Programování - škola

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Programování - škola

Příspěvekod kokossak » 12 říj 2012 21:06

Zdravím Vás. Vím, že se to tu určitě řešilo, ale chtěl bych tento topic potom rozvinout pro své další tipy rady, a podobně.
Něco o mně . Chodím na Střední školu informatiky,při 1. ročníku. CHci se zeptat na pár věcí ohledně programování, grafiky atd. Asi před 3 roky, jsem byl na jakési stránce, tuším programujme.cz, kde se dělali různé úkoly, v příkazové řádce, programování .. atd a posílali se úkoli na jejich server, oni to oznámkovali a poslali zpět. Tím jsem se učil. Nyní se učím jazyk Pascal .. píšu si v tom základní programy, zkouším různé věci, jako kalkulačku atd .. Proto bych se chtěl zeptat, zda je ještě nějáký server, kde bych si mohl otestovat znalosti, jako bylo tamto.. kde bych dostal úkol, ale někdo mi to zhodnotil .. (Nejde mi jen o Pascal) ..
dále se chci zeptat jaký programovací jazyk se učit po Pascalu ..
Další otázka je trochu obecná .. Chtěl bych od Vás poradit, čím vyplnit volný čas .. Je to asi divná otázka, ale upřesním to .. Proto, že chodím na SŠ informatiky, tak mě pochopitelně baví práce na PC .. Jenže ve škole se jede tempem, kdy to co se učíme nyní, tak polovinu věcí už dávno umím .. v Pascalu se například budeme učit až za rok a já už ho mám študovaný .. (sice jen základy, ale přece alespoň něco).. Vím, že mi Střední škola nějak moc nedá, nějáké "jen" základy, ale nic extra .. to si plně uvědomuju a proto to samostudium .. Jenže nevím čím doma vyplnit čas .. Co se mám doma učit ? Co zkoušet ? čím začít ? Jak ? tipy, rady návody atd ? ...
Moje znalosti : Tak pokročila práce na PC, nějáké základy HTML, základy Pascalu ...
Moc Vás tedy prosím .. O rady, typy .. Rád bych tady rozjel i diskuzy aby si později někdo mohl hledat .. já to budu později používat , jako tento topic na případně další dotazy, nebo problémy ohledně PROGRAMOVÁNÍ ... Předem děkuji :-)

Edit : upravena k vůli Blue Spirit -- > z Z5 --> Zpět :-)
Naposledy upravil(a) kokossak dne 12 říj 2012 21:18, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Core i7 3.9 Ghz v Turbo
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Programování - škola

Příspěvekod ondoubek » 12 říj 2012 21:10

Tady a stránka,pokud by si jí ještě chtěl: http://programujte.com/

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 říj 2012 21:15

OT:/ hlavně si to v tom programování neulehčuj nějakým z5 místo zpět. Zatím jsi v české republice a tím z5 jsi možná frikulýn /free-cool-in/ ale jinak to je mimo. :-D

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 12 říj 2012 21:17

jasné .. je to psané na rychlo ... nechceš se raději podělit o infromace programování ? budu vděčný za cokoli .. :-)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 12 říj 2012 21:20

http://ksp.mff.cuni.cz/

Řešení letošní 1. série se můžou posílat do 22. října, tak když sebou mrskneš, stihneš se ještě zapojit ;-)
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 12 říj 2012 21:23

Děkuji za nabídku, ovšem tohle pro mě není .. Potřebuju se teprve učit postupně .. na toto bych sice přišel, ale tolik času nemám a to bych nestihl .. Ale jsem ti vděčný za nabídku, alespoň pro sebe si něco z toho vyzkouším udělat :-) Díky .. a další rady, typy .. :D

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 12 říj 2012 21:28

Tak něco jednoduššího: http://pilsprog.fav.zcu.cz/app/ulohy

V počátečních ročnících ty úkoly byly dost jednoduché, ale časem trochu přitvrdili. Ty staré tam ale pořád jsou, tak si můžeš hrát.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 říj 2012 21:30

