Zkvašené mléko Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

T9@E
Level 1
Level 1
Příspěvky: 82
Registrován: červen 14
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Zkvašené mléko

Příspěvekod T9@E » 20 črc 2014 17:37

Ahoj, když mám zkyslé mléko (stačí třeba 2 dny po datu spotřeby v lednici u Čerstých mlék) a pak ho nechám na sluníčku, tak jaký tam může vzniknout tlak? Třeba tak za hodinu, 2hodiny, 4 hodiny, 8hodin, bum hodin..Jde o normální běžné podmínky, kdy tam normálně po koupi mléko zaujímá 90% objemu flašky, zbytek je vzduch o atmosferickém tlaku) přičemž flaška má stálý objem. Ono stačí chvilka když je zkyslé a mléko se rozdělí na průsvitnou vodu-syrovátku a na takovou tvaroh-podmáslí-smetanu. Je to taky mimochodem jedlé? Nebo zkažené? Jak se to liší od postupu výroby tvarohu a smetany?


PS: a mohlo by se to stát, pokud by mléko bylo čerstvě koupené, tedy třeba ještě týden do trvanlivosti? Selským odhadem si myslím, že ano, neboť vlastně je jen urychlena doba "zrání" že to netrvá týden v ledničce ale trvalo by to kratší dobu na sluníčku.

Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9522
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Zkvašené mléko  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 20 črc 2014 17:52

Nepřeháněj to prosím.
A navíc: tvých dotazů - nedotazů, které sem napíšeš a už se k nim nevrátíš je už dost!
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11


Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů