Sháním šroubky do dětské postýlky Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Sháním šroubky do dětské postýlky

Příspěvekod jaojao » 03 kvě 2010 15:41

Stene píše:Na to, že strhneš závit by si musel celej život chodit do posilovny. Zkoušel jsem urvat závit na M4 a zapotil jsem se jako kůň -> použil jsem i delší páku. Lidská síla není schopna utrhnou šestku (M6) závit.. Takže utržení se rozhodně neboj.

Nějaké lepení dřeva s kovem nemá smysl. Tyhle dvě věci nikdy kvalitně neslepíš. Změř si, jaké otvory jsou vyvrtané v té postýlce a podle toho nakup.

To nešlo o stržení 6 závitu :smile: , ale o to, že pokud se mrkneš na to jak vypadá závrtná matice, že větší silou ji ze dřeva vytrhneš, či v tom dřevě protočíš a pak už můžeš dotahovat co chceš, pak ji tam jedině přilepit, je to sice na "sýkorky", ale drží to. :smile:

PS: od Radix » ta kramle mě taky dostala :lol:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 03 kvě 2010 17:16

Ve dřevě se nikdy závity nedělejí, nemá to význam. Dělá se tam větší díra, aby tam pracovní část (závit) proklouznula bez násilí. Až z druhé strany se to dotáhne maticí.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 03 kvě 2010 18:08

Ta matice se tam zašroubuje (dovnitř díry) podobně jako vrut, či-li závit si tam "řeže" sama, jenže vrut tam pak narozdíl od té matky drží líp, jelikož má ten závit hlubší....

Měli jsme tu postýlku s těma maticema doma.

Skrz je díra jen v čele (pro šroub) a v těch bočnicích jsou právě "zavrtány" zašroubovány ty matice. Vypadá takhle:
Přílohy
matice.gif
matice.gif (11.11 KiB) Zobrazeno 157 x
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 kvě 2010 20:02

pak ji tam jedině přilepit, je to sice na "sýkorky", ale drží to

Pokud použiješ kvalitní lepidlo. Tedy ne z tržnice, ale lepidlo k tomu účelu určené od Loctite, pak to udrží i orla skalního :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”