Doporučte zajímavou knihu, třeba sci-fi... Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Doporučte knihu

Příspěvekod liborek » 23 čer 2013 20:35

ITCrowd:To je rozumný názor. :P
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 čer 2013 20:37

Tomasb98 píše:Jde vidět že nečteš :D cituji: Tvá logika je v tuto chvíli na úrovni houpajícího koně. Zkušený čtenář by řekl správně Tvoje IQ je na úrovni houpacího koně...

A jéžíš... Další knihař. O IQ jsem snad teď v posledním příspěvku nic nepsal, ne? Nebavím se o IQ, ale o myšlení. :idea:

A ano, necháme toho!!!

Vyhlašuji !STOP!

Kdo od teď něco napíše o knihách, nechť věčné prokletí ho provází a to takové, že pokaždé když vezme do rukou nějakou knihu, tak mu shoří do pěti sekud v rukách.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 23 čer 2013 20:42

A co se mě týče - knihy mám rád a čtu pořád a hodně. Přináší mi rozhled, obecné znalosti a slovní zásobu. Že jsou nebezpečné je jasné - podívejte se do historie, kdo všechno je pálil.
K diskuzi jen tohle: BS nikoho neuráží. A jeho polovnučka je chytrá, protože čte. Martinův postoj je jeho věc. Ale chlubit se tím, že něco neumím....nevím. Správnější by mělo být chlubení se tím, co umím.
K martinovi asi tolik - řemeslo je bezva věc, já ho mám taky. Jen se musíš smířit s tím, že se nadřeš, zatímco spousta blbů nad tebou neumí ani polovinu co ty a berou 2x i víckrát tolik. => Ani maturita, ani VŠ není zárukou inteligence. Jsi-li takhle sám se sebou spokojený, je to v pořádku. Je to tvoje věc. Ale nemyslím si, že je to něco ke chlubení. Spíše bych se styděl.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 23 čer 2013 20:45

Cose týče četby, ono jde mimojiné o snažší učení pravopisu (alespoň pro mě), rozšíření slovní zásoby a v neposlední řadě obrovský rozvoj fantazie a tvůrčí dovednosti.

Člověk, který například použije slovo dvoumi místo dvěma a nedokáže vysvětlit, proč to tak použil, logicky vzato prostě knihy nečte.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 čer 2013 20:49

ITCrowd píše:A co se mě týče - knihy mám rád a čtu pořád a hodně. Přináší mi rozhled, obecné znalosti a slovní zásobu. Že jsou nebezpečné je jasné - podívejte se do historie, kdo všechno je pálil.
K diskuzi jen tohle: BS nikoho neuráží. A jeho polovnučka je chytrá, protože čte. Martinův postoj je jeho věc. Ale chlubit se tím, že něco neumím....nevím. Správnější by mělo být chlubení se tím, co umím.
K martinovi asi tolik - řemeslo je bezva věc, já ho mám taky. Jen se musíš smířit s tím, že se nadřeš, zatímco spousta blbů nad tebou neumí ani polovinu co ty a berou 2x i víckrát tolik. => Ani maturita, ani VŠ není zárukou inteligence. Jsi-li takhle sám se sebou spokojený, je to v pořádku. Je to tvoje věc. Ale nemyslím si, že je to něco ke chlubení. Spíše bych se styděl.

Lepší dřít fyzicky, než psychicky...
Lepší pracovat, než se učit...

A když na to jeho učení polosyn není, tak není... No bóže, jsou horší věci. Co třeba kdyby jeho polosyna chytla nemoc. Ať je rád, že je zdraví... A ne mu nadávat do blbců. Co je to za výchovu?!

