Jak napsat vlastní knihu ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak napsat vlastní knihu ?

Příspěvekod Forhill » 22 led 2011 21:09

Začal jsem na nové povídce :smile: Mám úvod a myslím si, že by to mohlo být lepší než to první :bigups: Název je: Nakashiho Dobrodružství [čti:Nakašiho] :wink: Tak zítra to snad budu mít dopsané tak to sem pak hodím, no a ještě jsem se vás chtěl zeptat co bych mohl zlepšit na těch stránkách.

Je to jen freedoména takže asi nic extra nevymslím, ale měl bych takový dotaz. Když se na ten web podíváte, ta úvodní stránku jsem udělal jako obsah a pak jsem tam dal xypertextovým odkazem přesměrování na stránku Povídky, ale když to udělám třeba u 10 povídky, tak to vždycky přesměruje jen na tu stránku kde jsou povídky, ale pak budete muset stejně sjed dólu na tu 10 povídku protože tam vyskočí stránka nahoře a tam je 1.povídka. No a chtěl bych nějak udělat, aby se tím odkazem otevřela ta stranka,ale například v půlce aby tam byla rovnou ta povídka na kterou si v obsahu kliknu. Jak tedy udělat, aby vás ten odkaz přesměroval třeba doprostřed stránky ? Snad víte jak to myslím a neřekl jsem to moc nezrozumitelně.

No a jinak pište, co by jste ještě na tu strránku dali a co by jste změnili, upravili apod. :bigups: Díky :wink:

Reklama
Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Hoff » 25 led 2011 13:56

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 25 led 2011 14:23

Tak je to tady ! Je na světě druhá povídka ! Jmenuje se: Nakashiho dobrodružství a budu rád když si jí přečtete a okomentujete :) buď tady nebo přímo na webu do Guestbook! Doufám, že se bude líbit minimálně jako ta první...

Tady je web: book-e.webs.com

Předem díky :wink:

:bigups:

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 25 led 2011 14:34

Po pročtení celého tématu mi nějak unikla Tvá škola. Bylo to zmíněno? Dělej co tě baví. Pokud se tím chceš zabývat profesionálně, vydělávat si tím na živobytí tak studuj. Studia tě sice nenaučí psát knížky, které se budou hodně číst a hodně prodávat, ale rozšíří obzory, budeš umět psát bez chyb a gramaticky dobře, budeš mít větší slovní zásobu ... Nevím kolik Ti je, ale bojím se (ve skutečnosti se vůbec nebojím :lol: ), aby na to nebylo pozdě. Ne každému stačí jako třeba J.A.K. začít se studiem (tuším) ve 12 letech. Mnozí slavní a velcí spisovatelé, které čtu mají jazykové vzdělání a jsou profesoři, novináři apod. V některých případech právníci. Např. české dějiny jsou plné básníků a spisovatelů s nedokončeným právníckým vzděláním :lol:.

Mimochodem k prodeji knihy (i špatné knihy) stačí málo. Vydavatel musí mít jistotu, že se to prodá. Kdy bude jistota, že se to prodá? Dávám Ti námět i když složitý. Když tě budou lidi znát. A nebo piš o lidech, které lidi dobře znají. Vyber si celebritu, domluv se sní a napiš o ní knížku, rozuměj dokument.

Moji nejoblíbenější autoři, kterých si vážím: Robert Merle, Stephen King, Colleen McCulloughová, Agatha Christie, Robert B. Parker, Mario Puzo, Heinrich Mann atd. Mnozí z nich častou píšou o problémech s psaním knížky. Znáš ty problémy? Bylo zde psáno, že nemůžeš psát o něčem o čem nic nevíš. To je sice pravda, ale proč se to nedozvědět, že? Mnozí spisovatelé mají mnoho práce s tím naučit se, poznat, pochopit a potom to teprve mohou psát. Pokud by si psal jen o tom čemu momentálně trochu rozumíš bylo by to zlé a navíc během psaní knížky zjistíš, že nerozumíš mnoha věcem.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 26 led 2011 12:23

Tak jo. První povídku jsem nekomentovala, protože pro mě to byl děs, ale toto už je mnohem lepší. Sice téma už mnohokrát napsané, ale aspoň to dávalo smysl a mělo to úvod, stať a konec. Ale četls to po sobě? S odstupem času? Třeba psát v jednom odstavci, že lva hned po napadení samozřejmě zabili a v dalším ho jde syn hledat, aby se pomstil,... To úplně bije do očí :lol:

No a pak slova typu: nabídnuli, rozhlídnul, křupla, sním (s ním), ... Na to si dej pozor.

