Dobry den, mozno by ste mi vedeli poradit.
Koncim na gymnaziu 2. rocnik.
Aku skolu (vysoku) by ste mi poradili, ak sa chcem viacej venovat hw a sprave PC a programovaniu len okrajovo?
Existuje vobec taka skola? A da sa s tym seriozne zamestnat? Ved hw sa uz dnes "rozumie" uplne kazdy a preklasifikovanych ludi nikdo nechce platit.
Z programovania mame v skole len velmi lahke zaklady (object pascal - delphi; v maturitnom rocniku mozno c++/javu) - to zvladam bez najmensieho problemu a "omylom" som aj prekrocil poziadavky profesora bez hocijakeho studia navyse. Ale obavam sa, ze programator, akeho hladaju firmy sa zo mna nikdy nestane. "Normalne" programovacie jazyky su urcite ovela tazsie a ani z matematiky velmi nevynikam.
Dakujem
Aka vysoka skola, zamestnanie?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Aka vysoka skola, zamestnanie?
Vítej na PC-Help!
Kolik let ti zbývá do maturity? 2,4?
Kolik let ti zbývá do maturity? 2,4?
To jistě není pravda.Ved hw sa uz dnes "rozumie" uplne kazdy a preklasifikovanych ludi nikdo nechce platit.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
do matury 2 roky
"rozumie" myslim tie zaklady, aj ked je mi jasne, ze napr. na pracu v autorizovanom servise treba urcite vzdelanie
"rozumie" myslim tie zaklady, aj ked je mi jasne, ze napr. na pracu v autorizovanom servise treba urcite vzdelanie
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Což o to, matematiku potřebuješ hlavně na VŠ, v programmingu už toliko ne. Nicméně čím dál víc placenejší jsou lidé, kteří pracují rukama.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Z vlastní zkušennosti vím, že HW a elektronice obecně, dnes pomalu nikdo nerozumí. Na trhu práce je hlad po skutečných profesionálech, kteří opravdu umí. Těch, co se jen ohání diplomy a neumí nic, jsou kvanta. Koneckonců i toto fórum je toho důkazem. Pomalu není týdne, aby nějaký budoucí absolvent a "všechnoznám" nezaložil téma s názvem: "dostal jsem úkol, udělejte ho za mě". Je dokonce tak líný, že ani nenapíše, že je líný, jak prase... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Karlos a to si možná urazil to prase...
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
HW a sprava PC, tak jak to popisujes, je nekvalifikovana prace na kterou se daji najmout i brigadnici. Po nekolika hodinach zacviku ji dokaze delat kazdy, staci jednou ukazat jak se to ma delat. Takova prace je obvykle i pomerne nudna. Tenhle trh je naprosto preplnen, ale paradoxem zustava kolik lidi se necha kvuli svoji hlouposti vyhodit z prace (napr. protoze kradou nebo si davaji pauzu na obidek 3 hodiny). Spousta z nich si navic mysli, ze kdys si dokazi slozit vlastni pocitac budou automaticky nejlepsi a rovnou mohou konfigurovat servery.
Prace v autorizovanem servise - zalezi na tom, jakou mas na mysli - pokud to co predtim, muze to po zacviku delat kazdy - podle dokumentace se analyzuje zavada a provede predepsany postup, vymysleni vlastnich reseni je chybou. Jelikoz se jedna o autorizovany servis daneho vyrobce, je to cele jednodussi. U elektroniky se navic nic nespravuje, vzdy se pouze vymenuji dily (co a jak vymenit je v dokumentaci). Na nekterych lidech je ale videt, jak radi by skusili i nejake vlastni receni, nejradsi nejakou "bastlirnu" (coz ovsem nelze).
Na jakoukoliv slozitejsi praci - a to se jedna spis uz o software - posilaji firmy lidi na vlastni skoleni. Dostat se ale na pozici, kde uz mas pod sebou dalsi lidi chce ale praxi a hlavne vysledky. Montera pocitacu nenechaji delat nic slozitejsiho nez dojet nekam, neco tam vymenit a zase se vratit.
Prace v autorizovanem servise - zalezi na tom, jakou mas na mysli - pokud to co predtim, muze to po zacviku delat kazdy - podle dokumentace se analyzuje zavada a provede predepsany postup, vymysleni vlastnich reseni je chybou. Jelikoz se jedna o autorizovany servis daneho vyrobce, je to cele jednodussi. U elektroniky se navic nic nespravuje, vzdy se pouze vymenuji dily (co a jak vymenit je v dokumentaci). Na nekterych lidech je ale videt, jak radi by skusili i nejake vlastni receni, nejradsi nejakou "bastlirnu" (coz ovsem nelze).
Na jakoukoliv slozitejsi praci - a to se jedna spis uz o software - posilaji firmy lidi na vlastni skoleni. Dostat se ale na pozici, kde uz mas pod sebou dalsi lidi chce ale praxi a hlavne vysledky. Montera pocitacu nenechaji delat nic slozitejsiho nez dojet nekam, neco tam vymenit a zase se vratit.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Osobní doporučení. Pokud se chceš dobře uplatnit, studuj technický obor. Nevýhodou gymnázia je, že je to všeobecné vzdělání. Na VŠ v podstatě musíš, abys našel lépe uplatnění.
Bohužel VŠ dnes není zárukou toho, že práci získáš. Myslící inteligence máme dost a poptávka je skutečně po manuálně zručných a práce se neštítících lidech. Já kdybych byl dnes na střední, tak jdu na ZČU - FEL, FAV, ČVUT, VÚT a pak hledám práci u ČEZ (dostavba Temelína a několik stovek nových a lukrativních pracovních pozic).
Bohužel VŠ dnes není zárukou toho, že práci získáš. Myslící inteligence máme dost a poptávka je skutečně po manuálně zručných a práce se neštítících lidech. Já kdybych byl dnes na střední, tak jdu na ZČU - FEL, FAV, ČVUT, VÚT a pak hledám práci u ČEZ (dostavba Temelína a několik stovek nových a lukrativních pracovních pozic).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3686
-
od Magda123