Zdravím! Pomůže mi někdo s jednoduchým prográmkem v PHP, prosím? Jde mi jen o základ (popis dále), který jsem ještě ve své praxi nedělal a nechci objevovat Ameriku. Možná mi to někdo z vás "vysype z rukávu" hned.
Jde mi o to, abych v PHP skriptu zjistil aktuální šířku a výšku zobrazené plochy a pak rozdělil tuto plochu na čtyři okna (2 krát 2), přičemž do každého okna budu zobrazovat různé výsledky stejného výpočtu (procedury) nezávisle na obsahu ostatních oken. Nevím, zda to mám kombinovat s javascriptem, anebo to jde i přímo v PHP a nevím hlavně jak mám začít. Okna budou muset být asi pojmenované, abych do nich umísťoval výsledky, ale nevím to přesně. Za ty roky programování jsem používal pouze celou plochu, takže vás prosím o rady. Děkuji moc.
Rozdělení obrazovky v PHP Vyřešeno
Rozdělení obrazovky v PHP
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozdělení obrazovky v PHP
Dobrý den,
rozměry obrazovky pomocí PHP nezjistíte, je to totiž server-side jazyk, na zjištění rozměrů byste měl použít javascript. Nejspolehlivější rozměry asi získáte pomocí jQuery http://www.jquery.com, pak musite vypocitat jakou plochu by ty ctyri dlazdice meli mit, a napozicovat je pomoci CSS, vypisovani do tech oken bych asi resil pres AJAX (take s jQuery).
rozměry obrazovky pomocí PHP nezjistíte, je to totiž server-side jazyk, na zjištění rozměrů byste měl použít javascript. Nejspolehlivější rozměry asi získáte pomocí jQuery http://www.jquery.com, pak musite vypocitat jakou plochu by ty ctyri dlazdice meli mit, a napozicovat je pomoci CSS, vypisovani do tech oken bych asi resil pres AJAX (take s jQuery).
CSS a javascript by šlo, AJAX nikoli. Budu zkoumat dál.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
je to program nebo web?
ve webech můžeš použít HTML+CSS a napozicovat ty DIVy, v PHP jen vypíšeš text
ve webech můžeš použít HTML+CSS a napozicovat ty DIVy, v PHP jen vypíšeš text
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Jedná se o intranetovou aplikaci. Ty rady potřebuji konkrétnější, prosím, z teoretického návodu moc moudrý nejsem. Spíš přímo ukázku příkazů. Děkuji.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nevím co potřebuješ a jestli umíš primitivní width:50%;height:50%; v CSS, ale takhle bych to dělal já...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Re: Rozdělení obrazovky v PHP Vyřešeno
Tak se mi to povedlo v absolutním poziciování v CSS (pokud tedy znám rozlišení obrazovky) s parametry left/right, top a max-width. Teď je to přesně to, co jsem potřeboval. Díky za typ (na to CSS).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3777
-
od CrossSK
Zobrazit poslední příspěvek
07 črc 2024 13:38
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4720
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 0
- 1530
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 5910
-
od Kogaku
09 bře 2025 03:30
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”