Dobrý den,
prosím o pomoc s počítačem - minulý týden se z ničeho nic stalo, že najednou nešel otevřít žádný program ani soubor (obrázky, word, winamp, filmy, ...). PC po zapnutí normálně najel, mohla jsem otevírat všechny složky, ale nespustil se žádný program ani nešlo otevřít žádný soubor. Nejel správce úloh ani se nespouštěl spořič obrazovky. Jediný program, který šel spustit, byl Avast. Udělala sem všechny testy (včetně testu po startu), ale nic to nenašlo. PC jsem včera naformátovala. Až do dneška fungoval naprosto v pořádku, ale teď odpoledne se mi znovu stalo to, co předtím - z ničeho nic nešel spustit žádný program, do složek jsem se dostala, Avast spustit šel, ale nic nenašel. Mezitím se mi to samé stalo i na netbooku. Úplně stejné chování. Netbook se pak asi na den sám od sebe vzpamatoval a fungoval normálně, ale teď už taky zase nejede. V PC i netbooku mám vesměs shodné programy, nic nového jsem neinstalovala.
Všimla jsem si, že když Avast prováděl úplný test systému, vždy se zastavil u tohoto souboru SVC: xmlprov > C:/windows/system32/svchost.exe. Vypadalo to, že testuje dál, ale trčel na tom 3/4 hodiny, pak jsem to stopnula. Takto se zastavil v případě testování u PC i u netbooku.
Všimla jsem si, že než se mi podělal netbook, přišla mi na icq zpráva psaná v ruštině od uživatele pinklive - jen se mi zobrazila, zavřela jsem ji - na nic sem neklikala, nebyl tam ani žádný odkaz, ani příloha, kterou bych mohla otevřít. Jen text v ruštině. Za několik desítek minut netbook přestal reagovat.
Dnes mi PC přestal reagovat po restartu, když jsem nainstalovala firewall ZoneAlarm...... Nevím, jestli tyto dvě události můžou mít s výše uvedeným něco společného, ale raději je zmiňuji.
Dnes jsem PC znovu naformátovala, zatím jede. Ještě jsem kromě Avastu neinstalovala žádné programy. Jinak standardně mívám nainstalován ten Avast, Malwarebytes, CCleaner a ZoneAlarm.
Moc prosím o radu, co by to mohlo být.
Za odpovědi předem děkuji!
Můj PC: Windows XP Professional, Service Pack 3, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ 3,01 GHz, 3 GB RAM
PC najede, ale nelze spustit žádný program Vyřešeno
PC najede, ale nelze spustit žádný program Vyřešeno
ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP131W
AMD Ryzen 5 7535HS 3,3 GHz
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
-
- Pohlaví:
Re: PC najede, ale nelze spustit žádný program
Ty máš ty počítače v sítí? Poslední dobou pozoruji že rusáci na ICQ útočí, i 5x denně. Nech si v sekci HijackThis zkontrolovat log. Návod najdeš tamtéž, anebo ho mám v podpisu.
kamarád mel stejný problém ale protoze mu jeho bracha poslal falesnej vir kterej to promazal neposlal ti to někdo
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
A má cenu teďka dělat log, když v počítači není nic nainstalované?
Díky za tvůj čas.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Lis 2012 18:49) ---
a co to znamená, že mám počítače v síti?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Lis 2012 18:50) ---
leda by to přišlo tou ruskou zprávou přes icq, ale žádná příloha tam nebyla. nevím teda, jestli je k tomu potřeba příloha.... ale asi se nestalo to, že by se mi z komplu něco smazalo...
díky za tvůj čas!
Díky za tvůj čas.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Lis 2012 18:49) ---
Blue Spirit píše:Ty máš ty počítače v sítí? Poslední dobou pozoruji že rusáci na ICQ útočí, i 5x denně. Nech si v sekci HijackThis zkontrolovat log. Návod najdeš tamtéž, anebo ho mám v podpisu.
a co to znamená, že mám počítače v síti?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Lis 2012 18:50) ---
pikaču02 píše:kamarád mel stejný problém ale protoze mu jeho bracha poslal falesnej vir kterej to promazal neposlal ti to někdo
leda by to přišlo tou ruskou zprávou přes icq, ale žádná příloha tam nebyla. nevím teda, jestli je k tomu potřeba příloha.... ale asi se nestalo to, že by se mi z komplu něco smazalo...
díky za tvůj čas!
ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP131W
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
NVIDIA GeForce RTX 4050
DDR5 16 GB
Windows 11 Home
-
- Mohlo by vás zajímat