Nefunkční Windows

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

pocitac
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunkční Windows

Příspěvekod pocitac » 10 kvě 2010 19:54

Dobrý den,
můj problém spočívá v tom, že jednoho dne jsem pustil PC a nejelo mi Windows (mám Windows 98 SE s nSP v2.1 beta 4 CS by Petr stažený ze stránek winpack.org). Normálně ukázalo se úvodní logo výrobce počítače (u mě COMPAQ - ještě starý, samostatný bez HP), pak logo Windows, startovací nabídka, opět logo Windows a v samém konci načítání k přihlašovací obrazovce najednou asi na vteřinu zčernala obrazovka a začal se restartovat počítač. Tak jsem dělal všechno možné, jelikož mi ještě naštěstí fungoval Nouzový režím a DOS. V DOSu jsem různě zkoušel měnit systémové soubory na starší ze zálohy, ale když žádné nefungovaly, tak jsem narazil na nějaký DOSový program na obnovení systému. Byly tam myslím zálohy z minulých 5 dnů. Zkusil jsem všechny, ale výsledek žádný. Ani přes jednu Winrescue disketu nic nefungovaly ani obnovení spouštěcího sektoru (volba Restore Boot Sector) ani volba Restore CMOS. Také tam byly možnosti obnovení, ale ty také nefungovaly. Ale jak jsem se to toho tak pořád šťoural, obnovoval atd. tak to bylo úplně v koncích. Když jsem zapnul PC tak jenom logo výrobce zjišťování, jestli není něco v
disketové a CD mechanice a:
Neplatný systémový disk
Chyba I/O disku
Vyměňte disk a zkuste to znovu
Přes X disket se mi podařil nějakým způsobem spustit DOS. Všechno OK. Zkontroloval jsem sys. soubory, projel disky C a D scandiskem a u disku C jsem zkontroloval i povrch. Žádné chyby, jenom jeden neplatně dlouhý název souboru, ale k tomu je prý třeba pustit Scandisk pro Windows, aby byla tato chyba opravena. Pak jsem zkoušel ale něco spustit a ukázalo se:
Chyba při čtení z jednotky A
Znovu? Přerušit? Chyba?
když jsem vložil schválně nějakou disketu, tak se to podívalo na disketu a vyhodilo mě to zpět do DOSu.
Tak to je u víc souborů. Jediné co se mi daří spustit je DOS a Scandisk. Obnovy sytému se mi sice načtou, ale bez efektu. Chvíli to něco dělá, ale ve skutečnosti vám to pak napíše, že se 0 souborů zkopírovalo. Stáhnul jsem si CD s Windows 98 SE, jelikož originální CD nemám, protože tam původně bylo Windows 95, ale jeden pán mi to upgradoval na Windows 98 SE. Vypálil jsem CD, rychle jesem to strčil do mechaniky, ta se roztočila, zablikla a nic - Chybný systémový disk... Zkuslil jsem restartovat s CD v mechanice, ale stejně nic. Oparvdu už nevím co s tím. Nejraději bych to chtěl spravit bez formátování disku, ale nevím jestli je to možné. Už jsem se jednou někde ptal a jeden pán mi poradil, že si mám pořídit Linux Ubunto Live CD - na ten chuť teda moc nemám, protože s ním nemám zkušenosti a skoro nic na něm nejede. Např. bych se mohl rozloučit s Total Commanderem. Nebo mi ještě poradil ten disk dát do jiného PC (jen jako datový) - ale bohužel, já jiný PC k dispozici nemám a někde lítat s diskem po světě se mi zrovna nechce. To bych mohl zavést potom cestovní kancelář pro interní HDD. Ale odkázal mě, že se mám určitě zeptat zde.
Děkuji za Vaše odpovědi.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nefunkční Windows

Příspěvekod Pic » 11 kvě 2010 00:15

Problém se objevil až po instalaci té beta verze?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pocitac
nováček
Stav:

Příspěvekod pocitac » 11 kvě 2010 19:34

No...
S tou beta verzí mi fungovalo Windows alespoň půl roku. Možná i déle.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 11 kvě 2010 20:02

K instalaci windows 98 budeš potřebovat tzv. spouštěcí disketu. BIOS musí nabootovat s diskety, ta natáhne ovladače a zpřístupní CD.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 11 kvě 2010 20:11

Už jsem se jednou někde ptal a jeden pán mi poradil, že si mám pořídit Linux Ubunto Live CD - na ten chuť teda moc nemám, protože s ním nemám zkušenosti a skoro nic na něm nejede. Např. bych se mohl rozloučit s Total Commanderem.

Co na něm nejede? Místo Total Commanderu jsou tam jiní správci souborů.
http://wiki.ubuntu.cz/Spr%C3%A1vci%20soubor%C5%AF

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 11 kvě 2010 20:40

Zkus ramky.Možná se to nezdá,ale i TOHLE jsou schopny způsobit.Dřív než budeš,možná zbytečně,něco formátovat nebo mazat.Už jsem zažil všelijaký problémy i s OS /98,XP/a nakonec jsem z 80% vždy došel k těm Ramkám.Je to někdy až nelogický co to má s nima společnýho.Někdy stačí vytáhnout ,trochu očistit azpět.Taky zkusit každou zvlášť.Tedy pokud jich máš víc.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8114
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30
  • Supermium - Chromium "Google Chrome" výborný internetový prohlížeč pro Windows XP, Windows 7 od Windows 2k a vyšší verze
    od IMB » 13 říj 2024 16:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    5764
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    14 říj 2024 21:13
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě
    10
    28716
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 21:47
  • Nefunkční USB Flash Disk?