Čím jste byli, jste anebo chcete být Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Čím jste byli, jste anebo chcete být  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 07 čer 2009 23:56

-potažmo čím se nyní živíte (myšleno obor nikoliv potravina / pro vtipálky :lol: ).

Je tu mnoho různých anket či dotazů, ale tento mi tu chybí. Sorry !
Otázka je myslím formulována jasně, takže nezbývá než se těšit na odpovědi. :D

Když už jsem to načal tak ač letitý stařec začnu. Vzhledem k tomu že umím od každého něco a máloco pořádně, tak jsem také kdeco dělal. Živil jsem se jako číšník anebo elektrikář. Také jako topič v hotelu ale i v krematoriu. Jako stavební dělník, ale také jako jeřábník u Vodních staveb. Pak ŽL na výrobu věcí s aplikací číslicové techniky, anebo seřizovač v textilce (opakovaně). Ve finále závodní stráž a nyní ID protože jsem si prohulil plíce. Je toho pro začátek dost, ale zdaleka ne všechno, jenom impuls pro Vás ostatní.
Možná Vás někoho kdo se připravujete do života napadne otázka co z toho bylo nej. V každé době něco a nelze to specifikovat, ale přece jen. Před pár (7-8?) lety jsem dělal seřizovače tady u nás v belgické firmě. Vůbec nic zvláštního, obyčejná textilka, kterých tu byly mraky. Ale proto tam to přece jen - naprosto jiný, slušný, nearogantní jednání. Žádný problém s výplatou-pravidelně, ale to už jsem se moc rozepsal. A co Vy?

Reklama
george
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Čím jste byli, jste anebo chcete být

Příspěvekod george » 08 čer 2009 00:23

Napsal bych, protože si Blu Spirit vážím, ale bylo by to dlouhé jako ten prožitý čas a spousta událostí v něm tak jak šel tikot biologických hodin. Každý sám se musí se životem porvat tak, aby si mohl říci, jel sem na plný plyn. A ty jsi jel, tudíž jsi byl úspěšný. Docela tu pestrost je ti co závidět. Každý není stavěn pro vědu, jazyky,( politiku?)

P.S. Kdo čte moje weby (blogy)na které často zvu a snažím se předat myšlenky, zkušenosti, optimizmus, motivaci úspěchu, ulehčit a cílit život dobrému člověku, najde i profil autora.

Všechny zdraví george
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 08 čer 2009 00:38

tak ja už jsem se zde v podobném tématu jednou již nějak vyjadřoval a zatím jsem stále nezměnil názor...

začnu trochu z minulosti:
Před dvěma lety jsem uspěšně ukončil střední školu s maturitou obor STROJÍRENSTVÍ, to je tak hlavní směr, kterým bych se chtěl ubírat..

nyní již druhým rokem studuji na ČVUT na fakultě strojní, nyní když jsme se rozhodovali nad zaměřením, tak jsem si vybral obor "Výrobní technika"...
ze všech těch předmětů, které si tam můžu vybírat, bych se chtěl uchýlit směrem CAD/CAM (pokud by někdo nevěděl: rýsování + práce s CNC stroji..;))

jinak pokud by nevyšlo toto, tak bych mohl dělat celkem cokoliv ze strojírenství... prace na mašině mě taky celkem baví, ale to by mě zrejmě po pár osmihodinnových směnách přešlo...

jinak můj sen by bylo nedělat téměř nic, mít spoustu peněz a jen si užívat..;)
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

guest

Příspěvekod guest » 08 čer 2009 00:39

Georgi, nepřesouvej téma na svůj blog. Také si tě vážím a to velmi :D Tak pokud nechceš odpovědět, neodpovídej.

guest

Příspěvekod guest » 08 čer 2009 00:44

Pepasi to bychom se asi shodli. S těmi 8 hod. máš pravdu to je ubíjející, ale sedět 8 hod. u CAD je možná horší. Dělal jsem ve fabrice ty 8 a také sedšl 20 hod. u PC. Ta fabrika je v tomto směru asi lepší. Bohužel nikoliv finančně.

