Umí někdo napsat ovladač?

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod casperdeluxe » 22 říj 2019 17:04

Ahoj. Mám takový problém s HP Touchscreenem. Viz https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?f=7&t=210761
Umí někdo, samozřejmě za poplatek, napsat ovladač pro tento displej?

Na podpoře HP mi řekli, že pravděpodobně není ovladač pro novější verzi systému. Ovladač, který je aktuálně dostupný, je z roku 2015.

Díky


Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Reklama
Azmir
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1368
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod Azmir » 22 říj 2019 17:56

Tak to hodně štěstí s někým takovým. Z VŠ si pamatuju story jak nám pan doc. Mgr. Jiří Dvorský, Ph.D. vyprávěl historku, jak vyšly "nové" windowsy a on neměl ovladače, tak si je prostě naprogramoval a tím se pro nás stal legendou. V mé představě je to něco jako rozbít cihlu holou rukou, těch lidí bude pár...
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, 2x8 GB 3600 MHz@1.35V - CL16/1T Crucial Ballistix, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Trust GXT Cada mechanical

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod petr22 » 22 říj 2019 19:57

Smysl ?

Vyhod ten monitor, kup novy a bude to stat zlomek ceny naprogramovani ovladace.

V Linuxu by to ale fungovat mohlo.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod casperdeluxe » 22 říj 2019 20:23

Máme 4. Všechny jsou na pronájem na výstavy. Jen je prostě nedokážu rozchodit kloudne na novějších Windows 10 než 1511.
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod petr22 » 22 říj 2019 20:41

Vazne chces zaplatit treba 100-200 tisic Kc za naprogramovani ovladace na monitoru z roku 2013 ?

HP navic tezko zpistupni nejake API nebo neco podobneho.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27455
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod Martab » 22 říj 2019 21:29

Navíc je dost možné že i ten nově napsaný ovladač na další verzi W10 už zase nebude fungovat...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod casperdeluxe » 23 říj 2019 13:43

Ok. Chápu...Nicméně bych potřeboval nějaké řešení. Vyřešit to stylem "kup si nové displeje" není řešením. Je to jen útěk od řešení. Na druhou stranu já osobně si myslím, že není problém v ovladači jako takovém. Ale to samozřejmě nemůžu vědět...
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17172
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod ITCrowd » 23 říj 2019 13:46

Kup si https://www.albatrosmedia.cz/tituly/848 ... gK1QfD_BwE a napiš si ho sám. I když, netuším, jak je to s desítkama... Tam už to může fungovat jinak.
Co takhle linux a na něm virtuálně W10?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39628
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod petr22 » 23 říj 2019 13:52

Technicky je reseni napsat ovladac a nechat si ho podepsat od nejake autority coz stoji dalsi prostredky.

Nemuzes po nikom chtit, aby instaloval nepodepsane ovladace do systemu.

To neni utek od reseni - kazdy ten monitor ma aktualne cenu 10.000 Kc (Ebay cena),
preci nedas stovky tisic do reseni neceho co vyjde mnohem levneji nahradit.

casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 655
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Umí někdo napsat ovladač?

Příspěvekod casperdeluxe » 23 říj 2019 14:30

ITCrowd píše:Kup si https://www.albatrosmedia.cz/tituly/848 ... gK1QfD_BwE a napiš si ho sám. I když, netuším, jak je to s desítkama... Tam už to může fungovat jinak.
Co takhle linux a na něm virtuálně W10?

Díky. To můžu zkusit. Ještě mě napadlo Win 10 a na něm virtuálně win 7. Ale to netuším, jestli by fungovalo korektně. Musel bych to zkusit.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 17 vteřinách:
petr22 píše:Technicky je reseni napsat ovladac a nechat si ho podepsat od nejake autority coz stoji dalsi prostredky.

Nemuzes po nikom chtit, aby instaloval nepodepsane ovladace do systemu.

To neni utek od reseni - kazdy ten monitor ma aktualne cenu 10.000 Kc (Ebay cena),
preci nedas stovky tisic do reseni neceho co vyjde mnohem levneji nahradit.

To je jasné, že nedám. Nemám ponětí, kolik to stojí. Jak jsem psal v tom druhém postu. Aktuálně to funguje korektně na verzi win 10 1511. Ale zase nemám ovladače na setup od výrobce
Phanteks Enthoo Primo, Intel i7 8700, G.Skill TridentZ 3200 CL14 16GB, Asus ROG STRIX Z370-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Noctua NH-D14, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Logitech G15, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • jak napsat script pro změnu ip adresy
    od ciscotomas » 02 srp 2019 16:04 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    592
    od ciscotomas
    05 srp 2019 16:31
  • Daruje někdo
    od Pedrossos » 13 pro 2018 17:47 » v Vše ostatní (hw)
    44
    1877
    od Pedrossos
    14 pro 2018 12:46
  • Tak dokaze mi nekdo uz pomoct?
    od Galimathus » 03 lis 2019 20:22 » v Hry
    19
    692
    od dvorakj
    03 lis 2019 23:25
  • Zná tu někdo SDCC (GNU Céčko)
    od jarajarda » 14 lis 2019 22:40 » v Vše ostatní (sw)
    4
    485
    od jarajarda
    18 lis 2019 16:55
  • Hustle Castle - hraje někdo?
    od pukasinek » 23 čer 2019 09:57 » v Hry
    0
    396
    od pukasinek
    23 čer 2019 09:57

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti