Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 19:57

Potřeboval bych na stránce udělat tabulku ve které by měly ohraničení pouze některé mnou určené buňky, konkrétně řádky a jiné buňky by byly bez ohraničení. Jde něco takového jednoduše udělat? Snažil jsem se to tzv. vygooglit, ale nic takového jak to udělat jsem nikde nenašel. Potřeboval bych udělat něco takového:

Kód: Vybrat vše

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="782">
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">A</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>
</table>
Řádky A by v této tabulce neměly mít žádné ohraničení a řádky B by ohraničené být měly, ale pouze celé řádky bez ohraničení uprostřed mezi sloupci.
Snad jsem to popsal dostatečně srozumitelně o co mi jde. Poradíte mi někdo jak na to?



Reklama
dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4141
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 20:43

divam se na telefone a je to naprosto nesrozumitelne.
chces skript ve VB?? podminene formatovani??
protoze manualne to jsou znalosti urovne tzv. pomocne skoly

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 21:02

dvorakj:
Co myslíš tím skriptem ve VB nebo podmíněným formátováním? Tvorbou stránek se běžně nezabývám a ani to příliš neumím. Z kodu html znám jen sem tam něco, ale nějakou jednoduchou stránku dokážu udělat i když možná ne příliš odborně. Nyní řeším tu tabulku u které bych chtěl udělat ohraničení pouze některých buněk (řádků).

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4141
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod dvorakj » 15 led 2020 21:04

vypadalo to, ze myslis excel. tak nic

Uživatelský avatar
LuCaCZ
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 921
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod LuCaCZ » 15 led 2020 21:10

Nejprve celé tabulce dáš

Kód: Vybrat vše

table { border-collapse: collapse; }
a pak můžeš stylovat konkrétní řádky

Kód: Vybrat vše

    <tr style="border: 5px solid red">
        <td>B</td>
        <td>B</td>
    </tr>

Uživatelský avatar
vlazy
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Tabulka s ohraničením pouze některých buněk

Příspěvekod vlazy » 15 led 2020 21:46

LuCaCZ:
Ano, to je přesně to co potřebuji a funguje to jak jsem chtěl. Děkuji.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tabulka pro web
    od N0váček » 04 led 2020 18:39 » v Web-tipy a vaše weby
    0
    811
    od N0váček
    04 led 2020 18:39
  • MS Excel, kontingenční tabulka, kontextová nabídka
    od sginfo » 14 říj 2019 19:52 » v Kancelářské balíky
    3
    2123
    od sginfo
    01 pro 2019 21:59
  • Při startu PC nabíhá jen tabulka Možnosti opravy
    od aec » 03 srp 2020 16:46 » v Problémy s hardwarem
    4
    336
    od aec
    04 srp 2020 18:22
  • Sestava - variace některých částí
    od pavlitosis » 15 kvě 2020 18:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    261
    od Azmir
    16 kvě 2020 09:09
  • Zvlastni problem s nactenim nekterych webu
    od radek178 » 26 kvě 2020 08:12 » v Administrace sítě
    6
    938
    od radek178
    26 kvě 2020 09:41

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host