Ahoj vsichni,mam mensi problem nebo spise si nevim rady.
Nejdriv popis: jsem mirne pokrocily v tvorbe www stranek(klasicke html,psd, a zp.sys jako wp,joo) ale spise zacatecnik co se tice phpčka,delam v programu dreamweaver.
A ted k memu problemu:
1. potrebuju vytvorit registracni formular kde uzivatel zada informace jako jmeno prijmeni datum narozeni atd atd.
=tak je mi jasne ze ktomuto bude nejspis zapotrebi php, tak jsem si zde na tomto foru nasel uz jeden prizpevek z roku 2009 a podle toho co mu pomohl uzivatel "CZechBoY"(od CZechBoY » 23 Lis 2009 18:25 viewtopic.php?f=61&t=47100&start=24) tak jsem si stahl zdrojak ktery mu tento uzivatel dal jako finalni verzi. Zmenil jsem to co budu potrebovat a mirne prepsal hodnoty. Takze tento problem jsem tak nejak na 90% vyresil
ALE
2. a to uz je pro me veci problem:/bohuzel potrebuji aby kdyz se nekdo zaregistruje a me to posle na muj mail jeho informace aby mu moje stranky umistene na serveru vygenerovali nahodny nick a nahodne heslo, kterym by se prihlasoval do klientske sekce.
=a u tohoto si uz ani nevim rady jak postupovat abych mel dobry koncept. Tak stimto bych potreboval opravdu pomoci
a za 3. bych potreboval aby nahodne vygenerovane heslo a nick se ulozil do prihlasovaciho pole(myslim tim nekde v nejakym souboru na sevru) aby kdyz pote uzivatel prijde na moje stranky a bude se chtit prihlasit tak abyto ten jeho nick s heslem znalo a pustilohoto dal.
Jinak klientsky pristup bude od toho aby se zaregistroval ja ziskal jeho info, on pote ziska prihlasovaci informace a bude moc vztoupit do takove backdoor kde budou napriklad ruzne dokumenty(jako smlouvy, atd)
Mozna muj koncept asi nemusi byt moc promysleny takze se vubec nebranim kdyby nekdo prisel s lepsim resenim me situace ktera by nebyla tak komplikovana.
Stranky mam doted napsane kompletne v html ale je mi jasne ze pro tuto cast meho webu budu pouzivat php+asi nejakou databazz.
Předem vsem co se mi pokusi nejak pomoci moc dekuju.
/tedkon me jeste napadla varianta ze uzivatel si nick a heslo zvoli ve formulari ale vtomto pripade bych potreboval aby se mi z tohoto formulare vtom pripade nekam ukladali nicky a hesla uzivatelu aby kdyz prijdou tak aby se mohli prihlasit ale nevim jestli toto reseni by nebylo jeste vic problemove:/
Tvorba reg.formuláře+odeslání vygenerovaného nicku+hesla Vyřešeno
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Tvorba reg.formuláře+odeslání vygenerovaného nicku+hesla
Zdravim a Vítej na PC-HELP!
v PHP doporučuju prostudovat:
práci s MySQL (PostgreSQL pokud máš k dispozici)
práci se Session (COOKIE pro dlouhotrvající přihlášení)
máš pár možností jak udělat registraci:
uživatel zadá jméno, heslo, ... účet má aktivovaný, data se uloží do databáze(=DB)
uživatel zadá email, na který mu ty (nebo automaticky) mu pošleš jméno+heslo
uživatel zadá jméno, heslo se vygeneruje (a opačně, ale to není už tak časté)
uživatel vše vyplní, ale účet nebude aktivovaný:
- aktivuje emailem
- aktivuješ ty ručně
- aktivuje se za pár hodin
v PHP doporučuju prostudovat:
práci s MySQL (PostgreSQL pokud máš k dispozici)
práci se Session (COOKIE pro dlouhotrvající přihlášení)
máš pár možností jak udělat registraci:
uživatel zadá jméno, heslo, ... účet má aktivovaný, data se uloží do databáze(=DB)
uživatel zadá email, na který mu ty (nebo automaticky) mu pošleš jméno+heslo
uživatel zadá jméno, heslo se vygeneruje (a opačně, ale to není už tak časté)
uživatel vše vyplní, ale účet nebude aktivovaný:
- aktivuje emailem
- aktivuješ ty ručně
- aktivuje se za pár hodin
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
-
- Pohlaví:
to CZechBoY: Ahoj, diky za vypis vsech moznejch reseni meho problemu. A moc dekuju za napsani toho co si musim prostudovat.
