propojení z PC do TV Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

klim22
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

propojení z PC do TV

Příspěvekod klim22 » 23 srp 2009 11:39

Zdravím...menší problém..Nedaří se mi propojit pc do tv...PC-Windows Vista Home premium.. Grafická karta -Ati Radeon X1250 Series-ovladače nejnovější !! +Tv-tuner card,and remote control....Televize LG-se scartem....
mám to propojené-S-Video + Audio-Video,Propojovací kabel.....Adaptér RCA(cinch) na scart.--žádný obraz na (TV) ...!!!můžet mi prosím poradit....Děkuji....!!

Reklama
Paulí
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: propojení z PC do TV

Příspěvekod Paulí » 23 srp 2009 12:43

Jestli jsi propojil kabely, tak na TV musíš zapnout AV a v PC na panelu ATI zapni TV. Buď budeš chtít klonovat obrazovku (na monitoru i TV bude stejný obraz) a nebo použiješ režim DualView (na každým bude něco jiného, takže na TV hodíš přehrávat film a na monitoru budeš hrát hry :D).

Nějak tak ?

klim22
nováček
Stav:

Příspěvekod klim22 » 23 srp 2009 12:51

U tv mám zaplé av,ale na PC u ATi nevím kde se to nastavuje ...Catalyst control center...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 srp 2009 13:10

V Catalyst Control Center musíš nastavit režim Rozšířená pracovní plocha.
Kolik SCARTů má ta televize? Pokud jich má víc: musíš vybrat ten SCART, který má zapojený S-video vstup.
.Adaptér RCA(cinch) na scart.

Pokud používáš tento adaptér, chodit ti to nebude - s-video signál není na konektorech RCA (cinch), ale na konektoru miniDIN čtyřkolík.
Přílohy
catalyst.jpg
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

klim22
nováček
Stav:

Příspěvekod klim22 » 23 srp 2009 13:33

Nic se ne děje,když zapnu "rozšířená pracovní plocha". a na televizi mám jeden scart.....!!! a jak to mám rozchodit....??? :eh:
Mám adaptér-http://www.onlineshops.cz/elektronika/digitus-adapter-scart-21-pin-na-3xrca-svhs-s-prepinacem-i-o/?page=product_image&id=142118
Naposledy upravil(a) klim22 dne 23 srp 2009 13:45, celkem upraveno 1 x.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 srp 2009 13:42

Jaký je to typ televize (myslím tím typové označení ze štítku)?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

klim22
nováček
Stav:

Příspěvekod klim22 » 23 srp 2009 13:50

Propojené to mám dobře,ale mě se jedná jak mám na klonovat tu televizi v ati.... :eh: ,,koukal jsem na různé weby a tam maj jen u nvidia postup ale u ati ne..control catalyst center...jaký si ovládací panel a ten tam vůbec nemám...http://www.onlineshops.cz/elektronika/digitus-adapter-scart-21-pin-na-3xrca-svhs-s-prepinacem-i-o/?page=product_image&id=142118

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 srp 2009 13:56

mmmartin píše:Jaký je to typ televize (myslím tím typové označení ze štítku)?

klim22
nováček
Stav:

Příspěvekod klim22 » 23 srp 2009 14:05

sorry.....Televizor LG 21FS2BLX ...http://www.home-elektro.cz/televizor-lg-21fs2blx-... :eh:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 23 srp 2009 15:29

Dokumentace praví, že tento televizor namá s-video vstup, takže budeš muset použít kompozitní výstup ("normální video", RCA cinch, většinou žlutý) grafické karty a propojit ho kabelem cinch > cinch s video vsupem na redukci SCART, kterou už máš. Navíc vyzkoušej obě polohy přepínače IN - OUT, existují dvě různá zapojení této redukce, lišící se právě zapojením přepínače. nebo můžeš použít RCA cinch video vstup pro kameru.

klim22
nováček
Stav:

Příspěvekod klim22 » 24 srp 2009 15:26

Zdravím.....Vše jsem udělal podle návodu,jak jste napsal,ale vůbec se nadaří na televizi chytit obraz ani zvuk....jest-li náhodou nebude problém v Ati Catalist control center-už nevím jak,nebo co mám udělat..děkuji za rady....

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 24 srp 2009 16:19

Pokud nejde ani zvuk, viděl bych problém spíš v televizi. Leč popořádku: napřed zprovozníme zvuk, je to jednodušší.
1) zkontroluj, jestli je na výstupu zvukové karty signál (připojením sluchátek nebo PC reproduktoru);
2) kabelem JACK 3,5 mm stereo -> 2 x cinch - např. tento - propoj výstup zvukové karty s audiovstupem televize - buďto přes SCARTovou redukci, kterou máš,nebo použij vstup pro kameru - je to červený a bílý (někdy černý) cinch. Pokud požiješ SCARTovou redukci, vyzkoušej obě polohy přepínače;;
3) na televizi zvol příslušný AV vstup (příslušný = SCART nebo kamera). Z televize by se měl ozvat zvuk, přehrávaný na počítači;
4) spoj kabelem cinch -> cinch videovýstup grafické karty (žlutý cinch) s televizí, u televize použij stejný vstup, jako u zvuku - tj. SCART nebo Vstup pro kameru - opět žlutý cinch;
5) v Catalyst Center zvol režim Rozšířená pracovní plocha - buďto klikem pravou myší na ikonu vpravo dole a vybráním podle obrázku, který už tu jednou byl, nebo přes Start > Nastavení > Ovládací panely > ikona Zobrazení > karta Nastavení > klik pravou myší na obrazovku s číslem 2 a vyber Rozšířit plochu na tento monitor - nebo tak nějak se to jmenuje;
6) na televizi by se ti měla objevit modrá plocha, na kterou by mělo jít přejet kurzorem myši přes pravý okraj obrazovky monitoru počítače;
7) spusť přehrávání nějakého videa v programu, který používáš. Pokud máš navolený celoobrazovkové zobrazení (fullscreen), zruš ho, aby jsi měl na okraji obrazovky monitoru rámeček přehrávacího okna;
8 ) v pravém horním rohu klini na ikonu pro normální velikost okna (dva překrývající se čtverečky), chyť myší levým tlačítkem za modrou lištu na horním okraji okna přehrávače a okno přetáhni přes pravý okraj monitoru na obrazovku televize. Na obrazovce televize pak zvol opět fullscreen zobrazení kliknutím pravou myší do okna přehrávače a vybráním příslušné volby.
Pokud se nezdaří, dej vědět, ve kterém kroku jsi ztroskotal.
PS. A nemusíš mi vykat, takovej dědek zas ještě nejsem :D
Přílohy
catalyst.jpg
catalyst.jpg (19.06 KiB) Zobrazeno 1256 x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení soundbaru s TV
    od Zakk » 11 led 2025 23:05 » v Vše ostatní (hw)
    1
    1978
    od Melvidor Zobrazit poslední příspěvek
    12 led 2025 12:01
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8754
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1741
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP
    od RockHard » 17 srp 2024 16:18 » v Sítě - hardware