Dělám „malý gympl“. Přestoupit? Stř. a vys. šk. grafická?.*

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

dirimly
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Dělám „malý gympl“. Přestoupit? Stř. a vys. šk. grafická?.*

Příspěvekod dirimly » 03 lis 2009 00:30

Ahoj je mi 14 a chci se zeptat jestli byste mi mohli poradit, Chodím na "malej gympl" a chtěl bych se zeptat, jaká cesta by pro mě byla dobrá a když tak na jakou školu bych se mohl přihlásit. Má otázka zní, jestli mám zůstat na gymnáziu, nebo jít radši na specializovanou střední školu na počítačovou grafiku, popřípadě mi sem napsat pár tipů.
Díky moc za pomoc :wink:
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 lis 2009 09:42, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „střední a vysoká škola grafická“. Při té příležitosti opraveny nejhorší hrubky: by jste/byste, mohly/i poradit, typů/tipů.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Dělám „malý gympl“. Přestoupit? Stř. a vys. šk. grafická?.*

Příspěvekod karlos » 03 lis 2009 07:52

Cítíš, že to je to pravé, čemu se chceš v životě věnovat, tužku prakticky neodložíš z ruky a pořád něco kreslíš? Pak přestup. Jsou tvé zájmy každý měsíc jiné? Líbí se ti grafika jen proto, že je to IN? V životě jsi nepokreslil víc, jak 10.000 papírů? Pak se na to vykašli a počkej, až tě něco opravdu osloví :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 03 lis 2009 08:06

Přesně jak řekl Karlos.. Pokud seš odhodlanej být na gymlu musíš po něm udělat vysokou školu. Pokud vejšku neuděláš, může z tebe být například uklizeč. Jestli si veříš, pokračuj, pokud ne - jdi na specializovanou školu na nějaký obor.

dirimly
nováček
Stav:

Příspěvekod dirimly » 03 lis 2009 14:40

docela si věřím možná jsem nepokreslil 10K papíru ale denně nakreslim nebo načrtnu si nějakej ten obrázek (bavěj mě dělat např. zbroje :D trochu na ně mám úchylku :wink: ) Jinak na kompu mám 3d studio max 9 a baví mě tvořit ruzny středověký zbraně a tak :wink: už jsem se i dokonce asi rozhodl :idea: že zustanu na gymplu ale budu muset hodně zabrat. díky za vaš názor :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 03 lis 2009 14:55

Jestli míníš jít v budoucnu na VŠ se zaměřením na grafiku, ta jdi rozhodně na střední s tímto zaměřením. Pokud jdeš na VŠ, tak se předpokládá nějaká základní znalost problematiky a pokud je nemáš, tak musíš pak těžce dohánět a pokud nemáš specializovaný gympl, tak ten ti ty základní znalosti nedá. Z gymlu, jak už tady padlo, musíš na výšku jinak z tebe není nic.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 03 lis 2009 15:14

Rozhodni se co by tě za 5tel nejvíce bavilo. Pokud si myslíš, že tě vezmou do práce jako grafika a budeš umět kreslit starodávné zbraně tak z tebe zrovna radost mít nebudou. Pokud nebudeš mít znalosti a trochu grafické představivosti tak jdi na gympl. Pokud znalosti máš i přesto si myslíš, že máš na gympl, raději bych volil střední školu zaměřenou na grafiku. Tam tě na vysokou připraví líp, než na gymlu. Těžko radit, už tady bylo víc podobných témat, ale ty musíš vědět co tě baví.
A věř mi, sedět celej den u počítače a 5x předělávat grafickej návrh (na kterým pracuješ třeba 3dny) pro uživatele není žádná sranda.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 lis 2009 17:19

Těch 10k papíru byla pochopitelně nadsázka a jestli opravdu kreslíš a baví tě to, pak za tím jdi. Neboj, oni ti tam zbraně vyženou z hlavy, až budeš muset kreslit třeba akty :wink: pochopitelně i mužské :lol: Každopádně ti dají základ do případné budoucí praxe, případně vejšku kde je budeš moci využít. Nemusí to být zrovna grafika, ale třeba architektura, bůhvíco jiného, nebo rovnou práce.
Kdysi jsem slyšel rozhovor s profesorem Švejcarem. Říkal, že v patnácti nevěděl, co by životě dělal, tak šel na gymnázium. Získal tak čtyři roky na rozhodování, ale ani potom nevěděl, tak šel na medicínu, získal tak dalších šest let studentské pohody a rozhodování, co bude dělat. Nakonec se rozhodl pro pediatrii. Sám o tom žertoval, že jen jeho lenost rozhodla o jeho světové proslulosti :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
    od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    7
    5901
    od drobino Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 12:47
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4240
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Grafická karta k sestavě