na “Programování a tvorba webu”