Ze vsech moznejch reseni by pro me bylo asi nejlepsi kdyz by si uzivatel vse napsal do toho formulare(krome nicku a hesla) a "NICK a HESLO" by mu to vygenerovalo a poslalo na jeho email ktery by uvedl pri registraci do formulare.Ale take aby vygenerovane heslo+nick ulozilo do databaze.
Jen se te chci zeptat jestli by tento postup ktery se mi zda asi nejlepsi je tezke vytvorit, myslim jak tezke by toto reseni bylo obtizne plus to co bych vsechno potreboval(takhle zhlavy me napada asi nejaka stranka php kde bude formular+odeslani.php+vygenerovaninickuhesla.php+odeslanidodatabaze.php+databaze) mam pravdu nebo jsem na neco zapomel prosimte?
Uvazoval jsem jestli bych mohl vyuzit ten formular+odeslani.php ktere jsi poradil tomu uzivateli jak jsem psal v mem prvnim prispevku.
V tom formular+odeslani.php jsem si prepsal nazvy a hodnoty na ty ktere potrebuji ja ale nevim jak zakomponovat databazy a popripade jeste neco jineho do toho co jsi vytvoril. Myslis ze budu muset vytvorit formaular+odeslani.php upe odznova nebo bych mohl pouzit tu odtebe(formular+odeslani.php) co jsi tvoril pro uzivatele Tomina?
Ze vsech moznejch reseni by pro me bylo asi nejlepsi kdyz by si uzivatel vse napsal do toho formulare(krome nicku a hesla) a "NICK a HESLO" by mu to vygenerovalo a poslalo na jeho email ktery by uvedl pri registraci do formulare.Ale take aby vygenerovane heslo+nick ulozilo do databaze.
Jen se te chci zeptat jestli by tento postup ktery se mi zda asi nejlepsi je tezke vytvorit, myslim jak tezke by toto reseni bylo obtizne plus to co bych vsechno potreboval(takhle zhlavy me napada asi nejaka stranka php kde bude formular+odeslani.php+vygenerovaninickuhesla.php+odeslanidodatabaze.php+databaze) mam pravdu nebo jsem na neco zapomel prosimte?
Uvazoval jsem jestli bych mohl vyuzit ten formular+odeslani.php ktere jsi poradil tomu uzivateli jak jsem psal v mem prvnim prispevku.
V tom formular+odeslani.php jsem si prepsal nazvy a hodnoty na ty ktere potrebuji ja ale nevim jak zakomponovat databazy a popripade jeste neco jineho do toho co jsi vytvoril. Myslis ze budu muset vytvorit formaular+odeslani.php upe odznova nebo bych mohl pouzit tu odtebe(formular+odeslani.php) co jsi tvoril pro uzivatele Tomina?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
toto je velmi jednoduché, nemá ani cenu něco kopírovat, protože toho přepíšeš víc než kdybys to napsal celý znova, taky by to bylo rychlejší asi
udělej si formulář v HTML
PHPčkem to dokážeš ošetřit?
do DB to potom šoupneš velmi jednoduše, na této stránce jsem se učil začátky já, vše pěkně vysvětleno, názorné příklady
stačí ti jeden soubor s jedním Ifem na rozhodnutí zda se odesílá formulář nebo zobrazuje - zkontroluješ jen proměnnou $_POST
udělej si formulář v HTML
PHPčkem to dokážeš ošetřit?
do DB to potom šoupneš velmi jednoduše, na této stránce jsem se učil začátky já, vše pěkně vysvětleno, názorné příklady
stačí ti jeden soubor s jedním Ifem na rozhodnutí zda se odesílá formulář nebo zobrazuje - zkontroluješ jen proměnnou $_POST
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
to CZechBoY: tak vytvorit formular v html neni problem, osetrit phpckem ?tim myslis si udelat odeslani pomoci php jako je vtom tvvm prikladu odeslani.php? jestli mas namysli toto tak to zvladnu. Ale jestli mas namysli jeste neco jinyho mohl bys mi rict co pls.
Jinak s DB moc zkusenosti nemam takze moc dekuju za ten link urcite vsechno proctu a pokusimse dotoho dostat a nejak to sesmolit.