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 23 čer 2013 20:57

Úplně zbytečnej flame.. Blue už by ve svym věku mohl uznat, že každýho baví něco jinýho a čtení nemá na inteligenci až takovej vliv.. inteligence je vrozená a čtení jí rozvíjí minimálně, spíš by se dalo mluvit o kreativitě, již zmíněném pravopisu a celkově o znalostech. Souhlasim převážně s Martinem.. (až na "Lepší dřít fyzicky, než psychicky...
Lepší pracovat, než se učit..."), v dnešní době je řemeslo kolikrát lepší.. je to smutný, ale maturitu už má dneska vážně každej. Omlouvám se, že tenhle topic nekomentuju jako valná většina spisovně, jenom abych si dokázal, že patřim k tý inteligentní elitě - není to mířeno na všechny samozřejmě. Čtu, dokonce i čtu rád, ale abych hned někoho považoval za imbecila, jenom proto, že taky nečte, mi připadá jako blbost.

guest

Příspěvekod guest » 23 čer 2013 21:30

Kolik ti je že meleš takové kraviny?

A jakpak chceš pracovat fyzicky bez učení?

Víš třeba kdo to byl Machiavelli, aniž bys googlil. Víš kdo byl Alexandry Dumas anebo třeba Antonie Nedošínská.

Víš kulový!

A z takovejch trotlů se skládá naše země. Pak se nedivte vy chudáci že jsem v ....

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 čer 2013 21:45

Hmmm... To je zajímavé Modrásku, že zrovna ty toto píšeš. Zrovna nedávno si v jedné diskuzi psal, že to co se dá vygooglit si nepamatuješ. Proč bych se měl učit dějepis? To jsou dějiny, k čemu nám jsou?! Je dobré si pamatovat pouze podstatné věci, jak jsi psal. ;)

A fyzicky se dá pracovat, samozřejmě, že ne úplně bez učení. Určitě to však není námaha na mozek. Zkrátka: Kdo chce - jde to. Kdo nechce - hledá mouchy.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 23 čer 2013 21:47

Proč bych se měl učit dějepis? To jsou dějiny, k čemu nám jsou?!

Plyne z nich poučení. Nikdy jsi neslyšel rčení - "Historie se opakuje"?

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 23 čer 2013 21:51

Ano, samozřejmě s tím plnně souhlasím. Dejme tomu Áda Hitler => Dnes k válce také spějeme. Ale abych znal každého človíčka co něco vymyslí. CCeeeeee...

Jak psal v jednom starším tématu Modrásek, vše se dá vygooglit. :wink:

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 23 čer 2013 22:03

Kdosi kdysi pravil:

"Lidstvo ukládá veškerou svou moudrost do knih, a proto zůstává samo blbé!"

Tedy určitě ta část lidstva, která ty knihy nečte! Tolik můj názor k tak pěkně rozjetému flame, ani jsem to nečetl celé a dál bych se radši věnoval původnímu dotazu.

Jestli máš rád fantasy, tak Staré pověsti české od Aloise Jiráska. Z hledisky historie je to sice pohádkář, ale jinak se kterýmkoliv svým dílem s přehledem vyrovná i Tolkienovi, a nepotřebuje k tomu řeky krve ;-)

Ze sci-fi určitě Asimov a Lem, jsou zmínění hned na začátku. Doporučuji také v antikvariátech poshánět antologie povídek (východních i západních) které u nás vycházely v sedmdesátých a osmdesátých letech. Po jejich důkladném prostudování zjistíš že svět/peklo ve kterám žijeme je dávno předpovězený, a nejen v hororech jako je Kongres futurologů!

A ze knih o počítačích Kukaččí vejce od Cliffa Stolla a Poradce od Joihna McNeila. První se dá legálně v českém překladu stáhnout, druhá nelegálně, ale nadchla mě tak že jsem si jí opatřil i papírovou! :lol:

P.S. Na jednom postarším domě tady u nás je nápis "Staré-li seznáš, pro nové sílíš." Kdo ví, chápe ho.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Doporučte zajímavou knihu, třeba sci-fi...  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 23 čer 2013 22:27

Návrhů padly tuny, tazatel knihu zakoupil, můžem zavřít krám.

Opět jste nezklamali a využili zcela nevinné téma k tomu se pohádat a vzájemně urážet. Bravo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”