Dobrý den,
Měl bych takový dotaz.. pokud je u daného telefonu jistá podpora GSM a 3G prostě je jisté, že by u nás fungoval.. jak by to bylo s objednáním ze zahraničí či reklamace na vlastní triko?
Velice se mi líbí cena a samotné zařízení "Xiaomi Mi2A" ovšem po objednání.. neprodraží se clem nebo tak..? Nebylo by výhodnější koupit doma hezky vklidu s jistotou "Xperia P"? Nebo můžete doporučit jiný mobilní telefon do 6000,- kč bez DPH?
Ze zahraničí jsem ještě v životě nenakupoval, velice by mě to zajímalo.. děkuji
Telefon ze zahraničí či z tuzemska? Vyřešeno
Telefon ze zahraničí či z tuzemska?
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2
Re: Telefon ze zahraničí či z tuzemska?
Pokud nakoupis mimo EU, musis zaplatit clo a DPH. Funguje to tak, ze ty to objednas, zaplatis jejich cenu, ktera je bez dane, pricemz k tobe domu to prijde z celniho uradu na dobirku za cenu DPH a cla.
V ramci reklamace musis zaplatit postovne k prodejci.
Takže kdybych telefon koupil z Anglie tak ok, a kdybych jej koupil z Ameriky / Číny tak mi příjde bez DPH a to "navýšené" DPH si doplatím naše.. Ovšem btw. Když jsem podnikatel?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
petr22 píše:Pokud nakoupis mimo EU, musis zaplatit clo a DPH. Funguje to tak, ze ty to objednas, zaplatis jejich cenu, ktera je bez dane, pricemz k tobe domu to prijde z celniho uradu na dobirku za cenu DPH a cla.
Pak si buď člověk oběhá úřady sám a zaplatí tam kde po něm něco budou chtít a s potvrzeníma si to přijde vyzvednout na poštu. Nebo pověří českou poštu (s oznámením o zásilce přijde i papír o plný moci) a ta mu to za cca 200Kč vyřídí za něj a na poště si to jen vyzvedneš.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Telefon ze zahraničí či z tuzemska? Vyřešeno
No nevím... Osobně bych si telefon ze zahraničí neposílal ani nekupoval. Může se taky stát, že díky restrikcím dané země nemusí být dostupné určité funkce telefonu a přehráním SW na český přijdeš o záruku...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
memphisto: Ono by byl problém i s vyřizováním záruk.. Pravda.. Nejsem zrovna ten člověk co by si co půl roku kupoval nové zařízení, tudíž pro mě bude jistější si to sice krapek dráž zakoupit u nás, ale s plnou podporou a "jednoduchou" zárukou.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U nas si take musis dávat pozor, aby to nebyla sedivka. Pak se zaruk taky nedovolas...
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5312
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
05 zář 2024 17:32