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 08 čer 2009 00:52

jj je mě to jasné...

dokonce jsem měl už jednou nalezenou i nějakou brigádu na rýsování v CADu, ale když mě řekl, že tam možná budu sedět i 13-15 hodin, tak jsem si to dost rozmýšlel a nakonec jsem tam ani nešel, ono ani to finanční ohodnocení nebylo takový, aby mě to tam extra lákalo...

jinak co jsem slišel, tak člověk, který umí dobře v CADech se nemá špatně..;)

zatím mám ještě čas a doufám, že se v nejbližší době nestane to, že bych i musel začít hledat praci...ve škole se dá aspoň ulejvat..:-D
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

guest

Příspěvekod guest » 08 čer 2009 01:00

Ono to nebude o tom co umí, ale kde bude dělat. Mám kamaráda tady u nás v tom vidlákově a je to velmi dobrej programátor. Zde dělal už kdysi /6/ let za 15 a dnes je někde u Prahy a jen se usmívá. Ale obecně: sedět u PC anebo dělat ve fabrice je takový nejasný. Je si třeba uvědomit co člověk chce.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 čer 2009 06:48

no tak, ja mam k tomu jeste daleko, ale už jsem nejaky tipy mel. Za cely zivot jen dva. Prvni jsem chtel byt autodesigner, ale jednoho skaredeho dne jsem spustil google SketchUp s tím, ze si narysuju nejake auto, ale skoncil jsem už v zacatcich na pudorysu pokoje :D. Ted chci byt nejaky zastupce it firmy, bo it konzultant (nebo neco takoveho). Uz mam i vybranou SŠ v Breclavi (koho by to zajimalo tak www.spsbv.cz) v oboru informacni technologie. Ale jak jsem psal na zacatku-jeste mi par let do sš zbyva a do prace jeste víc, ale snad už to moc nepomenim.

guest

Příspěvekod guest » 08 čer 2009 07:06

To AleRx8 malinko si na to odpovídáš. A navíc si vybíráš dost vysoko. Tím myslím autodesigner, tam asi bude mela o ty chytrý hlavy. Pokud se jedná o PC a podobné technologie tak na to dnes už může sázet jen kdo opravdu něco a hodně ví. Ten počítačový boom je sice pryč, ale mnoho lidí si tále myslí že pracovar s PC je být IN a to není vůbec pravda. Je to práce jako každá jiná, která narozdíl od fabriky (výše) vyžaduje podstatně větší soustředění a větší píly. Ty časy kdy s PC, CADem, ad. umělo jen pár jedinců jsou asi dávno pryč. Dnes se ty IT technologie mění skoro denně a jen jedincům se daří dosáhnout na vrchol, a buď jim to přáno! :D

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 čer 2009 07:13

Autodesigner byl muj sen od peti let, tak to musis tolerovat :D. To bylo zajimavy, samy popelar a ja autodesigner :D. Ja jsem byl(a jeste sem) fanatik do aut, jezdim i na autosalon do Brna, bohuzel teď nema tatka cas. Myslim, ze o pc toho ve svych letech vim docela dost. Kamosi se hraji na vojaky a ja vybiram notebooky a skladam pc :D.

guest

Příspěvekod guest » 08 čer 2009 07:19

Raní ptáče dál doskáče. :lol: Hrát si na vojáky přece jen patří do dětských let, ale... každému co se mu líbí. Držím pěsti, aby se ti podařilo co si přeješ - a nepřeješ si zrovna málo. :D

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 08 čer 2009 07:23

No ve 12 ti letech hrani na vojaky zas tak normalni neni. O same na vysvedceni dojdu az v 6. Tride, tak prece nebudu delat prodavace :D. Diky :D

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”