Zlomil se mi jack na reprácích. Co, kam a jak naletovat?*

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

klara.63
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Zlomil se mi jack na reprácích. Co, kam a jak naletovat?*

Příspěvekod klara.63 » 16 srp 2010 11:33

Zlomil se mi jack na reprácích.. Kamoš se to pokoušel zpravit, ale nějak se mu to nepovedlo.. Přestřihli jsme proto kábel, vytáhli "drátky", vzali starý sluchátka - opět přestřihli kábel a vytáhli "drátky" a chceme to "spojit" k sobě, tak aby to fungovalo a hrálo.. Jenomže nevíme, co spojit s čím.. (Starý sluchátka jsou z mobilu, takže je tam o jeden "drátek uvnitř" víc.. A barvy obalu drátků vkáblu taky nesedí).. Sme amatéři a o tomhle víme velký kulový :lol: ale chtěli bychom a prosíme o pomoc.. :D Nový repráky se nám kupovat nechcou... :lol:
Naposledy upravil(a) Myloš dne 16 srp 2010 14:36, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Oprava mimořádně hloupého nadpisu „Repráky“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Repráky

Příspěvekod Pic » 16 srp 2010 14:28

Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Repráky

Příspěvekod Funstorm007 » 16 srp 2010 14:36

Nj, jenže jestli neví kterej drát je kterej, tak to mu asi moc nepomůže... Vyzkoušej a uvidíš... :D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Zlomil se mi jack na reprácích. Co, kam a jak naletovat?

Příspěvekod Pic » 16 srp 2010 14:52

Stínění je jasné a pokud prohodí drát s z levého kanálu stereo na pravý a nepůjde stereo, tak jen prohodí dráty levého a pravého kanálu. Žádná věda.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 16 srp 2010 14:57

JJ mě to povídej... Ale on zřejmě nemá ponětí co s tím. :? Bude pro něj nejednodušší sehnat si 3,5mm jack konektor a propojit to s těmi kabely co ustříhly z těch repráků formou "pokus-omyl"

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 srp 2010 15:07

Pozor na jack od sluchátek z mobilu. Tam je zároveň i mikrofon, takže není stejný jako u repráků. Kup si stejný jack jako byl u repráků, stojí pár korun. Pro jistotu si vezmi sebou do prodejny ten zlomený, ať koupíš správný.

klara.63
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod klara.63 » 16 srp 2010 15:29

No.. Moc vás nechápeme.. U sluchátek jsou 4 "drátky" - zelenej, červenej, zelenočervenej a bílej + jakýsi titěrný hnědý drátečky kolem.. U repráků jsou 3 - růžovej, bílej a bezbarvej + zase ty titěrný málý hnědý.. Prostě to chceme jenom spojit, ale nevíme co s čím.. Děkujem za ty rady od vás, ae nijak "chytří" z toho taky nejsme.. :-D

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 16 srp 2010 15:48

No, diť to povídam... :D Nejlepší bude když si seženete ten konektor. Bez něj se nehnete a použít ten od těch sluchátek není dobrej nápad.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 16 srp 2010 16:01

Budete potřebovat nějakou zkoušečku. Repráky půjdou vyzkoušet jednoduše - pokud jsou se zesilovače (aktivní) - růžový by mohl být pravý kanál - chytnout prstem a z pravého repra půjde brum. Bílý by mopl být levý kanál. Na co je bezbarvý to netuším.
U sluchátkového pípátkem nebo žárovkou - levý kanál je na trnu (nejzazší konec), pravý uprostřed a zem je nejblíže drátům. Pak spojit levý na levý, pravý na pravý a ty titěrný hnědý jsou stínění, neboli zem - propojit.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    2057
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”