A ještě připomínky:

"přívěšek jeho otce, na kterém měl otec zuby jako talisman" - opakuješ slovo otec, úplně zbytečně, v druhé části věty není nutný

"Byl slyšet jen jemný vánek, který naráží do větví stromů." - dva časy, ne naráží, ale narážel, drž se jednoho času

"Lev vysunul všechny drápy, jako kdybyste vytáhnuli meč z pouzdra." - to jako kdybyste vytáhnuli je strašné, lepší by bylo, jako by vytáhl

"Jeho otec se bohužel už z bezvědomí nikdy neprobral a odešel do věčných lovišť." - už nikdy? To mi tam fakt nesedí. Nebyl tam x let...

"I když nevěděl, proč ho lev napadl a ani, že se Nakashi vrátil do lesa, aby svého otce pomstil a zabil lva, určitě umíral pyšný na svého syna." - šílené souvětí, lepší jsou krátké věty, ani to nedává smysl - nevěděl proč ho lev napadl, že Nakashi šel do lese ale umíral pyšný? když to nevěděl?

"Nakashi teď žije se svou matkou sám o kterou, se dobře stará..." - Lépe formulovat, třeba i do 2 vět nebo vynechat to slovo sám, pak by to znělo normálně.

Kdo ví, třeba se jednoho dne objeví před Nakashim nebo jeho synem další potomek rodiny lvů a kdo ví, jak to příště dopadne. - opakování kdo ví, na opakování velký pozor, upozorňuje to na malou slovní zásobu.

Jak říkám, bylo to lepší, kritiku ber jako upozornění na to, na co si dávat pozor. A opravdu si ty povídky čti pořádně (s odstupem času), než je zveřejníš.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 26 led 2011 14:47

Moc díky! Podívám se na to a přepíšu to, hodil jsem to tam hned a opravdu jsem si to po sobě nepřečet :D máš pravdu sám jsem se zasmál, když jsem si uvědomil, že ho zabili a on se tam pak vrací :D Zmením to, upravím to a přepíšu to. Moc díky!
Určitě to beru jako ponaučení do budoucna! :)

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 26 led 2011 14:53

Chybí tam popis (NEJEN) Nakashiho. Jak vypadal on, jeho otec, okolí apod.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 26 led 2011 20:48

No,jak jsem psal výše,na to kolik jsi přečetl knih to nějaké cosi je,ale....Pokud by jsi chtěl opravdu něco vydávat,tak to tipuji na hodně dlouhou dobu.Ani snad ne v jednotkách let.Třeba se mýlím.Možná se učíš rychle,jen jsi to doteď nepotřeboval.Pokud pominu ony stylistické chyby,pořád to nemá to hlavní co je třeba,tedy nějaké silné téma, nebo nápad co tu ještě nebyl.Na druhou stranu se může člověk tímhle procvičit.Mimochodem, o kolik jsi od prvního příspěvku snížil ten čtenářský deficit? :D Chce to jistojistě větší slovní zásobu,jinak se nehneš.
Můžeš doma cvičit.Vezmi si nějakou knihu,z ní třeba stránku a pak se pokus napsat to co jsi přečetl pokaždé jinak. Ovšem musí samozřejmě zůstat zachován význam.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Jak napsat vlastní knihu ?  Vyřešeno

Příspěvekod karlos » 27 led 2011 08:06

Jelikož se nám z tématu stává Neverending Storry, vyřešuji a odemykám, aby nestrašilo v TOP30.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

TheBlackRose
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod TheBlackRose » 12 úno 2011 00:02

Ahojky, super, že konečně poznávám někoho, kdo píše:). Já od loňského srpna píšu taky knížku a klidně bych i poradila, ale je mi teprve 15 a mezi ,,moje´´ žánry patří hlavně dívčí románky, což právě taky píšu, takže bych asi moc užitečná nebyla...:D Jenomže mě prostě něco napadlo, sedla jsem k sešitu a než jsem se nadála, byly 3 ráno a já měla asi padesát stránek...:). Jo a knížku o fotbale bych si ráda přečetla, miluju ho:), musíš ji určitě napsat, no a když, jak říkáš, přidáš i trochu srandy, nemůže to mít chybu:). Hele, inspiruj se třeba něčím jako je ,,Blafuj jako Beckham´´, nebo ,,Mexická vlna´´, to jsou skvělý filmíky:).

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”