Jinak s DB moc zkusenosti nemam takze moc dekuju za ten link urcite vsechno proctu a pokusimse dotoho dostat a nejak to sesmolit.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
PHP+HTML ukázka píše:<?php
@session_start();
If(!Empty($_POST['jmeno']) && !$_SESSION['form-registrace']){ //kontrola jestli uživatel už odeslal formulář
$_SESSION['form-registrace']=true; //nastavení formuláře za odeslaný
include_once('config.php'); //připojení k databázi
$jmeno=MySQL_Real_Escape_String($_POST['jmeno']); //escapování znaků pro databázi
}
Else{
UnSet($_SESSION['form-registrace']);
?>
<form action="<?=$_SERVER['REQUEST_URI']?>" method=POST>
<label>Jméno</label>: <input type="text" name="jmeno"><br>
<button type="submit">Registrovat</button>
</form>
<?php
}
vím že jméno tam nechceš, to je jen na ukázku jak by to mohlo vypadat
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
neco takoveho. tak sem tedkon precet vsechno o db a zitra to zkusim dat dohromady.
jinak ale k tomu tvemu prikladu, tam je pripojeni k db ale jak si overi db jestli uz tam ta hodnota(nick a heslo) je a nebo jestli neni?
myslim tim co kdyby uzivatel si na stejny mail snazil zaregistrovat podruhe? premyslel jsem nad tim dnes a potreboval bych toto nejak osetrit abych tam nemel duplicitni uzivatele nebo spise vice uzivatelu pod jednim mailem napriklad, snad jsem to napsal srozumitelne.:)
Jinak dnes resim jiny problem nerad jsem si dnes smazal sendemail.php z jednich z mejch prvnich stranek ktere mi tehda delal nekdo jiny a ted se vtech jeho zapiskach v html nemuzu vubec vyznat:/
Nemohl by jsi mi prosim pomoci s timto:
<div id="feedback">
<p class="error wrong_name"> Nepřesné Jméno</p>
<p class="error wrong_email"> Zadán špatný email</p>
<p class="error wrong_message"> Napište Vaši zprávu</p>
</div>
<div id="note">
<span class="notification_ok"> Vaše zpráva byla odeslána. Děkujeme Vám!</span>
</div>
<form action="sendemail.php" id="contact_us" class="jqtransform" method="post" />
<div class="rowElem">
<label>Jméno a Příjmení</label><input type="text" size="30" name="Name" id="name" title="Name" /></div>
<div class="rowElem"><label>E-Mail</label><input type="text" size="30" name="Email" id="email" title="Email" /></div>
<div class="rowElem">
<label>Předmět</label>
<select name="Subject" id="subject" class="contact-select">
<option value="Oddluzeni" />Oddlužení
<option value="Vyplaceni" />Vyplacení
<option value="Preuverovani" />Přeúvěrování
<option value="Jiny" />Jiný
</select>
</div>
<div class="rowElem">
<label>Vaše zpráva</label><textarea cols="64" rows="7" name="Message" id="message_input"></textarea></div>
<div class="rowElem" id="contact-submit"><label> </label><input type="submit" value="Odeslat" class="jqbutton" /></div>
</form>
tedkon zkousim posledni hodinu dve sesmolit ten nerad smazany sendemail.php ale zatim bez uspechu:/ bud se mail neodesle na zadany cilovv mail nebo se odesle ale kompletne nebere na vedomi diakritiku i kdyz jsem dokonce i nastavoval charset na udf8 v hlavicce te html stranky<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> zkousel jsem i jine zpusoby ale bud se neodesle mail z kontaktniho formulare vubec nebo se odesle ale prazdny a nebo se odesle mail ale bez hacku a carek. Nevis vcem by mohl byt zakopanej pes?pritom se mi takhle na prvni pohled nezda ze by tam bylo neco tkh komplikvanyho co by mi delalo porad takovou chybu:/ mozna jak uz moc dlh dotoho cumim:D
jinak ale k tomu tvemu prikladu, tam je pripojeni k db ale jak si overi db jestli uz tam ta hodnota(nick a heslo) je a nebo jestli neni?
