Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 602
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 19:57

Potřeboval bych na stránce udělat tabulku ve které by měly ohraničení pouze některé mnou určené buňky, konkrétně řádky a jiné buňky by byly bez ohraničení. Jde něco takového jednoduše udělat? Snažil jsem se to tzv. vygooglit, ale nic takového jak to udělat jsem nikde nenašel. Potřeboval bych udělat něco takového:

Kód: Vybrat vše

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="782">
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
</table>
Řádky A by v této tabulce neměly mít žádné ohraničení a řádky B by ohraničené být měly, ale pouze celé řádky bez ohraničení uprostřed mezi sloupci.
Snad jsem to popsal dostatečně srozumitelně o co mi jde. Poradíte mi někdo jak na to?



Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3827
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 20:43

divam se na telefone a je to naprosto nesrozumitelne.
chces skript ve VB?? podminene formatovani??
protoze manualne to jsou znalosti urovne tzv. pomocne skoly

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 602
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 21:02

dvorakj:
Co myslíš tím skriptem ve VB nebo podmíněným formátováním? Tvorbou stránek se běžně nezabývám a ani to příliš neumím. Z kodu html znám jen sem tam něco, ale nějakou jednoduchou stránku dokážu udělat i když možná ne příliš odborně. Nyní řeším tu tabulku u které bych chtěl udělat ohraničení pouze některých buněk (řádků).

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3827
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 21:04

vypadalo to, ze myslis excel. tak nic

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 916
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod LuCaCZ » 15 led 2020 21:10

Nejprve celé tabulce dáš

Kód: Vybrat vše

table { border-collapse: collapse; }
a pak můžeš stylovat konkrétní řádky

Kód: Vybrat vše

    <tr style="border: 5px solid red">
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 602
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 21:46

LuCaCZ:
Ano, to je přesně to co potřebuji a funguje to jak jsem chtěl. Děkuji.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tabulka pro web
    od N0váček » 04 led 2020 18:39 » v Web-tipy a vaše weby
    0
    402
    od N0váček
    04 led 2020 18:39
  • Výsledková tabuľka
    od Palči112 » 19 dub 2019 19:45 » v Kancelářské balíky
    3
    871
    od Martab
    21 dub 2019 14:36
  • Ztráta některých dat
    od Sigyam » 29 srp 2019 20:09 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    444
    od ITCrowd
    29 srp 2019 21:22
  • MS Excel, kontingenční tabulka, kontextová nabídka
    od sginfo » 14 říj 2019 19:52 » v Kancelářské balíky
    3
    1654
    od sginfo
    01 pro 2019 21:59
  • Excel - formátování buněk
    od mpok » 10 črc 2019 12:59 » v Kancelářské balíky
    15
    2367
    od mpok
    15 črc 2019 08:22

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host