Ebay a Aukro

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

556996324
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Ebay a Aukro

Příspěvekod 556996324 » 10 zář 2013 21:21

Nějaký zkušenosti s nakupováním s Ebay? Zakoupil jsem jeden předmět a zajímá mě jestli mám hodnocení napsat až příjde rovnou a on mi to ho taky napíše nebo nějak se to ještě řeší? ;) Díky

Taky jsem četl, že někteří nakoupí levně na Ebay a prodají draze na Aukru. Co na to říkáte? Mi příjde celkem zajímavý a že bych to taky zkusil. Třeba kryti na mobily a tak o to by mohl být zájem.

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Ebay a Aukro

Příspěvekod tux » 10 zář 2013 21:49

Výdělek na tom bude minimální. A jak chceš řešit reklamace? Někdo ti něco vrátí, takže to budeš posílat někam do Británie kvůli reklamaci, za půl roku ti to vrátěj, a ty to vrátíš zákazníkovi s tím že už je to opravený?
Za ty problémy ten výdělek pár korun nestojí, pokud si nechceš nadsazovat cenu o stovky na jednom předmětu. Radši jdi makat rukama, takhle nezbohatneš.
Just Fucking Google It!

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 10 zář 2013 21:55

Ok dobrý jen mě to tak napadlo když jsem viděl ten rozdíl za kolik to dávají na Aukru a za kolik na Ebay.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 10 zář 2013 22:17

Takhle podnikat není špatný nápad, akorát je důležité zvažit co a za kolik budeš prodávat, hlavně to nakupovat ve velkém a doufat, že to prodáš (že o to bude zájem), na každé takovéhle malé podníkání je důležitý dostatečný bankroll (kapital) a ja když jsem u tvého tématu na pc četl, že 300,- je moc, tak se radši do ničeho nepouštěj ;-)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 10 zář 2013 22:26

Já ten PC neplatil a každá stokoruna je poznat.

Tak já si třeba představoval kryti na mobil, který tam stojí do stovky a poštovný je zdarma aspoň já tam platil jenom to zboží a někdy za měsíc mi má dorazit. U nás jsem kryti viděl za 150+. Ale jak se prodávají tak to težko říct. Ale asi nejlepší kupovat na nejpočetnější značky S4, iPhone a tak..

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 10 zář 2013 22:30

Dříve se na tomhle zprostředkování prodeje dalo vydělat, dnes už ne. Konkurence na Aukru je velká, někteří experti to prodávají za nákupky jen aby nasbírali pozitivní komenty..sám jsem kupoval jak na e-bay, tak i na dealextreme či pandawill a pokaždé spokojenost a žádné reklamace..ale záleží hodně na prodejcích..

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 10 zář 2013 22:33

Mimochodem to je fakt z ebay někde z hong kongu poštovný zdarma jen jsem zaplatil zboží? :-D (Vejde se to obálky +-)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 10 zář 2013 22:40

Jasný, free shiping je u většiny těchto obchodů, ale třeba u Etotalk je to hodně individuální. Za DHL, který se vyplatí u dražších věcí se připlací..

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 10 zář 2013 23:40

Na eBay se vyplatí kupovat od prodejců, co už maj několik tisíc obchodů za sebou a efektivitu 99% a výše. Pokud je přesto s obchodníkem nějaký problém, tak se mu pošle zpráva a prakticky vždy mě nabídli vrácení peněz či poslání zboží ještě jednou. Čínani jsou výrazně ochotnější než jiné národy. Ze začátku jsem narazil na jednoho podvodníka (měl jen pár prodejů), ale stihnul jsem nahlásit do cca 40 dnů (do ochranné lhůty) a jelikož na zprávy přes eBay nereagoval, dostal jsem od eBay svoje peníze zpět.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”