myslim tim co kdyby uzivatel si na stejny mail snazil zaregistrovat podruhe? premyslel jsem nad tim dnes a potreboval bych toto nejak osetrit abych tam nemel duplicitni uzivatele nebo spise vice uzivatelu pod jednim mailem napriklad, snad jsem to napsal srozumitelne.:)
Jinak dnes resim jiny problem nerad jsem si dnes smazal sendemail.php z jednich z mejch prvnich stranek ktere mi tehda delal nekdo jiny a ted se vtech jeho zapiskach v html nemuzu vubec vyznat:/
Nemohl by jsi mi prosim pomoci s timto:
<div id="feedback">
<p class="error wrong_name"> Nepřesné Jméno</p>
<p class="error wrong_email"> Zadán špatný email</p>
<p class="error wrong_message"> Napište Vaši zprávu</p>
</div>
<div id="note">
<span class="notification_ok"> Vaše zpráva byla odeslána. Děkujeme Vám!</span>
</div>
<form action="sendemail.php" id="contact_us" class="jqtransform" method="post" />
<div class="rowElem">
<label>Jméno a Příjmení</label><input type="text" size="30" name="Name" id="name" title="Name" /></div>
<div class="rowElem"><label>E-Mail</label><input type="text" size="30" name="Email" id="email" title="Email" /></div>
<div class="rowElem">
<label>Předmět</label>
<select name="Subject" id="subject" class="contact-select">
<option value="Oddluzeni" />Oddlužení
<option value="Vyplaceni" />Vyplacení
<option value="Preuverovani" />Přeúvěrování
<option value="Jiny" />Jiný
</select>
</div>
<div class="rowElem">
<label>Vaše zpráva</label><textarea cols="64" rows="7" name="Message" id="message_input"></textarea></div>
<div class="rowElem" id="contact-submit"><label> </label><input type="submit" value="Odeslat" class="jqbutton" /></div>
</form>
tedkon zkousim posledni hodinu dve sesmolit ten nerad smazany sendemail.php ale zatim bez uspechu:/ bud se mail neodesle na zadany cilovv mail nebo se odesle ale kompletne nebere na vedomi diakritiku i kdyz jsem dokonce i nastavoval charset na udf8 v hlavicce te html stranky<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> zkousel jsem i jine zpusoby ale bud se neodesle mail z kontaktniho formulare vubec nebo se odesle ale prazdny a nebo se odesle mail ale bez hacku a carek. Nevis vcem by mohl byt zakopanej pes?pritom se mi takhle na prvni pohled nezda ze by tam bylo neco tkh komplikvanyho co by mi delalo porad takovou chybu:/ mozna jak uz moc dlh dotoho cumim:D
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
diakritika v emailu odesílaném PHP
co s tim FORMem mám dělat?
o duplicitu v databázi se starám tak že při vkládání (INSERT) ověřím jestli DB nevrátila chybu (1062 je chyba duplicity) a kdyžtak napíšu že tento email/jméno je již zabrané - samozřejmě k tomu musíš mít na sloupcích jméno, email unikátní index
co s tim FORMem mám dělat?
o duplicitu v databázi se starám tak že při vkládání (INSERT) ověřím jestli DB nevrátila chybu (1062 je chyba duplicity) a kdyžtak napíšu že tento email/jméno je již zabrané - samozřejmě k tomu musíš mít na sloupcích jméno, email unikátní index
iPhone XS
iPhone XS
-
- Pohlaví:
Re: Tvorba reg.formuláře+odeslání vygenerovaného nicku+hesla Vyřešeno
dik za ten odk. ale uz sem to nastesti vyresil, bylo to spatne udelane protoze na serveru jsem mel formular pres tvorbu formularu php co byl dostupny u poskytovatele hostingu active24 a ty uz maj natvrdo nasteavene form bez diakritiky takze kdyz jsem se to nasnazil napevno nastavit pomoci meho phpcka tak to neslo ale uz sem to zprovoznil.
Jinak ktomu problemu s reg a db, vsechno jsem tak nejak pochopil az na jednu vec co tim myslis to "email unikátní index"?
ps a jeste jednou dik ze mi tkhle pomahas,moc lidi se nenajde ktery by pomohll,takze jeste jednou diky za tvoje helfnuti.
Jinak ktomu problemu s reg a db, vsechno jsem tak nejak pochopil az na jednu vec co tim myslis to "email unikátní index"?
ps a jeste jednou dik ze mi tkhle pomahas,moc lidi se nenajde ktery by pomohll,takze jeste jednou diky za tvoje helfnuti.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
však já tu nejsem stále online tak v poho 
pokud trošku znáš databáze tak tam jsou sloupce, u sloupců můžeš nastavit nějaký indexy - pro rychlejší vyhledávání - např. uníkátní, primární, fulltext, index
unikátní index - jediný řádek v celé tabulce může obsahovat právě jednu hodnotu, prostě tu hodnotu nemůžeš mít nikdy v tabulce dvakrát (v rámci jednoho sloupce samozřejmě), pokud se ho tam snažíš vložit(INSERT), nebo změnit stávající řádek(UPDATE), vyhodí error (který jsem už zmiňoval nahoře) a celý dotaz do databáze se neprovede

pokud trošku znáš databáze tak tam jsou sloupce, u sloupců můžeš nastavit nějaký indexy - pro rychlejší vyhledávání - např. uníkátní, primární, fulltext, index
unikátní index - jediný řádek v celé tabulce může obsahovat právě jednu hodnotu, prostě tu hodnotu nemůžeš mít nikdy v tabulce dvakrát (v rámci jednoho sloupce samozřejmě), pokud se ho tam snažíš vložit(INSERT), nebo změnit stávající řádek(UPDATE), vyhodí error (který jsem už zmiňoval nahoře) a celý dotaz do databáze se neprovede
iPhone XS
iPhone XS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi