Chtěl jsem napsat jednoduchý bat, který by kopíroval adresář Dokument and setting do archivního místa na síti. Xcopy ale píše "nesprávný počet parametrů" Když zkouším takto kopírovat jiné adresáře, vše funguje správně. Vadí asi mezery ve jméně. Jak takový adresář nějak automaticky (chci bat vyvolávat z naplánovaných úloh) nejlépe zkopírovt ? Na Xcopy netrvám, musí ale umět kopírovat i podadresáře
Díky za pomoc
//přesunuto ze sekce FAQ - PC Help
//mmm
xcopy nebere názvy adresářů s mezerou Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: xcopy nebere názvy adresářů s mezerou
Nejde o mezery, ale o počet znaků v názvu. Uprav si ve skriptu název složky odkud kopírovat. Pokud nevíš název, dej si v příkazovém řádku příkaz C:\dir , vyhodí Ti to ten název.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Díky za rychlou odpověď. Ale nějak mě nedochází. Máš na mysli zkrácený tvar který použije DOS ? (V daném případě je to DOKUME~1). Když dám příkaz dir, ukáže mě to seznam adresářů ve kterém je zobrazen v plné délce i ten "dokuments and setting" . Jaký název tedy mám použít ve skriptu ? Když použiju ten zkrácený název, skutečně se Xcopy spustí a něco zkopíruje. Ale pak se zadrhne na hlášce "narušeno sdílení" Asi je některý ze souborů v adresáři trvale otevřený . Když napíšu celou cestu k adresáři dokumenty, (o který mě jde), tedy řádka ve skriptu je
xcopy c:\Docume~1\vaclav~1\dokume~1\*.* d:\archdok\ /e, tak to sice neprotestuje, ale nezkopíruje nic.
xcopy c:\Docume~1\vaclav~1\dokume~1\*.* d:\archdok\ /e, tak to sice neprotestuje, ale nezkopíruje nic.
Re: xcopy nebere názvy adresářů s mezerou Vyřešeno
Názvy s mezerou musíš dát do uvozovek, například "Program Files", respektive "c:\Program Files\".
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky, už to chodí
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 7736
-