Ono jde měřit čas mezi jednotlivými impulsy(bliknutí) za pomoci MCU (ATmel,PIC,ARM ad.) a z toho to spočítat.Jsou elektroměry,který mají digitální výstup.(toto je asi na jiné fórum)
Mám pocit že se tu lidi baví každej o něčem jiným a původní tazatel m,yslí taky něco jinýho.
Jde vypočítat momentální spotřeba pomocí impulsů elektroměru Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Jde vypočítat momentální spotřeba pomocí impulsů elektro
Ale rozumíme si, jenom ta otázka je zadaná špatně. A o tom už myslím psal mmmartin. Momentální spotřebu tak spočítat nelze, spotřeba je za určitou časovou jednotku.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Uz ked by to chcel niekto riesit cez jednocipy, tak presnejsie by urcite bolo pouzit prudovy meraci trafak bez nutnosti rozpojenia vedenia. Ak bol niekto vo veline na VN (VVN) rozvodni, tak je to bezna vybava merania v tych stojanoch. Tiez neiej jedno ako sa pocita priemer. Existuje viac metod pre pocitanie priemeru.
Napriklad aritmeticky priemer a exponencialny vazeny priemer. Kazdy z nich dava ine vysledne hodnoty.
Napriklad aritmeticky priemer a exponencialny vazeny priemer. Kazdy z nich dava ine vysledne hodnoty.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:FooDMasteR píše:Dobře.
Takže jsem napočítal 19 impulsů za 5 minut u 1000imp/kwH děleno 0,0833333 hod mě vychází 228 děleno 1000 0,228 W? Nebo to počítam blbě ? Docela divne cislo.
Na otázku ve tvé předposlední větě je odpověď ANO.
Pokud vyjdeme z toho. že skutečně 1 000 impulsů odpovídá 1 kWh, pak 19 impulsů odpovídá 19 / 1000 = 0,019 kWh = 19 Wh.
K tomu se dá dojít obyčejnou trojčlenkou.Tento výpočet je univerzální, když budeš impulsy počítat pět minut, zjistíš spotřebu za těchto pět minut, když budeš impulsy počítat hodinu, zjistíš spotřebu za hodinu. V obou případech ale počítáš spotřebu, tj. jednotkou je kWh, resp. Wh, nikoliv příkon, kde by jednotkou byly W. Kdybys chtěl z tohoto údaje spočítat příkon (ve W), musel bys výsledek vydělit časem po který jsi impulsy počítal, vyjádřený v hodinách. V případě počítání impulsů po dobu 5 minut ti pak vyjde 19 [Wh] / 0.083 [hodin] = 228,9 [W]. To ovšem není okamžitá hodnota příkonu, ale hodnota průměrná za dobu 5 minut.
Zdravím.
Přesně ta průměrná hodnota příkonu mě zajímala.
Děkuji za všechny odpovědi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3675
-
od Magda123
Zobrazit poslední příspěvek