Pro zajímavost tabulka.
generátor pulzu -obdelník
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: generátor pulzu -obdelník
Radix píše:Celkem málo informací. Ten oscilátor má vydávat tón, nebo napájet elektromagnet u přístroje pro magnetoterapii (u něho je kmitočet jen jednotky až desítky Hz), nebo něco jiného?
Zdravím. Oscilátor pouští vyrobené kmity do ručních vodivých držáků o napětí asi 9 voltů. Pomáhají i male Hz cca 4-8 Hz které se ručně vyklepají prstem na jeden držák. Je to únavné a je to jen tyto malé Hz.Chce to větší rozsah a udržet jej aspoň 10 minut bez pauzy.Kdybych to neměl pozitivně ověřené tak to nesháním.Zatím ale bohužel nic ve stavu kdy to postaví středně znalý práce s elektronikou jsem neobdržel.Mrzí mě to. Na takové foru jsem čekal aspoň dva navrhy. Josef Purš
Vždyť jsem ti dal odkaz na obr. 76 z toho čísla AR, které sis stáhnul. I s popisem úprav. Příliš složité?
Tady máš totéž se dvěma tranzistory (astabilní multivibrátor). Frekvence se dá měnit změnou odporů R3 a kondenzátorů C. Místo pevných odporů R3 se dá použít dvojitý potenciometr a měnit frekvenci plynule.
Osobně bych na to šel jinak. Kmity bych nevolil obdélníkové, ale pilové nebo jehlové. Ty by ty parazity daleko účinněji propíchaly. Na takovou tasemnici jedině pila nebo jehla.
Osobně bych na to šel jinak. Kmity bych nevolil obdélníkové, ale pilové nebo jehlové. Ty by ty parazity daleko účinněji propíchaly. Na takovou tasemnici jedině pila nebo jehla.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To snad ne! Odpory R3 nastavují pracovní body tranzistorů.Místo pevných odporů R3 se dá použít dvojitý potenciometr...
A ještě jedna připomínka: opravdu bys považoval za osobní příkoří, kdybys vynechal OT vtipnosti, kterými svoje příspěvky doplňuješ?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
To snad ne!
A proč ne? Měnit pracovní bod tranzistoru se nesmí?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Ten přístroj mám, dokonce jsem ho kdysi převinul na ještě vyšší napětí. Ten ale dává vysokonapěťové impulsy až stovky voltů, ovšem s neškodně malým proudem. Možná by se na parazity hodil lépe. Je napájený plochou baterií, primární proud přerušuje Wagnerovo kladívko.
Pokud zůstaneme u elektroniky, tady je další generátor obdélníkového napětí, sice se stařičkým IO MAA502, ale ten jde nahradit. Nevýhoda je nutnost symetrického napětí.
Pokud zůstaneme u elektroniky, tady je další generátor obdélníkového napětí, sice se stařičkým IO MAA502, ale ten jde nahradit. Nevýhoda je nutnost symetrického napětí.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Na takové foru jsem čekal aspoň dva navrhy. Josef Purš
Ná fóru, primárně zaměřeném na problematiku PC, bych se klaněl za jakoukoliv snahu o pomoc s problémem ze zcela jiného oboru a odpustil bych si kousavé připomínky.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tady ovšem čtu, že frekvence pulzů má být značně větší, než jaká se docílí ťukáním na baterii nebo jakou generuje metronom, konkrétně 10 - 41 kHz.
http://www.centrumzdravi.net/boj-proti- ... apper.html
EDIT: Tady zase uvádějí 2000 nebo 2500 Hz nebo 300 - 500 kHz. Teď se v tom vyznejte.
http://zapper.ic.cz/
http://www.centrumzdravi.net/boj-proti- ... apper.html
EDIT: Tady zase uvádějí 2000 nebo 2500 Hz nebo 300 - 500 kHz. Teď se v tom vyznejte.
http://zapper.ic.cz/
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Každopádně si myslím, že díky své mnohaleté praxi a soustavnému otloukání, stejnosměrnými i střídavými proudy, různých napětí, kmitočtů i tvarů, musím mít střívka čistá, jak miminko 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Já též. A navíc střeva dočišťuju pivem. Paraziti pak nemají šanci.
Tedy taky provádím výplach střev, ale z opačného konce.
Tedy taky provádím výplach střev, ale z opačného konce.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”