Satelitní HD přijímač - jaký?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Satelitní HD přijímač - jaký?

Příspěvekod X » 01 úno 2011 16:36

Za sebe můžu doporučit prográmek: HDTV to MPEG2 1.11.94 - který konvertuje různé DVB nahrávky, já například "vybral" TS do MPEG2, když jsem si nechal nedávno nahrát ze Sat TV: MGM - film: Sayonara s českým dabingem (ten se dá do dneška sehnat maximálně s titulkami).
SAYONARA
► Zobrazit spoiler

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 01 úno 2011 20:13

Trochu bych tomu řekl prznění , HDTV na SD....ale pokud potřebuješ ten film na DVD..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 úno 2011 20:35

Prznění to nebylo, sice to bylo uloženo v Transport Streamu neboli TS, ale ve formátu MPEG2. Takže se to prakticky jen vyjmulo. TS je ten "balík", co se vysílá na jednom transpondéru z družice, nebo je to MUX, co se vysílá v DVB-T na jedné frekvenci. Tedy například MUX 2 (TS) s programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Barrandov - jsou každý v MPEG2, pak jsou optimalizovaný dle potřeby (náročnějším scénám je dán větší prostor a méně náročným menší), takzvaný statistický multiplex, do jednoho vysílacího balíku v TS = MUX (konkrétně MUX 2).

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 02 úno 2011 23:25

A jo , myslel jsem přes satelit.....

Jinak MPEG-2------všechny programy , které v tom vysílají mají VBR--variabilní dat. tok

Praha vysílá ale i v MPEG-4 , tam je to trochu jinak. A na satelitu taky jinak.
Jinak si můžeš vybrat v čem ukládat:
. ts transport stream.
.ps program stream.

Mux= multiplexer se vyskytuje jen v DVB-T

U satelitu je to sice taky MUX , ale jiná skladba...
Většinou nahrávám celý paket (.ts) obsahuje vše=
video kanály
audio kanály
teletex
EPG
info o signálu , rozměr obrazu ,formát ap.

Dá se stříhat , ale jen po paketech , čili není možno stříhat po oknech ( půlsnímcích) ale po paketech.

Jinak Ariva nahrává jen na HDD , flešky , do pC , jen prostřednictvím USB. Záznamy mají koncovku .vdr
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”