Jak se jmenují tyto radiopřijímače? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak se jmenují tyto radiopřijímače?  Vyřešeno

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 19:33

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se říká těmto radiopřijímačům, co umí přijímat více pásem, třeba od DV až po VKV. Chtěl bych si něco takového pořídit, ale nevím jak se tomu nadává.
Tady máte videa s těmi přijímači:

A podobné...

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak se jmenují tyto radiopřijímače?

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 19:42

Jsem radioamatér, ale nijak mne zvláštní název nenapadá.

Tady je psáno krátkovlnný přijímač a navíc přijímá i SSB.

http://www.universal-radio.com/catalog/ ... /0111.html

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 lis 2013 19:44

Nejsem si úplně jistý, ale mám zato, že se jim ve své době říkalo komunikační přijímače.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 19:48

To ano, ale to byly zpravidla staré vojenské přijímače a ty se primárně používaly ke komunikaci ve spojení s nějakým vysílačem. Toto je dle mne obyčejný přijímač s více rozsahy.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 19:49

Komunikační přijímače jsou podobné, ale to je něco trošku jiného.
No mělo to nějaký zvláštní název, viděl jsem to asi před měsícem někde na internetu, pod nějakým názvem, už nevím pod jakým, byly tam v espohu asi jen 4. Ani nemám představy kolik taková hračka může stát...

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 lis 2013 19:52

Je mi líto, ale měl jsem pravdu, ověřil jsem si to, a jsou to opravdu Komunikační PŘIJÍMAČE. Jukni na Googla.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 19:54

V Americe tomu říkají scannery ale já mám raději naše české názvy.

http://www.srovnanicen.cz/q/prijimac%20ssb/

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 19:59

Blue Spirit: To je ono, díky moc. Ale za tu cenu? Kde to jsme? :shock: To abych už začal šetřit.

guest

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 20:02

No jo, je to malý a drahý. :-D U mne to je obyčejný vícerozsahový přijímač. Také si nedávám HotDogy, ale párek v rohlíku! :-D

Ono jde o to co chceš poslouchat. Pokud bys chtěl třeba poslouchat radioamatéry, pak přijímač postavíš za pár desetikurun.
Policajti jsou šifrovaný. :lol:

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 27 lis 2013 20:13

Na dlouhých vlnách jdou poslouchat ponorky, navigační systémy, meteorologické vysílače, NDB majáky a mnoho dalšího. Na KV jsou zase dost radioamatéři atd. Právě že nechci mít 100 přijímačů, pokud by na to stačil jeden. Ale 5k za to fakt dávat nebudu. To si koupím tak maximálně http://aukro.cz/prijimac-svetovych-pase ... 14132.html a budu doufat že to bude fungovat.
Sakra, jak to tak vidím, tak jsem si zase nevybral moc levný koníček :D

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 lis 2013 20:19

Tak to koupíš zajíce v pytli, protože Ty potřebuješ vědět ne že má AM, LW, 6xSW (mmch AM rozsahy jsou všechny s amplitudovou modulací, takže i LW a SW), ale potřebuješ vědět konkrétní rozsahy vlnových délek, jinak se Ti u toho přijímače z Aukra může klidně stát, že budeš mít jak LW, tak i 6xSW, ale to, o co Ti jde nechytneš, protože to ty rozsahy na tom přijímači nebudou obsahovat. Je to trošku maximalistická vize, ale něco podobného se ti klidně stát může, na rozdíl odskutečného scanneru - komunikačního přijímače.
A podle obrázku toho bez venkovní antény na SW moc nechytíš, možná jakž takž něco na LW 8)

guest

Příspěvekod guest » 27 lis 2013 20:22

OT/ Můj kamarád kdysi zachytil volání lodi v nouzi. Někam to nahlásil a dostal děkovný dopis.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”