Volný čas můžeš vyplnit studiem českého pravopisu. Neuškodí příčestí minulé např. úkoly se dělaly (mužský r. neživotný) totéž úkoly se posílaly (úkol bez úkolu jako hrad bez hradu tedy hrady se posílaly). Nějaký a ne nějáký nějáké a dikuzi (diskuze bez diskuze, r. ženský tedy nůše bez nůše tedy nůši, resp. dnes se používá růže)

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 12 říj 2012 21:33

Přesně tohle jsem nechtěl slyšet .. jako díky, moc .. ale psal jsem, že jo to na rychlo .. Psal jsem, o co mi jde ... Tak to prosím neřešte .. Díky těm, kteří odpovídají a snaží se radit ..

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Říj 2012 08:47) ---

Nikoho nic nenapadá ? to nikdo neprogramuje nebo co ? pište klidně Vaše příběhy, jak jsi začínal právě ty ? Prosím .. budu nesmírně vděčný :-)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 13 říj 2012 09:08

Řešené úlohy: http://home.pf.jcu.cz/~edpo/pas1/pas1.html
Sbírka úloh: http://www.isd.cz/pascal/8ulohy.html
Kniha: http://www.kopp.cz/www/cz/169-vyrobek-s ... l-doprodej

Chceš vědět, jak jsem začínal já? Takhle:

Didaktik Gama.jpg

A ještě předtím programovatelný kalkulátor TI-57 II a papírový počítač CGS. Internet v té době vůbec neexistoval, ale byla i jiná média pro šíření informací, například v časopisech jako ABC vycházely programy vytvořené čtenáři (dnes jsou tam místo toho debilizující reklamy), a v komunistické televizi se místo nekonečných telenovel vysílaly vzdělávací pořady:

P.S. Gratuluji, zrovna máš 666 příspěvků :twisted:

kokossak
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod kokossak » 13 říj 2012 11:34

Díky moc :-) Podívám se na to .. A ostatní ? to tu programuje jen faraon ? :D pište .. prosím .. :-)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 říj 2012 15:24

No za mě v abc nic nebylo. Ale od 10-ti let jsem chodil do elektrokroužku a zhruba v roce 80 existoval takový kufr, display měl 8 7-segmentovek, procesor byl 8080 mělo to tuším neuvěřitělných 16KB paměti a programy se nahrávaly na kazeťák přes UART tuším 8251. Programovalo se to rovnou ve strojáku. ještě doteď si pamatuju že C3 je nepodmíněný skok :smile: Když se nám dostal do rukou západní tisk s reklamou na ZX81 (předchůdce slavnějších Specter) mohli jsme se tak akorát dívat. Ti, kdo měli movitější (nebo chápající) rodiče obdrželi některou z programovatelných kalkulaček - většinou nějaký druh TI, nebo Sharp. Dokonce kdysi na Vltavě (rozhlasová stanice) byl pořad, na kterém se prohramy daly nahrát, normálně je tehdy vysílali.
Přelom nastal s příchodem PMD-85. Sice pořád 8080, ale už 64KB paměti a navíc zde byl už vyšší programovací jazyk - BASIC. I když co Basic neuměl, musel si člověk pomoci ve strojáku. Zkoušeli jsme tehdy přemluvit zbrojováckou tiskárnu (tuším D100D) aby s tím tiskla. Pak začaly vycházet v AR programy a programovací jazyky (kdo si dnes ještě vzpomene na Forth?). Na škole jsme měli programování v jazyce Fortran tuším pro EC1046, (kde tomu je dnes konec) a už tehdy existoval Pascal, ale s tím jsem se potkal jen okrajově.
Postupně jsem prošel FoxPro, C++, javou a Visual Basicem :lol: . Jo a ještě jsem zkoušel Win32 API na windows 98, ale to jen spíš okrajově. V současné době si usnadňuji život skripty ve VBS a to je tak asi všechno co mi zbylo.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 13 říj 2012 15:32, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Programování a tvorba webu”