Kariéra: Concept Artist? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

wezyy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kariéra: Concept Artist?  Vyřešeno

Příspěvekod wezyy » 07 dub 2014 22:54

Zdravím,
je mi 17, jsem na gymplu, maturitu mám až za 3 roky. Nicméně se porozhlížím po tom, cobych chtěl dělat, a dost mě zaujala digitální kresba:
Diamondback Small Web.jpg
bot2_by_odobenus-d7cktuz.jpg
image_01_latest_image.jpg

Více: http://alexjjessup.deviantart.com/ http://odobenus.deviantart.com/

Zjistil jsem že ten, kdo to kreslil, vystudoval FZD školu designu. Zajímalo by mě, jaká škola tomu odpovídá v Česku? Žádnou takovou jsem nenašel, jen samé umělecké, kde se nic takového nedělá. Popř. někde v Evropě, neměl bych problém studovat v zahraničí.

Jsem z toho docela zmaten. Jaké využití potom takový člověk najde? Pro koho pracuje? Chápu, že to je případ od případu jiné, ale nemám ani zhruba představu.

Je pozdě začít v 17? Nebo se stačí vše naučit na škole? A má to v Česku smysl/úroveň? (kdyby to měla být česká škola)

Těch odvětví je spousta (Motion Graphics, Art Direction, Graphic Design, Illustration, Industrial Design, Interactive Design...) a já jsem opravdu ztracen :shock: Nejvíc se mi asi líbí tyhle kresby (digital art) nebo graphic design, ale jak jsem už řekl, tak nevím zda to má smysl, kde je na to nějaká škola.. atd.

Kdyby byl někdo tak ochotný a pokusil se mi tyto obory alespoň trochu přiblížit tak bych byl moc vděčný.

Peace out.
"Discipline is the bridge between goals and accomplishment."
Jim Rohn.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Kariéra: Concept Artist?

Příspěvekod mmmartin » 08 dub 2014 00:03

Je pozdě začít v 17? Nebo se stačí vše naučit na škole?

V první řadě musíš mít výtvarné nadání. To se počítačem nahradit nedá. Design se u nás studuje např. na Vysoké škole uměleckoprůmyslové.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Re: Kariéra: Concept Artist?

Příspěvekod dvorakj » 08 dub 2014 01:08

Je to jak s architekty a designery, vsichni jsou to genialni maliri. Na pc prozatim zapomen, kresli:-)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”