Založení PC herny

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Založení PC herny

Příspěvekod samotarrk » 18 srp 2010 19:51

Y_ago_Cz píše:Nejde nam o to aby si tam lidi zahrali GTA IV, Mafii2 ci StarCraft II tomu bych pak rekl utopie.

To jsou ale dnes (si myslím) u teenagerů oblíbené věci a hlavně ... proč dělat něco s tak velkými náklady, když to nepůjde s dobou?

Hele a co tak postavit 8 PC v různých konfiguracích a u každého jiná cena? Kdo chce hrít pecky na plné detaily se posadí k PC č.1 a zaplatí víc :D Navíc bych se ptal obcí a firem na dotace, prostě hledal sponozora.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 19 srp 2010 09:22

CozeMC píše:mě se tvůj nápad líbí, jen prosimtě kolik ti je? a kolik máš peněz, to je zásadní otázka...já mám slabé PC: Pentium 4CPU 3.00GHz 3.01 GHz, 1GB RAM a rozjedu tam ty klasiky v pohodě bez sekání a pokud máte tu Wi-Fi rychlou tak to budete mít bez lagů ( já mám 8GB s tím že je ještě brácha připojenej s noťasem a CS 1.6 se mi nikdy po netu nesekalo, jak NS tak i Steam), v dnešní době by to ani nemělo být drahý, ale pokud chceš legál CS, CSS tak počítej s tím že bdueš muset zaplatit Steam, ten mě stál 400 stovky u CS 1.6 a dostal jsem k tomu Condition Zero zadarmo..řekni mi kolik máš peněz nachystanejch a řeknu ti můj názor, bez toho to nemůžu posoudit :dontgetit:

POZOR: máš WIFI - takže na tom, že tam máš 8MB/S ani tak nesejde (samozřejmě čim vic tim lip), PROTOŽE u WIFI naraziíš na logickou propustnost připojení a to protože WIFI má až PADESAT PROCENT režii sitě (tagy přidané při routování atd.) a proto bude PING při všech připojených strojích (bude li dejme tomu každe PC připojeno na jiny CS1.6/CSS/COD2 server) docela možná KOLÍSAT - to SI NEJDŘÍVE POKUD MOŽNO OTESTUJ - abys pak nenarazil na nemilý problém
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 19 srp 2010 19:42

Dělal jsem několik projektů na rozjetí firmy a věř, že počítačová herna je v dnešní době absolutně nezisková záležitost.

Dle mě vhodné spíše jako koníček k již nějakému jistému, stálému platu. Dobře si tedy rozmysli do čeho jdeš, a jestli na to máš.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

R2ndycz
nováček
Stav:

Příspěvekod R2ndycz » 31 srp 2010 20:41

Ahoj, jak tak čtu zařízené to máš celkem hezky, ale nejlépe bys asi udělal když bys koupil do začátku tak 4-5pc které by měli asi toto hw -> procesor by mohl být AMD X2,RAM tak 1 až 2GB a grafická karta 256mb nějakou GeForce do 1000kč na tomhle cs16,W3 a CSS rozjede v pohodě a na začátek máte na ty vaše hry 4-5 sestav nachystaných, samotné pc by vyšlo kolem 5k,monitor 2,5k,sw s hrama do 3k (teda zda chcete XP)
GTA IV - Otestujte vaší plechovku

Endrew
nováček
Stav:

Příspěvekod Endrew » 31 srp 2010 21:25

možná bych spíš zvolil VGA nějakou ATI Radeon, protože GF mají o dost větší spotřebu. A můžu se zeptat jaká "malá vesnice" to je?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 31 srp 2010 21:29

Nelze takhle obecně říct, že nVidie mají vyšší spotřebu než ATi.

Btw. proč se tenhle topic začal zase řešit? :?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Pincek HK
nováček
Stav:

Příspěvekod Pincek HK » 14 srp 2012 12:18

Nazdar kluci, mám bazar s konzolovejma hrama a chci taky otevřít počítačovou hernu, vůbec nečtěte ty blbosti, co vám tady píšou lidi co o tom nic neví, s HW si nedělejte vůbec problém, dělám servis pc už 8 let a postavit herní stroje je věc nejjednodužší. Hlavně mi řekněte co jste zjistili o veřejných licencích pro tu hernu? Kapitál mám 400.000, ale veřejné licence stojí kolem 10.000Kč na jednu hru, tak co jste sjistili vy?
Díky.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 srp 2012 12:27

1) 2 roky staré téma
2) někdo si ještě troufá na PC hernu? :roll:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 srp 2012 12:33

Nejsem žádnej gamer ani gambler, ale PC herna je nesmysl!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 srp 2012 12:42

Tenhle druh podnikani skusil znamy asi pred 3 lety, nastesti prozirave jako doplnek k dalsimu podnikani. Prodelal neco pres milion.

- investice do techniky se nevyplati, pouzitelne herni PC stoji cca 40-50.000 Kc, zivotnost ma cca 2 roky (musi to byt stroj lepsi nez ma doma vetsina hracu)
- licence na hry jsou velice drahe, hry NESMI byt na mediich v mechanikach (jistota kradeze)
- prostory herny musi byt velmi dobre hlidany, ve dne v noci - kamerove systemy, alarmy, napojeni na Policii nebo bezpecnostni sluzbu (opakovane pokusy o vloupani, nastesti to mel jako soucast stejne budovy kde ma hospodu)
- naprosto nutny dohled jedne nebo dvou osob se zkusenostmi v IT
- lidi meli zajem si pocitac pujcit domu (pujcit, ne ukrast, viz vyse)
- nutnost logovani veskere komunikace do internetu + overovani identity zakazniku

A to nejdulezitejsi - lidi nejsou ochotni platit za neco, co mohou mit doma (navic jeste zadarmo, ze). Proste jsou lini. Na online hry dneska uz nikoho prilakat nelze, vic lidi soucasne prislo pouze kdyz usporadal turnaj o ceny (treba sud piva).

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 srp 2012 13:13

Je to stejně nesmyslný podnikatelský záměr, jak Videopůjčovna.

PC hernu bych provozoval pouze za podmínek, že bude zakázán Internet a počítačové pirátství bude trestáno trestem nejvyšším. Jinak to nemá cenu :wink:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 srp 2012 13:22

Videopůjčovna je taky bezva. Tu tady rozprodávali po deseti kačkách a nikdo to nechtěl.

IMHO by to tady chtělo zamknout. :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herný NTB
    od origon2 » 15 zář 2024 13:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1164
    od origon2 Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:41
  • Herný PC za 1700€
    od Jurajxxx » 23 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1181
    od Jurajxxx Zobrazit poslední příspěvek
    25 lis 2024 19:10
  • server do pc herny
    od DeNNI85 » 11 bře 2025 18:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1567
    od DeNNI85 Zobrazit poslední příspěvek
    11 bře 2025 21:32
  • Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
    od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    42
    7874
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 15:10

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”