Matematická a nechápající Aministrátor Vyřešeno
- serveronaut
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Matematická a nechápající Aministrátor
Poraďte jak mu to vysvětlit? 

Ten kdo vymyslel práci, by jí měl naučit masturbovat, aby se udělala sama!!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Matematická a nechápající Aministrátor
Jestli jsem tě pochopil dobře, tak mu pošli 7894,7368421052631578947368421053 kreditů 
On asi nevezme, že ta částka je 105% s tím, že by měl poslat 100%, ale pošle 95% částky. Abstraktní rozdíl 5 jak 5%, reálný rozdíl je jiný.

On asi nevezme, že ta částka je 105% s tím, že by měl poslat 100%, ale pošle 95% částky. Abstraktní rozdíl 5 jak 5%, reálný rozdíl je jiný.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Já bych řekl že v počítání procent máte mezery oba, a on to navíc má blbě implementované. Takže ty potřebuješ poslat 7500 kreditů, a z té částky si server odečítá 5%. To znamená že když pošleš 7500, dojde 7500 x 0,95 = 7125. Takže ty musíš poslat 7500 / 0,95 = 7894,74, protože server převede 7894,74 x 0,95 = 7500,003. Záleží jak přesně počítá nebo zaokrouhluje, asi by bylo jednodušší poslat 7895 s tím že na účet dojde 7500,25 a zbývajících 394,75 je těch 5% které si server nechá.
Ty jsi prostě posílal 105%, které ale server bere jako 100%, ze kterých si nechá 5%. Jenže aby těch jeho odečtených 5% neukouslo i z těch 7500 kr. co posíláš, musíš si těch 100% také vydělit 0,95, takže bys měl poslat 105,2632% z potřebných 7500.
No a pokud bys to chtěl dělat tak jak jsi původně myslel, tak by server musel fungovat tak, že k odesílané částce 7500 si navíc z tvého účtu strhne dalších 5%, což by dalo těch tvých 7875 kreditů, které jsi původně odesílal. Podle mě by to bylo logičtější a asi i slušnější, protože tak jak funguje ti server sebere část toho co posíláš, zatímco při tom 100+5% počítání by jsi zaplatil automaticky něco navrch, navíc by to byla celkově nižší částka než je to teď. Prostě je to lichvář, co naděláš. Můžeš mu to ode mě vzkázat.
"Oškubat, už 2000 let pořád jen oškubat..." - Nádherný monolog císaře Claudia ve Štěpánkově podání, někdy kolem textilního puče to vysílala ČST a myslím že dneska je ten záznam dobře schovaný v nějakém hodně nedobytném trezoru
P.S. To takhle jeden učitel potká svého bývalého žáka ze základky a kouká, ten v šíleně drahém obleku, ověšený zlatem, vystupuje z luxusního Mercedesu... Tak se ho ptá:
"Jak je to možná, vždyť ty jsi z počtů byl vždycky na propadnutí?"
A exžáček odpoví: "To víte, pane učiteli. Za 100000 koupím, za 200000 tisíc prodám, mě těch deset procent úplně stačí."
/Tak tak, byl jsi rychlejší. memphisto
Ty jsi prostě posílal 105%, které ale server bere jako 100%, ze kterých si nechá 5%. Jenže aby těch jeho odečtených 5% neukouslo i z těch 7500 kr. co posíláš, musíš si těch 100% také vydělit 0,95, takže bys měl poslat 105,2632% z potřebných 7500.
No a pokud bys to chtěl dělat tak jak jsi původně myslel, tak by server musel fungovat tak, že k odesílané částce 7500 si navíc z tvého účtu strhne dalších 5%, což by dalo těch tvých 7875 kreditů, které jsi původně odesílal. Podle mě by to bylo logičtější a asi i slušnější, protože tak jak funguje ti server sebere část toho co posíláš, zatímco při tom 100+5% počítání by jsi zaplatil automaticky něco navrch, navíc by to byla celkově nižší částka než je to teď. Prostě je to lichvář, co naděláš. Můžeš mu to ode mě vzkázat.
"Oškubat, už 2000 let pořád jen oškubat..." - Nádherný monolog císaře Claudia ve Štěpánkově podání, někdy kolem textilního puče to vysílala ČST a myslím že dneska je ten záznam dobře schovaný v nějakém hodně nedobytném trezoru

P.S. To takhle jeden učitel potká svého bývalého žáka ze základky a kouká, ten v šíleně drahém obleku, ověšený zlatem, vystupuje z luxusního Mercedesu... Tak se ho ptá:
"Jak je to možná, vždyť ty jsi z počtů byl vždycky na propadnutí?"
A exžáček odpoví: "To víte, pane učiteli. Za 100000 koupím, za 200000 tisíc prodám, mě těch deset procent úplně stačí."
/Tak tak, byl jsi rychlejší. memphisto
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- serveronaut
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
faraon: Moc ti děkuju za vysvětlení. Teď vypadám před administrátorem jako hlupák, kterého nenapadne odesílanou částku vydělit 0,95.
Re: Matematická a nechápající Aministrátor Vyřešeno
Nemusíš si s tím dělat hlavu, on to totiž také nechápe. A navíc ti tam tvrdil nesmysly, protože to má udělané jinak než si sám myslí.
Princip je ten že když v bance pošlu 1000 Kč, tak očekávám že dojde 1000 a ne 950, přičemž poplatek si banka z mého účtu strhne navrch. Ten jeho způsob je prostě jako středověký výběrčí mýta, který si vzal od kupce část zboží za to, že projel po mostě přes řeku. Od té doby se to tam jmenuje Vysoké Mýto
Princip je ten že když v bance pošlu 1000 Kč, tak očekávám že dojde 1000 a ne 950, přičemž poplatek si banka z mého účtu strhne navrch. Ten jeho způsob je prostě jako středověký výběrčí mýta, který si vzal od kupce část zboží za to, že projel po mostě přes řeku. Od té doby se to tam jmenuje Vysoké Mýto

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
- serveronaut
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem přemluvil pana Administrátora aby to udělal jak říká faraon. Když zadam 7500 Kr. odešle se 7500 Kr. a poplatek (5% z 7500 Kr.) se odečte z konta. Nevím proč to dělá, ale pořád mi maže na fóru příspěvky asi se mu to moc nechce řešit...
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”