Vlastní webový server na starém PC? Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vlastní webový server na starém PC?
Mám doma starý pc, ale ne zas tak úplně na nic, prostě taková 2 roky stará kancelařina, zítra ho zapojím a očíhnu komponenty. Chtěl bych na něm provozovat vlastní dva weby, jedná se o firemní prezentaci takže pouze pár fotek nějaký text, návštěvnost kolem 6 lidí denně na jednom, vůbec nevím co a jak, jak to funguje etc. Šlo by to? Má to cenu? Díky předem za rady :) 

Naposledy upravil(a) Ltb dne 27 bře 2013 12:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Vlastní server
no muselo by se platit za veřejnou IP k internetu cca. 100kč/měsíc (záleží na internetovým poskytovateli) a to je podle mě dost nevýhodný když tam bude 6lidí denně + platit elektriku + nevíš jestli se s tím PC něco nestane jestli nevyhoří. Jestli chceš variantu zdarma tak vem Pipni.Cz dávají 800Mhz CPU, 1GB RAM. Ale jako nejlepší variantu bych viděl si objednat .cz doménu na rok za 151kč a budeš mít k tomu i web zdarma (docela výkonný unese okolo 1000lidí/den a je zdarma k doméně) Jestli chceš výkonný web i s .cz doménou za 151/rok tak běž na http://hosting.wedos.com/ a objednej :)
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, tak tedy ještě nějaký nápad k čemu využít starý pc? :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Bře 2013 07:48) ---
No tak mě napadlo že bych z toho udělal domací NAS server :) na zálohování a všelijaké blbosti
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Bře 2013 07:48) ---
No tak mě napadlo že bych z toho udělal domací NAS server :) na zálohování a všelijaké blbosti
Souhlasím, firemní prezentace patří na dobrý hosting, když tam toho ale máš tak málo, naklikej si ho na http://www.websupport.cz podle chuti, nech neplatíš zbytečně moc. :)
Ohledně starého PC a nápadu použít ho jako NAS - měl by tak být zapnutý stále, takže to by se ti asi nelíbila spotřeba a teda provozní náklady takového řešení...
Ohledně starého PC a nápadu použít ho jako NAS - měl by tak být zapnutý stále, takže to by se ti asi nelíbila spotřeba a teda provozní náklady takového řešení...

-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vlastní webový server na starém PC? Vyřešeno
TOPIC přesměrován -> viewtopic.php?f=41&t=105919
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-