Selhání snímací hlavy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Andrej_Ka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Selhání snímací hlavy

Příspěvekod Andrej_Ka » 01 kvě 2013 00:06

Ahoj,
mám multifunkční tiskárnu HP Photosmart C6280 All-in-One. Při skenování mi vynechává snímací hlava, mám zhruba centimetrový černo zelený pruh. Má s tím někdo zkušenost? Má to vůbec cenu dávat do opravy? Děkuji děkuji :) Zkusila jsem diagnostiku přímo od HP, ta neodhalila žádnou chybu.

Reklama
izzy1995
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Selhání snímací hlavy

Příspěvekod izzy1995 » 01 kvě 2013 08:00

Pozeral si sa, či sa ti náhodou počas skenovania nevypína?

Podľa mňa môže byť chyba vo flex kábli
Intel Core i7-4710HQ 3,5Ghz, Intel HM86 Chipset, 8GB DDR3 1600Mhz, SATA HDD 1TB(7200rpm) + 2TB samsung HDD,IPS LED 15,6" 1920x1080px,Intel Graphics 4600, Nvidia GeForce GTX860M 4GB GDDR5,Wi-fi 802.11 a/g/n, Bluetooth
ASUS N551JM-DM157H

Born to be FIIT (STU)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 01 kvě 2013 12:42

Mě dělal skener žlutý proužek na kraji, tak jsem ho rozebral, důkladně vyčistil od prachu, hlavně zrcadla a skleněný povrch snímače, a zase dobré. Tipnul bych si že to bylo nějaké smítko přímo na tom snímači, ale jistě to nevím.
Jestli si na to troufneš, vyhni se chemii, a spíš než hadřík použij toaletní papír, nenechává chloupky.

Pokud by se tím nic nezměnilo, bude nejspíš závada v tom snímači, pak je otázka jestli bude levnější výměna snímače nebo celého zařízení.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Andrej_Ka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Andrej_Ka » 01 kvě 2013 13:36

Naskenuje se mi celá A4, krom asi centimetru po celé délce. Ten centimetr je pak celý černý se zelenými slabými proužky, abych byla přesná. Koukala jsem na snímací hlavu při skenování a mám bohužel pocit, že je právě na tom jednom místě poškozená - chybí tam slabý černý proužek- jestli je to možné :)) Tak si asi budu muset troufnout na to rozebrání. Obávám se též, že by pak vyšlo levněji koupit nové zařízení. Mám ji už po záruce. Díky

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 kvě 2013 15:21

Obávám se, že při dnešních cenách v servisech, je výhodnější nákup nového zařízení i když je to dražší, ale také novější a pod zárukou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”