Javascript vs Jquery
Javascript vs Jquery
Zdravím, nyní čelím s problémem jménem rozhodování, respektive nevím jestli se mám učit spíše Javascript nebo framework napsaný v něm, tedy Jquery, poradte, protože přeci jen, víc hlav ví víc.
Vtípek
Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>
Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Javascript vs Jquery
chceš se učit nadstavbu bez oznalostí jazyka? trošku divný nemyslíš?
jquery neumí všechno, je to prostě nadstavba, nikoli náhrada
to je jak učit se Nette bez předchozích zkušeností s PHP
jquery neumí všechno, je to prostě nadstavba, nikoli náhrada
to je jak učit se Nette bez předchozích zkušeností s PHP
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
přesně, ale musím se přiznat, že to co dělám (nic profesionálního atd.) ale používám na vše tak 90% jquery. ono vlastně jquery neni o moc jiný než js (nečekaně). takže nevím jestli je potřeba se to jakože "učit". jestli máš zkušenosti s php atd podle mě zkus hned jquery. nevim co se učit v js jestli znáš php atd, pokročilejší věci si stejně pravděpodobně nezapamatuješ a budeš je googlovat
a základy funkcí atd se "naučíš" prakticky hned. tohle je můj pohled "hobby programátora" 

ello dere
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no tak já píšu taky v jquery většinou, ale takový blbosti se stringama třeba v jquery nejsou
prostě jquery máš na zjednodušení práce, takový základní věci jako replacnutí textu tam není no
jsem teď zjistil, že string.replace přepíše pouze první výskyt toho textu a na ostatní už kašle
prostě jquery máš na zjednodušení práce, takový základní věci jako replacnutí textu tam není no
jsem teď zjistil, že string.replace přepíše pouze první výskyt toho textu a na ostatní už kašle

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Souhlasím s CZechBoYem, tohle jsem nevyprodukoval sám od sebe, dohadovali jsme se s kamarádem, on tvrdil, že v dnešní době se uplátní spíše Jquery, zkrátka neuč se Javascript, uč se framework v něm napsaný, já zastávám naučit se Javascript a až pak se vrhnout na frameworky, ostatně učit se framework bez jazyka ve kterém je naprogramovaný je trochu na palici, takže díky za Vaše příspěvky a nemyslete si o mně, že jsem blázen :-).
Vtípek
Zpět na “Programování a tvorba webu”